Οι Αγώνες στην τελική τους ευθεία

Reading time1 λ

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον τελικό του downhill γυναικών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και τα συναρπαστικά αγωνίσματα και τα εντυπωσιακά επιτεύγματα των κορυφαίων αθλητών της διοργάνωσης συνεχίζονται. Σήμερα, οι προβολείς είναι στραμμένοι στον τελικό του downhill γυναικών στο αλπικό σκι.

Η Μικαέλα Σίφριν, το μεγάλο αστέρι του αλπικού σκι, μπήκε στη διοργάνωση αναζητώντας πέντε μετάλλια, αλλά ως τώρα η πορεία της είναι καταστροφική. Όχι μόνο δεν κατέκτησε κάποιο μετάλλιο, μα ολοκλήρωσε μονάχα ένα run. Ωστόσο, δεν χάνει την ελπίδα της πως μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Πάντως, εξ αρχής δεν λογαριαζόταν ως φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στην κατάβαση.

Υπό κανονικές συνθήκες το φαβορί θα ήταν η Σοφία Γκότζα, αλλά η Ιταλίδα τους τελευταίους μήνες υπέστη σημαντικούς τραυματισμούς και η προετοιμασία της δεν ήταν η κατάλληλη. Μάλιστα, πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων μέλη του προπονητικού τιμ της έλεγαν πως μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να καλύψει προετοιμασία μηνών.

Έτσι, ο μεγάλος τελικός αναμένεται αμφίρροπος και ανοικτός σε εκπλήξεις. Άλλωστε, ήδη έχουν γίνει στα αγωνίσματα των γυναικών στο αλπικό σκι κι ως εκ τούτου η κούρσα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Μπρίζι Τζόνσον από τις ΗΠΑ θεωρείται από τις ισχυρές διεκδικήτριες.

Σούπερ άλματα μας περιμένουν στους τελικούς του big air στο snowboard τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Το αγώνισμα υπόσχεται θέαμα υψηλού επιπέδου.

Στο μεταξύ, αρχίζει το ατομικό γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων, αλλά και… αμφιβολίες για το πώς θα παρουσιαστεί η 15χρονη παιδί – θαύμα Καμίλα Βαλίεβα από τη Ρωσία που βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία, σε έλεγχο που της έγινε μήνες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά της δόθηκε η άδεια να συνεχίσει να αγωνίζεται στο θεσμό.