Τα βλέμματα στο «φαινόμενο» Κίλντε

Reading time1 λ

Διεξάγεται το downhill στο αλπικό σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα στις πρώτες ημέρες διεξαγωγής τους και το ενδιαφέρον είναι ολοένα αυξανόμενο. Στο σημερινό πρόγραμμα, επτά μετάλλια αναζητούν κάτοχο, ενώ αρχίζουν ορισμένα από τα κορυφαία αγωνίσματα της διοργάνωσης.

Κάνει πρεμιέρα και το αλπικό σκι, φυσικά, το μεγάλο… αστέρι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο… φαινόμενο που απαντάει στο όνομα Αλεκσάντερ Άαμοντ Κίλντε. Ο Νορβηγός έχει κυριαρχήσει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μεγάλη ευκολία και δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο downhill. Βέβαια, η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη αφενός γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αφετέρου γιατί κανείς από τους σκιέρ δεν γνωρίζει καλά την πίστα της Yangqing. Δεν έχουν ξανατρέξει εκεί ποτέ και η μόνη επαφή με τη διαδρομή ήταν στη διάρκεια των μερικών προπονήσεων που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο τελικός του slopestyle στο snowboard. Η Τζέιμι Άντερσον έχει κατακτήσει τα δύο προηγούμενα χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και του 2018. Προσοχή, όμως, στην Ζόι Σαντόουσκι-Σίνοτ από τη Νέα Ζηλανδία που πρόσφατα πήρε το χρυσό στα X Games του Άσπεν. Καθώς επίσης και στη Βρετανίδα Κέιτι Όρμεροντ που ήταν το φαβορί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, αλλά τραυματίστηκε μερικές ημέρες πριν από την έναρξή τους.

Κι από το χιόνι στον… πάγο. Στο καλλιτεχνικό πατινάζ αναμένεται μια μεγάλη «μάχη» μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας. Οι Ρώσοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για διάκριση στο παιδί – θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ, την 15χρονη Καμίλα Βάλιεβα. Μια εξαιρετική αθλήτρια που έχει συντρίψει τα ρεκόρ από ακόμη μικρότερη ηλικία. Είναι μια από τις πολυαναμενόμενες εμφανίσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.