Η μεγάλη πρόκληση της Μικαέλα Σίφριν

Reading time2 λ

Η Αμερικανίδα σκιέρ θα προσπαθήσει να πάρει πέντε χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η «μηχανή» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου έχει… ζεσταθεί για τα καλά και σήμερα μας περιμένει μια από τις πιο δραστήριες ημέρες καθώς διεξάγονται οκτώ αγωνίσματα για μετάλλιο. Οι προβολείς βρίσκονται πάνω στο giant slalom των γυναικών στο πλαίσιο του αλπικού σκι και φυσικά στην Μικαέλα Σίφριν.

Η Αμερικανίδα σκιέρ είναι το μεγάλο φαβορί στο αγώνισμα, ενώ συνολικά είναι υποψήφια για την κατάκτηση πέντε μεταλλίων, τριών εξ αυτών χρυσά που θα την κατατάξουν ως την πιο πετυχημένη σκιέρ στην ιστορία των ΗΠΑ σε μια διοργάνωση. «Όταν πηγαίνεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ελπίζεις να παλέψεις για μετάλλια. Αυτό είναι το όνειρο», δήλωσε η ίδια πριν από λίγο καιρό.

Η προσπάθειά της αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς στα τέλη του Δεκεμβρίου νόσησε με κορωνοϊό και χρειάστηκε να μείνει εκτός από κάποιους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και φυσικά άλλαξε και ο προγραμματισμός της προετοιμασίας της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, είχε προηγηθεί κι ένας τραυματισμός στην πλάτη που την είχε επηρεάσει τον προηγούμενο μήνα. Η βασική της αντίπαλος για το χρυσό μετάλλιο είναι η εξαιρετική Λάρα Γκουτ-Μπεχράμι από την Ελβετία, σύζυγος του διεθνούς ποδοσφαιριστή Βαλόν Μπεχράμι.

Σπουδαίες «μονομαχίες» αναμένονται και σε διάφορα αγωνίσματα του καλλιτεχνικού πατινάζ με τη Ρωσία, την Κίνα, τον Καναδά και τις ΗΠΑ να παλεύουν για τα μετάλλια.

Στο snowboard η προσπάθεια του Ρεντ Τζέραρντ να διατηρήσει τα σκήπτρα από τους νεότερους αθλητές προβλέπεται εντυπωσιακή. Ο Ντάστι Χένρικσεν που έγινε 19 ετών πριν από δύο ημέρες είναι από τους πιο «δυνατούς» διώκτες του, ενώ αξιόλογοι είναι και ο Καναδός Μαρκ ΜακΜόρις και ο Νορβηγός Μάρκους Κλέβελαντ.

Στο δίαθλο γυναικών, τώρα, οι αδελφές Χάνα και Ελβίρα Όμπεργκ από τη Σουηδία είναι τα μεγάλα φαβορί και το πιθανότερο είναι πως και οι δύο θα βρίσκονται στο βάθρο. Με την Λίζα Τερέζα Χάουζερ από την Αυστρία επίσης να διεκδικεί το χρυσό.