Θέαμα που συναρπάζει στο Πεκίνο

Reading time1 λ

Στο προσκήνιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το slalom των ανδρών κι άλλα αγωνίσματα

Η 12η ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις καθώς διεξάγονται επτά τελικοί και επτά χρυσά μετάλλια αναζητούν κάτοχο. Οι προβολείς είναι στραμμένοι στο αλπικό σκι και στο slalom των ανδρών, όπου συμμετέχει κι ο Έλληνας σκιέρ Γιάννης Αντωνίου.

Το αγώνισμα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα στο πρόγραμμα του αλπικού σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια έκπληξη. Ναι μεν οι Νορβηγοί Σεμπάστιαν Φος-Σόλεβααγκ και Χένρικ Κριστόφερσον συγκαταλέγονται μεταξύ των φαβορί, αλλά θα τρέξει κι ο εξαιρετικός Γάλλος Αλέξις Πιντουρό, ένα από τα μεγάλα αστέρια του αγωνίσματος και του αθλήματος γενικότερα. Ο Ντάνιελ Γιούλε από την Ελβετία, επίσης είναι από τους πολύ ισχυρούς υποψήφιους για ν’ ανέβουν στο βάθρο. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι αθλητές που έχουν ελπίδες για μια καλή επίδοση όπως ο Ντέιβ Ράιντινγκ από τη Μεγάλη Βρετανία κι ο Μάρκο Σβαρτς από την Αυστρία.

Στο freestyle skiing διεξάγονται τα aerials των ανδρών. Αναμένεται μια μάχη μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Πέντε από τους κορυφαίους άλτες στο αγώνισμα είναι Κινέζοι και υπάρχουν ελπίδες στους διοργανωτές πως μπορούν να ανέβουν τρεις από αυτούς στο βάθρο. Βέβαια, θα πρέπει να ξεπεράσουν τον Μάξιμ Μπούροφ, τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και εξαιρετικό αθλητή.

Στα 1.500 μέτρα της παγοδρομίας γυναικών, η Ολλανδία θα παραταχθεί ως το μεγάλο φαβορί με την Σούζαν Σούλτινγκ να… κυνηγάει να αυξήσει τον αριθμό των μεταλλίων της. Ήδη μετράει δύο χρυσά κι ένα ασημένιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα από τα «φαινόμενα» της παγοδρομίας.

Τέλος, στο χόκεϊ επί πάγου γυναικών θα διεξαχθεί ο τελικός για το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ της Ελβετίας και της Φινλανδίας, με τον Καναδά και τις ΗΠΑ να αναμετριούνται αύριο για το χρυσό. Αναμένεται μια μεγάλη μάχη μιας και Ελβετία και Φινλανδία έχουν πολύ καλές ομάδες.