Formula 1: Ώρα για το μεγάλο φινάλε

Reading time2 λ

Επιλογές για ποντάρισμα που συναρπάζουν στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι

Η Formula 1 μπαίνει στο τελευταίο τριήμερο μιας καθηλωτικής σεζόν. Είναι ώρα για το μεγάλο φινάλε καθώς κρίνονται τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε οδηγούς και κατασκευαστές. Αρχίζει η διαδικασία του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι με τις ελεύθερες δοκιμές. Στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε συναρπαστικές επιλογές για ποντάρισμα σε ελκυστικές αποδόσεις.

Έπειτα από 21 αγώνες ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull κι ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes είναι ισόβαθμοι με 369,5 πόντους έκαστος. Ο Φερστάπεν βρίσκεται, πάντως, στην πρώτη θέση γιατί έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία λόγω των εννιά νικών του. Ο Χάμιλτον έχει οκτώ. Για να το θέσουμε απλά όποιος από τους δύο νικήσει το Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι θα πάρει και τον τίτλο – θα είναι ο πρώτος για τον Φερστάπεν κι ο 8ος (ρεκόρ όλων των εποχών) για τον Χάμιλτον. Αν τερματίσουν ισόβαθμοι, τον τίτλο θα πάρει ο Ολλανδός γιατί για να συμβεί αυτό σημαίνει πως δεν θα νικήσει ο Βρετανός οπότε θα ισχύει το προαναφερθέν κριτήριο.

Η πίστα Yas Marina μπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 2009 και από το 2014 εκεί διεξάγεται ο τελευταίος αγώνας της σεζόν. Αν και πρόκειται για μια «γρήγορη» πίστα συνήθως δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσπεράσματα. Βέβαια, οι οδηγοί φέτος θα συναντήσουν μια πίστα με τρεις αλλαγές προκειμένου να γίνει το Grand Prix πιο εντυπωσιακό. Οπότε τα ελεύθερα δοκιμαστικά θα είναι η πρώτη τους επαφή με τη νέα διαδρομή. Κι αυτό έχει τη δική του αξία.

Πέραν, όμως, της μάχης για τον τίτλο στους οδηγούς σ’ αυτό το Grand Prix θα ξεκαθαρίσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών και θα έχει μεγάλη σημασία τί θα κάνουν ο Βάλτερι Μπότας (Mercedes) κι ο Σέρχιο Πέρες (Red Bull). Η Mercedes βρίσκεται στην κορυφή με 587,5 βαθμούς και η Red Bull την ακολουθεί με 559,5.

Στους οδηγούς, επίσης, η μάχη για την 5η θέση έχει μεγάλο ενδιαφέρον με τους Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari, 158), Λάντο Νόρις (McLaren, 154) και Κάρλος Σάινθ (Ferrari, 149,5) να έχουν τη δική τους ξεχωριστή αναμέτρηση. Παράλληλα, οι ομάδες τους, η Ferrari και η McLaren, παλεύουν για την 3η θέση στους κατασκευαστές. Η Ferrari έχει 307,5 και η McLaren 269.