Υψηλές ταχύτητες στους Αγώνες

Reading time1 λ

Σε εξέλιξη το μεγάλο ραντεβού των χειμερινών σπορ στο Πεκίνο με θέαμα που καθηλώνει

Η 9η ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές σε όλη τη διοργάνωση. Διεξάγονται επτά τελικοί καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριες συνεχίζουν να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό και να χαρίζουν θέαμα που κόβει την ανάσα και εξαιρετικές επιδόσεις.

Είναι ώρα για τη σκυταλοδρομία σε μικρή πίστα στην παγοδρομία ταχύτητας στην – ένα από τα πιο γρήγορα αγωνίσματα του αθλήματος. Η Κίνα έχει μεγάλες ελπίδες για διάκριση με τους Ρεν Ζίγουεϊ και Γου Ντατζίνγκ, αλλά υπάρχουν άλλοι δύο αθλητές με καταγωγή από την Κίνα, οι οποίοι, όμως, τρέχουν για την Ουγγαρία που μπορεί να κάνουν την έκπληξη. Πρόκειται για τα αδέρφια Λιού Σάολιν και Λιού Σάοανγκ. Μάλιστα, οι Λιού ελπίζουν οι Κινέζοι να τους υποστηρίξουν. Πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σάολιν τόνισε: «Εφόσον θα υπάρχουν μονάχα θεατές από την Κίνα στις εξέδρες, ελπίζω να βρεθούν στο πλευρό μας όπως κάνουν με τους αθλητές της Κίνας». Πέραν αυτών των δύο ομάδων, υπάρχουν κι άλλες που θα παλέψουν για να ανέβουν όσο ψηλότερα μπορούν στο βάθρο. Η Νότια Κορέα, ο Καναδάς και παραδοσιακά η Ολλανδία, επίσης, είναι πολύ δυνατές και θα επιδιώξουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έπειτα, τα βλέμματα στρέφονται στο άκρως ανταγωνιστικό giant slalom των ανδρών στο αλπικό σκι. Στο cross-country, διεξάγεται η σκυταλοδρομία των ανδρών με τη Νορβηγία να βρίσκεται στο προσκήνιο. Όχι μόνο είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά η προσδοκία των μελών της είναι να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και με διαφορά από τους αντιπάλους της. Τέλος, συναρπαστική είναι και η εξέλιξη στο δίαθλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.