Το freestyle στο προσκήνιο

Reading time1 λ

Με πλούσιο θέαμα συνεχίζονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου πλησιάζουν στο τέλος τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως μειώνεται το ενδιαφέρον. Τουναντίον. Σήμερα, παρόλο που διεξάγονται τέσσερις τελικοί, το θέαμα αναμένεται πλούσιο και τα βλέμματα είναι στραμμένα στο freestyle skiing.

Ο ένας τελικός είναι για το halfpipe των γυναικών. Συμμετέχει η Έιλιν Γκου, η18χρονη Κινέζα σκιέρ που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αλλά επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της πατρίδας των γονιών της. Η Γκου είναι ένα «φαινόμενο» πάνω στο χιόνι. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη κατακτήσει δύο μετάλλια – ένα χρυσό κι ένα ασημένιο. Οι συμπατριώτες της περιμένουν να μεγαλώσει τη… συλλογή της προσθέτοντας ακόμη ένα χρυσό. Άλλωστε, με τα όσα έχει δείξει έως τώρα στη διοργάνωση είναι το μεγάλο φαβορί.

Βέβαια, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Η εντυπωσιακή Εσθονή Κέλι Σιλντάρου διεκδικεί επίσης την πρωτιά, πολύ δυνατή είναι και η Βαλέρια Ντεμίντοβα από τη Ρωσία, ενώ σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η 19χρονη Ζόι Άτκιν από τη Μεγάλη Βρετάνια, η οποία έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Συναρπαστικός αναμένεται και ο τελικός του ski cross των ανδρών στο πλαίσιο του freestyle skiing. Παράλληλα, στο curling θα διεξαχθεί ο «μικρός» τελικός, δηλαδή το ματς για το χάλκινο μετάλλιο.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα βρίσκεται ο τελικός των 1.000 μέτρων στην παγοδρομία ταχύτητας των ανδρών. Οι Ολλανδοί αστέρες Τόμας Κρολ και Κγιέλτ Νόις είναι τα μεγάλα φαβορί. Άλλωστε, η Ολλανδία έχει μεγάλη παράδοση στο συγκεκριμένο άθλημα. Αξιόλογοι διεκδικητές ενός μεταλλίου είναι ο Χάβαρντ Χόλμεφιορντ Λόρεντζεν από τη Νορβηγία κι ο Λοράν Ντιμπρέλ από τον Καναδά.