Η τελευταία παράσταση του Σον Γουάιτ

Reading time1 λ

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στους τελικούς του halfpipe ανδρών και στο super-G των γυναικών

Με αμείωτο ενδιαφέρον, εξαιρετικές επιδόσεις και εντυπωσιακά αθλητικά επιτεύγματα συνεχίζονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου. Αυτή είναι η 7η ημέρα της (επίσημης) διεξαγωγής τους και 9η συνολικά. Διεξάγονται επτά τελικοί. Τα βλέμματα είναι στραμμένα σ’ ένα από τα… ιερά τέρατα των χειμερινών σπορ.

Αναφερόμαστε στον Σον Γουάιτ. Ο 35χρονος Αμερικανός έχει κατακτήσει το χρυσό στο snowboard το 2006, το 2010 και το 2018. Επιστρέφει στο αγώνισμα του halfpipe, αναζητώντας το 4ο χρυσό της τεράστιας καριέρας του σ’ αυτό που ο ίδιος έχει πει θα είναι ο τελευταίος αγώνας της πορείας του καθώς πρόκειται να σταματήσει. Ο Σον Γουάιτ από τα εφηβικά του χρόνια έγινε το πρόσωπο του snowboard παγκοσμίως, με συμφωνίες για σανίδες και εξοπλισμό, videogames και άλλα. Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες ανταγωνισμού στο υψηλότερο επίπεδο αποφάσισε πως έφτασε το τέλος. Θέλει να φύγει φορώντας ένα μετάλλιο στο στήθος. Βέβαια, αυτό δεν είναι εύκολη αποστολή. Η προετοιμασία του επηρεάστηκε καθώς νόσησε με κορωνοϊό και τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Ο Σκότι Τζέιμς από την Αυστραλία κι ο Αγιούμου Χιράνο από την Ιαπωνία βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Στο αλπικό σκι είναι ώρα για τον τελικό του super-G των γυναικών, όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Η Φεντερίκα Μπρινιόνε από την Ιταλία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο giant slalom και σ’ αυτό το αγώνισμα είναι έτοιμη να παλέψει για το χρυσό.

Τέλος, συναρπαστική εξέλιξη αναμένεται στον τελικό του skeleton ανδρών όπου δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπλήξεις, ενώ ολοκληρώνονται τα 15 χλμ. cross-counrty ανδρών με τον Γιοχάνες Χόσφλοτ Κλάεμπο από τη Νορβηγία και τον Ίιβο Νίσκανεν από τη Φινλανδία να αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.