Η Red Bull έτοιμη να γράψει ιστορία στη Formula 1

Reading time4 λ

Σούπερ επιλογές για ποντάρισμα στη Formula 1 σε ασυναγώνιστες αποδόσεις

Έπειτα από δύο αγώνες στη νέα σεζόν, η Formula 1 έχει ήδη ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στους κατασκευαστές: τη Red Bull. Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν πάντοτε εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα σε μεγάλη γκάμα αγορών και πληθώρα από ειδικά στοιχήματα σε ασυναγώνιστες αποδόσεις. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για παιχνίδι στο live.

Η Red Bull άρχισε… κυριαρχικά. Έκανε το 1-2 στην πρεμιέρα στο Μπαχρέιν με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει την πρώτη θέση από την pole position και τον Σέρχιο Πέρες να τερματίζει δεύτερος. Στο δεύτερο Grand Prix της σεζόν, στη Σαουδική Αραβία, έκαναν πάλι το 1-2. Ο Μεξικανός κέρδισε από την pole position και ο Ολλανδός τερμάτισε δεύτερος, ενώ έκανε και τον ταχύτερο γύρο. Διαδοχικά 1-2 είχε να κάνει η Red Bull από το 2009…

Έτσι, ο Μαξ Φερστάπεν έχει 44 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών κι ο Σέρχιο Πέρες 43. Τρίτος είναι ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin με 30. Με δεδομένο πως η ιεραρχία στη Red Bull είναι ξεκάθαρη και η ομάδα προτιμά τον Μαξ Φερστάπεν, αυτός θα πρέπει να λογαριάζεται ως ισχυρότερος υποψήφιος για το τρίτο σερί Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Η Red Bull έχει 87 βαθμούς έναντι 38 των Aston Martin και Mercedes.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ;

Μετά το πρώτο Grand Prix, ο οδηγός της Mercedes, Τζορτζ Ράσελ, τόνισε πως το πρωτάθλημα ανήκει ήδη στη Red Bull και πως θα νικήσει και στους 23 αγώνες της σεζόν.

Το απόλυτο δεν το έχει κάνει ποτέ καμία ομάδα στην ιστορία της Formula 1, αφού προκύπτουν απρόβλεπτες καταστάσεις. Εκείνη που έφτασε πιο κοντά για να το πετύχει ήταν η McLaren το 1988 που νίκησε σε 15 από τους 16 αγώνες της σεζόν. Η Red Bull την περασμένη σεζόν είχε 17 νίκες σε 22 Grand Prix.

Η πρόβλεψη του Τζορτζ Ράσελ, πάντως, ενισχύθηκε μετά τα όσα συνέβησαν στους πρώτους δύο αγώνες. Με το τέλος της κούρσας στο Μπαχρέιν, η Red Bull είπε πως δεν ήταν καν στο 100% και τα μονοθέσια δεν βρίσκονται εκεί που θα ήθελαν. Στη Σαουδική Αραβία, ο Μαξ Φερστάπεν αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στις κατατακτήριες (άρχισε 15ος), αλλά και στον αγώνα. Πιθανώς, αν δεν υπήρχαν αυτά στη διάρκεια του αγώνα θα έβγαινε πρώτος.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ομάδα ετοιμάζει βελτιώσεις στα μονοθέσια που θα παρουσιαστούν στον 4ο αγώνα της σεζόν στο Αζερμπαϊτζάν στις 30 Απριλίου. Προηγουμένως, η Formula 1 θα ταξιδέψει στην Αυστραλία με το Grand Prix να γίνεται στις 2 Απριλίου και στην πλατφόρμα της Betsson υπάρχει εντυπωσιακό κουπόνι για στοίχημα.

Ο ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΚΥΝΗΓΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΝΙΚΩΝ

Ο Μαξ Φερστάπεν μετράει 36 νίκες στην καριέρα του στη Formula 1. Έχει πανηγυρίσει τις 16 από αυτές από την αρχή της περασμένης σεζόν, ενώ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε δέκα από τα τελευταία 13 Grand Prix που έτρεξε.

Ο 25χρονος Φερστάπεν, επί του παρόντος, βρίσκεται στην 6η θέση με τους οδηγούς που έχουν τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1. Μπροστά του, στην 5η θέση, βρίσκεται ο αείμνηστος Άιρτον Σένα – κατά πολλούς ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 όλων των εποχών – με 41 νίκες.

Στην 4η θέση, βρίσκεται ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Αλέν Προστ, με 51 νίκες, ενώ στις 53 βρίσκεται ο επίσης τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μιας και το καλεντάρι αυτής της σεζόν είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών στο άθλημα, ο Μαξ Φερστάπεν μπορεί να «σπάσει» και πάλι το ρεκόρ που έκανε την περασμένη σεζόν. Σίγουρα θα το κυνηγήσει. Πέρυσι μέτρησε 15 νίκες. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση ήταν 13 και τη μοιράζονταν οι Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ, που τις πέτυχαν το 2004 και το 2013, αντίστοιχα.

Αν κάνει και πάλι ρεκόρ νικών σε μια σεζόν, τότε ο Μαξ Φερστάπεν θα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον Αλέν Προστ και πιθανώς τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να τελειώσει τη σεζόν 3ος στην ιστορική κατάταξη πίσω μονάχα από τους Μίκαελ Σουμάχερ (91 νίκες) και Λιούς Χάμιλτον (103 νίκες) που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από επτά φορές!

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

Ύστερα από δύο αγώνες, όλο το paddock μοιάζει να έχει αποδεχθεί πως η Red Bull τρέχει με ρυθμό που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πλησιάσει καμία άλλη ομάδα. Πριν από την έναρξη της σεζόν, υπήρχε η εντύπωση πως η Ferrari θα ήταν η πιο ανταγωνιστική, αλλά με την κρίση που επικρατεί στο εσωτερικό της δεν είναι καν η δεύτερη ταχύτερη ομάδα.

Τώρα, η ελπίδα είναι στραμμένη στη Mercedes που αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν και αναμένονται κι άλλες. Για την ώρα, η μόνη που βρίσκεται πιο κοντά στη Red Bull είναι η Aston Martin, αλλά κι αυτή δείχνει να τρέχει περισσότερο για να προστατεύσει την 3η θέση από τις Mercedes και Ferrari, παρά προσπαθεί να φτάσει τη Red Bull. Από εκεί κι έπειτα, ομάδες όπως η Alpine, η Alfa Romeo, η Haas, η Williams, η Alpha Tauri και η McLaren έχουν διαφορετικούς στόχους.

Η Red Bull δεν τρέχει μονάχα κόντρα σε άλλες εννιά ομάδες, τρέχει και εναντίον του ίδιου του εαυτού της και των στάνταρ που έχει βάλει, αλλά επίσης και εναντίον της ιστορίας. Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για ποντάρισμα σε κορυφαίες αποδόσεις στη Formula 1.