Ανεβαίνουν και πάλι οι ρυθμοί στους Αγώνες

Reading time2 λ

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί εξελίσσονται με συναρπαστικά αγωνίσματα

Στο Πεκίνο, η μεγάλη γιορτή των χειμερινών σπορ όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά πλέον αυξάνεται και πάλι ο ρυθμός. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες γίνονται οκτώ τελικοί και η δόξα περιμένει τους αθλητές σε διάφορα αγωνίσματα.

Η μεγάλη μάχη της ημέρας θα δοθεί στο καλλιτεχνικό πατινάζ ανδρών. Από την αρχή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ένα από τα αγωνίσματα που προκάλεσαν τεράστιο ενδιαφέρον εξαιτίας του επιπέδου του ανταγωνισμού. Ο Νέιθαν Τσεν από τις ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» την κυριαρχία του στο άθλημα μετά από τρεις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους. Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο «μικρό» πρόγραμμα του κι αυτό είναι η επιβεβαίωση πως βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Γιουζούρου Χάνγιου από την Ιαπωνία θα επιχειρήσει να κατακτήσει το 3ο σερί ολυμπιακό μετάλλιο. Βέβαια, προέρχεται από πτώση και θα πρέπει να κάνει την ανατροπή, αλλά πρόκειται για έναν τεράστιο αθλητή. Οπότε για να δούμε αν κρύβει κάποιον… άσο στο μανίκι του, αν έχει στο ρεπερτόριό του κάποια φιγούρα που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Στο snowboard, η Αμερικανή Κλόε Κιμ, η νεαρότερη γυναίκα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι η βασική υποψήφια για να πάρει και πάλι την πρωτιά στο halfpipe. Η Μάντι Μάστρο, επίσης από τις ΗΠΑ, μπορεί να τη σταματήσει, ενώ οι Κινέζοι έχουν ελπίδες για το τί μπορεί να πετύχει η Κάι Σουτόνγκ.

Όσο για τους άνδρες, διεξάγεται το snowboard cross όπου όλα είναι ανοιχτά με τον Αλεσάντρο Χάμερλε και τον Μάρτιν Νορλ να είναι οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου και να καλύψουν το κενό που άφησε ο ιστορικός Γάλλος Πιέρ Βολτιέ στο αγώνισμα.

Παράλληλα, το curling συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικές αναμετρήσεις σε άνδρες και γυναίκες. Το πρόγραμμα στο χόκεϊ επί πάγου των ανδρών περιέχει σούπερ αγώνες, ενώ αρχίζει και το skeleton καθώς οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζουν να μας συναρπάζουν.