Ο Ταντέι Πόγκατσαρ στα χνάρια του Έντι Μερξ

Reading time3 λ

Η σεζόν στην ποδηλασία άρχισε και στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε θαυμάσιες επιλογές για ποντάρισμα

Οι μεγάλοι αγώνες στην ποδηλασία έχουν ήδη αρχίσει. Παραδοσιακές διαδρομές όπως αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες – η κούρσα Tirreno-Adriatico και η κούρσα Paris-Nice. Αμφότερες θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαρτίου και στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε θαυμάσιες επιλογές για ποντάρισμα. Φυσικά, η έναρξη της σεζόν και η εξέλιξή της μας οδηγεί σταδιακά στις σπουδαίες δοκιμασίες σαν κι αυτή του Tour de France.

Ο Ταντέι Πόγκατσαρ προέρχεται από νίκη στην κούρσα Strade Bianche, με μια επίθεση 50 χιλιομέτρων που εντυπωσίασε ακόμη και τους πιο σκεπτικούς για τις ικανότητές του. Ο Σλοβένος είναι ο απόλυτος σταρ του αθλήματος και για τους ειδικούς, ο άξιος διάδοχος των κορυφαίων όλων των εποχών, όπως είναι ο Έντι Μερξ κι ο Μιγκέλ Ιντουράιν. Ο Βέλγος Μερξ έχει το αδιανόητο για τις μέρες μας ρεκόρ νικών στα Grand Tours με 11 (πέντε Tours de France, ισάριθμα Giro d’ Italia και μια La Vuelta). Ο Βάσκος Ιντουράιν είναι ο τελευταίος που κατέκτησε το Tour de France πέντε φορές (και μάλιστα συνεχόμενα από το 1991 έως το 1995). Για τόσες πολλές επιτυχίες στον πιο απαιτητικό ποδηλατικό αγώνα μπορούν να καυχιούνται μονάχα τέσσερις. Πέραν των δύο προαναφερθέντων, στην λίστα βρίσκονται και τα ονόματα των Ζακ Ανκετίλ και Μπερνάρ Ινό.

Ο διάδοχος Πόγκατσαρ

Ο 76χρονος Έντι Μερξ έχει ανακηρύξει τον 23χρονο Σλοβένο ως τον διάδοχό του. Ο Πόγκατσαρ έχει ήδη στο παλμαρέ του δύο Tours de France (2020, 2021) και αυτή τη χρονιά, έτσι όπως έχει μπει στη σεζόν, μοιάζει έτοιμος να πανηγυρίσει και την 3η επιτυχία του. «Είναι φανταστικός. Τρέχει πάντα για να κερδίσει κι αυτό που είναι που θαυμάζω σ’ αυτόν. Πάντοτε τα δίνει όλα. Τέτοιοι αστέρες κάνουν πολύ καλό στο άθλημα», υποστήριξε ο Μερξ σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport». «Είναι δύσκολο να βρεθούν οι λέξεις για να περιγράψω αυτό που κάνει ο τύπος», συμπλήρωσε.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, οι ειδικοί θεωρούν πως ο Πόγκατσαρ μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Μερξ κι όχι μόνο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως όταν σταματήσει θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να συγκριθεί μαζί του για την ετικέτα του καλύτερου όλων των εποχών! Πέραν των δύο Tours de France και του Strade Bianche, έχει κατακτήσει τον αγώνα της Λιέγης-Βαστόνης-Λιέγης και της Λομβαρδίας από μια φορά. Επιπλέον, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος στο αγώνισμα του road-race.

Ο Πόγκατσαρ είναι εκ των ισχυρών υποψηφίων για να νικήσει τον αγώνα Tirreno-Adriatico, που προσφέρει μια σειρά από εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα που μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα της Betsson.

Ο ανταγωνισμός και το Milano-San Remo

Οι συγκυρίες, πάντως, δεν θα επιτρέψουν να δούμε μια μάχη που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία της ποδηλασίας αυτή τη σεζόν. Ο Έγαν Μπερνάλ τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στην πατρίδα του την Κολομβία τον περασμένο Ιανουάριο και θα χρειαστεί χρόνο για να αποθεραπευτεί πόσο μάλλον για να πλησιάσει στο επίπεδο που μπορεί να αποδώσει. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως ο Ταντέι Πόγκατσαρ τρέχει… μόνος του. Ο ανταγωνισμός προέρχεται από τον συμπατριώτη του Πρίμοζ Ρόγκλιτς, τον Πέτερ Σάγκαν που μοιάζει ανανεωμένος και τον Ρέμκο Εβάνεπουλ. Μάλιστα, ο τελευταίος είναι κι ένας εκ των μεγάλων αντιπάλων για τη δόξα στο Tirreno-Adriatico.

Έπειτα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο αγώνας Milano-San Remo προκειμένου να καταγραφεί στον δρόμο σε ποια κατάσταση βρίσκονται άλλα μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας όπως είναι ο Ζαν Αλαφιλίπ, ο Βάουτ φαν Άερτ κι ο Φιλίπο Γκάνα. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως για εκείνη την κούρσα, που αρχίζει στις 19 Μαρτίου, ο Ταντέι Πόγκατσαρ έχει – επί του παρόντος – την 5η καλύτερη απόδοση για να πάρει την πρώτη θέση, με τον Κέιλεμπ Γιούαν να θεωρείται αυτή τη στιγμή το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο.