Οι «μάχες» κορυφώνονται

Reading time1 λ

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον

Έξι τελικούς περιέχει το πρόγραμμα της 8ης ημέρας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όλοι τους συναρπαστικοί καθώς η διοργάνωση ως τώρα έχει προσφέρει απλόχερα εξαιρετικό θέαμα και σπουδαίες επιδόσεις από τεράστιους αθλητές που αναζητούν τη δόξα.

Ένα από τα πολυαναμενόμενα αγωνίσματα είναι το skeleton των γυναικών. Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας έχει κατακτήσει τουλάχιστον ένα μετάλλιο από το 2002 όταν και μπήκε στο καλεντάρι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Υπάρχει πίεση προς την Λόρα Ντις ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Να σημειώσουμε πως το 2018 στη Νότια Κορέα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Βέβαια, δεν είναι το φαβορί. Τον πρώτο λόγο τον έχει η Κίμπερλι Μπος από την Ολλανδία. Η 28χρονη Ολλανδή βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ιδιαίτερα διασκεδαστικό και θεαματικό αναμένεται το snowboard cross. Έχει αλλάξει το φορμάτ με την… είσοδο στο πρόγραμμα του μικτού αγώνα, όπου κάθε χώρα δημιουργεί μια ομάδα που αποτελείται από άνδρες και γυναίκες και ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Με δεδομένο πως πρόκειται ουσιαστικά για άμεσες «μονομαχίες» σε στιλ νοκ-άουτ, έχει μια άγρια ομορφιά και μπόλικο σασπένς.

Παράλληλα, αρχίζει κι ο… χορός στο καλλιτεχνικό πατινάζ με τα δίδυμα να παίρνουν θέση στον πάγο. Όλα είναι ανοιχτά για το τί θα συμβεί στον τελικό του αγωνίσματος καθώς ήδη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, είδαμε κιόλας αρκετές εκπλήξεις.

Ένας άλλο πολλά υποσχόμενος τελικός είναι αυτός της σκυταλοδρομίας γυναικών στο cross-coutry. Συνήθως το αγώνισμα είναι μια μάχη μεταξύ της Σουηδίας και της Νορβηγίας. Το 2018 είχαν μεταξύ τους διαφορά δύο δευτερόλεπτα κι από τις υπόλοιπες ομάδες κοντά ένα λεπτό. Οπότε μοιάζει να είναι… δική τους υπόθεση το χρυσό μετάλλιο.