Η αντίδραση της Μικαέλα Σίφριν

Reading time2 λ

Συνεχίζεται το θέαμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Μετά από την κορύφωση των δύο προηγουμένων ημερών ακολουθεί μια… κοιλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι, από τους εννιά και δέκα τελικούς περνάμε στους έξι σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον είναι μειωμένο. Τουναντίον.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αλπικό σκι και στο σλάλομ των γυναικών. Η Μικαέλα Σίφριν μετά από την πτώση της στο giant slalom, όπου δεν ολοκλήρωσε αγώνα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2018, ψάχνει να αντιδράσει. Η Αμερικανίδα σκιέρ είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και μπήκε στη διοργάνωση αναζητώντας πέντε χρυσά μετάλλια. Το ένα, πλέον, το έχασε. Τώρα, πάει για τα υπόλοιπα. Μιλώντας μετά από το giant slalom, στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, εμφανίστηκε αισιόδοξη για τη συνέχεια. «Αν και είναι δύσκολο να μην επιμείνω και να μην κάτσω να αναλύσω διεξοδικά τί συνέβη, πρέπει να το κάνω γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει να κάνω μια επανεκκίνηση και να συγκεντρωθώ στα αγωνίσματα που έρχονται και σ’ αυτά που μπορώ να ελέγξω ώστε να τα πάω καλύτερα», δήλωσε. Βασική της αντίπαλος θα είναι η Πέτρα Βίχοβα σ’ ένα αγώνισμα, πάντως, που έχει μεγάλο ανταγωνισμό.

Εντυπωσιακό αναμένεται και το snowboard cross των γυναικών με την Σάρλοτ Μπάνκς από τη Μεγάλη Βρετανία να είναι το φαβορί, ενώ συναρπαστικό θα είναι το θέαμα και στο big air των ανδρών στα πλαίσια του freestyle skiing, με τον Νορβηγό Μπιρκ Ρουντ που έχει κατακτήσει διαδοχικούς τίτλους στα X-Games να κάνει το ντεμπούτο του σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, αρχίζει και το τουρνουά χόκεϊ επί πάγου των ανδρών. Απουσιάζουν, βέβαια, οι αθλητές του NHL για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα των ΗΠΑ δεν θα βρίσκεται στα… καλύτερά της. Το 2018 στη Νότια Κορέα από αυτή την απόφαση είχε επωφεληθεί η Ρωσία που κατέκτησε το χρυσό.