Ελίνα Τζένγκο-Τελικός ακοντισμού (10/8/2024): Προγνωστικά και αποδόσεις

Reading time3 λ

Η Ελίνα Τζένγκο στοχεύει σε διάκριση στον τελικό ακοντισμού γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με σούπερ ευκαιρίες για στοίχημα.

Στο «Stade de France» η Ελίνα Τζένγκο δοκιμάζεται στον τελικό στον ακοντισμό των γυναικών (10/08/2024, 20:30) με στόχο να διακριθεί έπειτα από την πολύ καλή παρουσία της στα προκριματικά του αγωνίσματος, όπου έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση στην πρώτη της παρουσία σε τέτοια διοργάνωση. Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν θαυμάσιες επιλογές για αθλητικό στοίχημα σε μεγάλη γκάμα αγορών με κορυφαίες αποδόσεις.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, να σημειώσουμε, βρίσκεται μέσα στο top-10 των αθλητριών με τις καλύτερες αποδόσεις για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό και υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Στο μεταξύ, στην Betsson, σε όλα τα σπουδαία παιχνίδια του κουπονιού θα βρείτε διαθέσιμο και το εργαλείο Bet Builder, που κάνει την εμπειρία ακόμη πιο διασκεδαστική.

ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Η Ελίνα Τζένγκο στα προγνωστικά έχει την 6η καλύτερη τιμή για να φορέσει το χρυσό μετάλλιο. Αν μη τι άλλο, είναι μια απόδειξη του ταλέντου της και των δυνατοτήτων της μιας και στον τελικό θα ανταγωνιστεί με πιο έμπειρες και καταξιωμένες αθλήτριες, που ξέρουν να διαχειρίζονται αγωνιστικά, αλλά και νοητικά αγώνες αυτού του επιπέδου.

Ποιες αθλήτριες θα λάβουν μέρος στον τελικό στο ακόντιο;

  • Μαρία Αντρέιτσικ (Πολωνία) 65,52μ.
  • Σάρα Κόλακ (Κροατία) 64,57μ.
  • Φλορ Ρουίς (Κολομβία) 64,40μ.
  • Τζο-Αν φαν Ντάικ (Νότια Αφρική) 64,22μ.
  • Ελίνα Τζένγκο (Ελλάδα) 63,22μ.
  • Μακένζι Λιτλ (Αυστραλία) 62,82μ.
  • Χάρουκα Κιταγκούτσι (Ιαπωνία) 62,58μ.
  • Κάθριν Μίτσελ (Αυστραλία) 62,40μ.
  • Γιουλένμις Αγιλάρ (Ισπανία) 61,95μ.
  • Μαρί-Τερέζ Ομπστ (Νορβηγία) 61,82μ.
  • Νικόλα Ογκροντνίκοβα (Τσεχία) 61,16μ.
  • Μομόνε Ουέντα (Ιαπωνία) 61,08μ.

Στο ακόντιο το στοίχημα έχει και εξαιρετικές Ενισχυμένες Αποδόσεις στην πλατφόρμα της Betsson.  Συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο να πάρει το χρυσό μετάλλιο η Χάρουκα Κιταγκούτσι από την Ιαπωνία, προσφέρεται στο 3,30** από 3,00**.

Η Ελίνα Τζένγκο έχει ατομικό ρεκόρ 65,81μ. από το 2022 όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο. Στο Παρίσι έκανε τη φετινή καλύτερή της επίδοση στα προκριματικά με 63,22μ. Αναμφίβολα, δείχνει πως έχει την ικανότητα να παλέψει για ένα μετάλλιο. Η 21χρονη πέραν του χρυσού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχει ακόμη δύο χρυσά στο Ευρωπαϊκό Κ-20 (2021) κι ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο Κ-20 (2021).

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μεγάλο στοίχημα για την Ελίνα Τζένγκο που αναμένεται να έχει μια λαμπρή πορεία στον ακοντισμό γυναικών. Το να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι  δίνεται στο 41,00** στην πλατφόρμα της Betsson. Μεγάλο φαβορί είναι Χάρουκα Κιταγκούτσι και την ακολουθούν οι Φλορ Ρουίς στο 4,00** και η Μακένζι Λιτλ στο 5,00**.

ΤΖΕΝΓΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ

Για την Τζένγκο ο τελικός αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και θα επιδιώξει να κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο και στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να χαρεί με την εμπειρία. Φέτος η Τζένγκο είχε ρίξει 61,71μ. και στα προκριματικά βελτίωσε δηλαδή την καλύτερη φετινή της επίδοση κατά περίπου ενάμισι μέτρο.

Για την Τζένγκο στο ακόντιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ευκαιρία να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία και να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο με μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος και να κοντραριστεί με τις καλύτερες. Η ίδια, στο μεταξύ, ανέφερε πως νιώθει ικανή να πάρει ένα μετάλλιο. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και τρισευτυχισμένη που στην πρώτη μου Ολυμπιάδα θα βρίσκομαι στον τελικό. Σε αυτό το γήπεδο σε πιάνει ανατριχίλα. Με βλέπω στα μετάλλια αν παραμείνω όπως στα προκριματικά. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Να σημειώσουμε ότι ο τελικός του ακοντισμού γυναικών θα διεξαχθεί το Σάββατο (10/08) στις 20:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι της ΕΡΤ 2.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ