Χειμερινή δράση που συναρπάζει

Reading time1 λ

Σε εξέλιξη οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες με τα βλέμματα να στρέφονται στο χόκεϊ επί πάγου

Εν αναμονή της αυριανής τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, σήμερα μπαίνουμε στη δεύτερη μέρα διεξαγωγής τους. Στο πρόγραμμα υπάρχουν τρία αθλήματα. Συνεχίζεται το μικτό διπλό στο curling, ενώ προστίθενται το χόκεϊ επί πάγου γυναικών, αλλά και τα προκριματικά ανδρών και γυναικών στο moguls skiing.

Στο curling συνεχίζονται οι αγώνες για την πρώτη φάση. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση Μεγάλη Βρετανία-Καναδάς. Η Μεγάλη Βρετανία με το δίδυμο Τζένιφερ Ντοντς-Μπρους Μουάτ έχει τη φιλοδοξία να πάει μπροστά και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Ο Καναδάς, με τη Ρέιτσελ Χόμαν και τον Τζον Μουρ, θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Επίσης, ΗΠΑ-Ιταλία δίνουν το πρώτο ματς τους στη διοργάνωση. Οι Αμερικανοί έχουν πάει με πολλές ελπίδες στην Κίνα και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Στο χόκεϊ επί πάγου γυναικών, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Φινλανδία-ΗΠΑ και Καναδάς-Ελβετία. Αξίζει να σημειώσουμε πως με εξαίρεση τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 όταν η Σουηδία πήρε το αργυρό μετάλλιο, σε κάθε τελικό έχουν φτάσει οι ΗΠΑ με τον Καναδά. Αυτές οι δύο ομάδες είναι οι πιο δυνατές και εκτός απροόπτου θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο και φέτος. Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται τον τίτλο που πήραν το 2018 στη Νότια Κορέα και βασίζουν πολλά στη «γραμμή κρούσης» τους με τις σταρ επιθετικούς Χίλαρι Νάιτ, Μπριάνα Ντέκερ και Κένταλ Κόιν Σκόφιλντ. Στο μεταξύ, άκρως ανταγωνιστικό αναμένεται το ματς που συμπληρώνει το πρόγραμμα: Σουηδία-Ιαπωνία.

Τέλος, στο moguls skiing, στις γυναίκες υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Υψηλό το ενδιαφέρον για το τί μπορεί να καταφέρει η ταλαντούχα Βρετανή Μακέιλα Γκέρκεν Σκόφιλντ που είναι από τους αστέρες του αθλήματος. Στους άνδρες, οι προβολείς πέφτουν πάνω στον Καναδό Μίκαελ Κίνγκσμπερι, τον «άρχοντα» του moguls skiing ο οποίος έχει 71 νίκες σε παγκόσμια πρωταθλήματα του αθλήματος.