Αρχίζει η μεγάλη γιορτή

Reading time1 λ

Συναρπαστικές αναμετρήσεις και σπουδαίο θέαμα μας περιμένουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εδώ. Ακόμη μπορεί να μην έχει γίνει η τελετή έναρξης, αλλά για λόγους προγράμματος η διοργάνωση ξεκινά με ένα άθλημα. Αρχίζουμε το ταξίδι μας από το curling και το μικτό διπλό.

Τέσσερις αναμετρήσεις για την πρώτη φάση περιέχει το πρόγραμμα: Σουηδία-Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία-ΗΠΑ, Νορβηγία-Τσεχία και Κίνα-Ελβετία. Υπάρχει πίεση στην ομάδα της Κίνας. Όχι μόνο γιατί είναι οι πρώτοι αθλητές της διοργανώτριας που μπαίνουν στην πίστα, αλλά και γιατί υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Το 2018 στους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, η ομάδα έχασε για λίγο την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Φαν Σουγιουάν κι ο Λινγκ Ζι, απέναντι τους θα έχουν το ελβετικό δίδυμο αποτελούμενο από την Τζένι Περέ και τον Μαρτίν Ρίος που είναι… σπεσιαλίστες. Πριν από τέσσερα χρόνια πήραν το ασημένιο μετάλλιο και φέτος έχουν βλέψεις για το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Από εκεί και πέρα, ως φαβορί λογαριάζονται η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Νορβηγία για να πάρουν τις νίκες στις δικές τους αναμετρήσεις. Βέβαια, να σημειώσουμε πως η Σουηδία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με το δίδυμο Όσκαρ Έρικσον – Αλμίντα ντε Βαλ, αλλά δεν έχουν πάει στο Πεκίνο και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν μπορούν να αποδώσουν άμεσα σε υψηλό επίπεδο. Να σημειώσουμε πως τουλάχιστον στη θεωρία η πιο δυνατή ομάδα από όλες είναι αυτή του Καναδά με δίδυμο την Ρέιτσελ Χόμαν και τον Τζον Μόρις, που ρίχνονται στη μάχη αύριο. Τη δεκάδα των ομάδων του αγωνίσματος συμπληρώνει η Ιταλία που πήγε στο Πεκίνο ελπίζοντας στην έκπληξη.