Το θέαμα συνεχίζεται στο Πεκίνο

Reading time1 λ

Εξαιρετικές επιδόσεις και μοναδικά κατορθώματα υπόσχονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Δέκα χρυσά μετάλλια αναζητούν κάτοχο σήμερα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διοργάνωση στο Πεκίνο της Κίνας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι αθλητές αναζητούν τη δόξα και παράλληλα επιτυγχάνονται μοναδικές επιδόσεις σε μια εξαιρετική γιορτή του αθλητισμού.

Στον τελικό του freeski big air, η Μέγκαν Όλνταμ από τον Καναδά μπαίνει με ελπίδες να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Εντυπωσίασε στα προκριματικά. Η άλλη που θα παλέψει για ν’ ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου είναι η Τες Λεντέ από τη Γαλλία, η οποία τον Ιανουάριο στα X-Games έκανε ορισμένα άλματα που ποτέ προηγουμένως δεν είχαν πραγματοποιηθεί στη γυναικεία διοργάνωση.

Παράλληλα, διεξάγονται ο μεγάλος κι ο μικρός τελικός του μικτού διπλού του curling. Το αγώνισμα έχει προσφέρει ήδη εκπλήξεις με τον Καναδά και την Ελβετία – εκ των φαβορί – να μην φτάνουν μακριά. Οπότε όλα είναι ανοιχτά για τα μετάλλια.

Στα σπριντ του cross-country αναμένεται μεγάλος ανταγωνισμός. Στην κατηγορία των ανδρών, ο Νορβηγός Γιοχάνες Χούφσλοτ Κλάεμπο υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε στους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Ρώσο Αλεξάντερ Μπολσούνοφ και τον Ιταλό Φεντερίκο Πελεγκρίνο να διεκδικούν την πρωτιά. Στις γυναίκες η Μάγια Ντάλκβιστ από τη Σουηδία παρουσιάζεται ως το φαβορί.

Φυσικά, στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο τελικός του super-G των ανδρών στο αλπικό σκι, ένα από τα πιο συναρπαστικά αγωνίσματα όπου πάνω από όλα μετράει η ταχύτητα. Ο Μάρκο Όντερματ από την Ελβετία είναι ο κορυφαίος του αγωνίσματος αυτή την εποχή, αλλά ο Αλεκσάντερ Άαμοντ Κίλντε από τη Νορβηγία θα είναι επίσης διεκδικητής. Όπως κι ο Αλέξις Πιντουρό από τη Γαλλία.

Στο luge γυναικών η Νάταλι Γκάιζενμπεργκερ από τη Γερμανία ψάχνει τον 3ο σερί τίτλο της, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως κυνηγά να ανέβει στο βάθρο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για 4η συνεχόμενη φορά.