Ημέρα τελικών στο Πεκίνο

Reading time1 λ

Εννιά χρυσά μετάλλια ψάχνουν κάτοχο στην προτελευταία ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες φτάνουν στο τέλος τους. Η σημερινή είναι η προτελευταία ημέρα της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού στο Πεκίνο και εννιά χρυσά μετάλλια ψάχνουν κάτοχο σ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπόσχεται θέαμα υψηλού επιπέδου και εξαιρετικές επιδόσεις.

Από τα highlight της ημέρας είναι ο τελικός του halfpipe ανδρών στο πλαίσιο του freestyle skiing. Ο Νίκο Πόρτσιους από τη Νέα Ζηλανδία, ο Μπρένταν ΜακΚέι από τον Καναδά κι ο Άλεξ Φερέιρα από τις ΗΠΑ είναι οι πιο φορμαρισμένοι σκιέρ κι εκείνοι που θα μπουν δυνατά για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο έχοντας στο μυαλό τους, φυσικά, το χρυσό. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε κι έναν θρύλο του αγωνίσματος, τον Γκας Κένγουορθι, ο οποίος θα λάβει μέρος για τελευταία φορά στην καριέρα του, η οποία ολοκληρώνεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.

Ένας από τους πολυαναμενόμενους τελικούς στο Πεκίνο είναι αυτός του curling στους άνδρες. Μεγάλη Βρετανία-Σουηδία, θα παλέψουν για το χρυσό μετάλλιο. Η τελευταία φορά που οι Βρετανοί ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν το 1924. Βασίζονται στον Μπρους Μουάτ, ο οποίος νωρίτερα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες έχασε από την ομάδα της Σουηδίας στο ματς για το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό διπλό του αθλήματος. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μουάτ οδήγησε την Σκωτία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πέρυσι, οπότε έχει αποδείξει πως είναι αθλητής υψηλού επιπέδου.

Συναρπαστικό αναμένεται και το bobsleigh καθώς συνεχίζονται τα runs στο διπλό των γυναικών, ενώ αρχίζει και η διαδικασία στο τετραπλό των ανδρών. Ολοκληρώνεται το καλλιτεχνικό πατινάζ με το event των ζευγαριών με τη Ρωσία να έχει δύο ζευγάρια ικανά να κατακτήσουν το χρυσό, με την Κίνα να θέλει να κάνει την έκπληξη μέσα στο σπίτι της.