Ώρα για το μεγάλο φινάλε

Reading time1 λ

Ολοκληρώνονται οι 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και παραδίδεται η σκυτάλη στην Ιταλία

Τέσσερα τελευταία αγωνίσματα απέμειναν για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική δράση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η αυλαία πέφτει σήμερα και η τελετή λήξης αναμένεται το ίδιο φαντασμαγορική με εκείνη της έναρξης.

Στο bobsleigh ολοκληρώνεται η διαδικασία του τετραπλού των ανδρών, στο cross-country απομένει το mass start των γυναικών, στο curling ο τελικός των γυναικών και στο χόκεϊ επί πάγου ανδρών το ματς για το χρυσό μετάλλιο.

Στο χόκεϊ επί πάγου, η απουσία παικτών από το NHL, την αμερικάνικη λίγκα που είναι η κορυφαία στον κόσμο, για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση προκάλεσε ανακατατάξεις. Αυτές εκμεταλλεύτηκε η Φινλανδία που κατέβασε δυνατή ομάδα και έφτασε στον τελικό για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια και πλέον έχει βλέψεις για ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στο cross-country στο mass start 30 χιλιομέτρων, σημαίνει μια ακόμη ευκαιρία για εντυπωσιακή Τερέζε Γιόχαουγκ από τη Νορβηγία να μεγαλώσει τη συλλογή της από χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αυτή η εξαιρετική αθλήτρια ως τώρα έχει κατακτήσει το χρυσό στα 10 χιλιόμετρα του cross-country καθώς και στα 15 χιλιόμετρα του skiathlon. Σαφώς και επιδιώκει το 3/3. Η πιο ισχυρή αντίπαλός της είναι η Φρίντα Κάρλσον από τη Σουηδία.

Έπειτα, είναι ώρα για την τελετή λήξης και την παράδοση της σκυτάλης στους διοργανωτές του Μιλάνο-Κορτίνα 2026. Η ιταλική πόλη και η κοινότητα Κορτίνα ντ’Αμπέτσο που βρίσκεται στις ιταλικές Άλπεις θα διοργανώσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026. Ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι υποδομές στην περιοχή. Θα είναι η δεύτερη φορά που θα φιλοξενήσουν το μεγάλο ραντεβού μιας και στην Κορτίνα διεξήχθησαν και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1956.