Πώς οι προηγούμενες Ολυμπιάδες μπορούν να βοηθήσουν την στρατηγική σου στο στοίχημα

Reading time13 λ

Φέτος το καλοκαίρι, οι φίλοι των σπορ σε όλο τον κόσμο θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Όλα δείχνουν ότι θα ζήσουμε μία ακόμη συναρπαστική Ολυμπιάδα, με πολλές συγκινήσεις στον στίβο αλλά και στα ομαδικά αθλήματα, αλλά και με νέα σπορ, όπως η αναρρίχηση ταχύτητας, που έρχονται για να μας ψυχαγωγήσουν.

Παρόλο που φέτος το καλοκαίρι εκατομμύρια βλέμματα θα είναι στραμμένα στις κορυφαίες αθλητικές εμπειρίες της νέας Ολυμπιάδας, μπορεί να είναι χρήσιμο το να ρίξει κανείς μια ματιά και σε περασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ειδικότερα, μπορείς να αξιοποιήσεις τα αποτελέσματα, τα στατιστικά στοιχεία και τα αρχεία προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων για να ενημερωθείς ώστε να διαμορφώσεις καλύτερα τη στρατηγική των στοιχημάτων σου.

Θα σου δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά τις ιστορικές τάσεις, από τις παλαιότερες επιδόσεις των κορυφαίων αθλητών έως τους πίνακες μεταλλίων, για να υποστηρίξεις στοιχηματικές επιλογές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Στην πλατφόρμα της Betsson προσφέρεται μεγάλη ποικιλία αγορών για στοίχημα σε όλα τα αθλήματα.

Επιδόσεις των αθλητών στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μια από τις πιο χρήσιμες ιστορικές τάσεις είναι οι παλαιότερες επιδόσεις που σημείωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές. Η χρήση αυτών των πληροφοριών έχει διπλό όφελος. Πρώτον, αν ένας αθλητής έχει σταθερή απόδοση σε προηγούμενες Ολυμπιάδες, αυτό δείχνει ότι έχει και την εμπειρία να αποδίδει άρτια σε διοργανώσεις ανώτατου επιπέδου. Δεύτερον, μπορείς να δεις την πορεία ενός αθλητή στις προηγούμενες Ολυμπιάδες, αλλά και το πώς κάποιοι αθλητές κυριαρχούν σε συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Ένα παράδειγμα είναι η σφαιροβολία ανδρών, όπου ο Ράιαν Κράουζερ πλήρωσε καλές αποδόσεις κερδίζοντας Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και ξανά το 2021 στο Τόκιο. Ο Κράουζερ είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει τον τίτλο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι. Επιπλέον, αν δούμε τις παλαιότερες επιδόσεις του, θα παρατηρήσουμε ότι ο Αμερικανός αθλητής έχει εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων.

Όμως, αν εξετάσουμε λίγο βαθύτερα τις ρίψεις του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αποκαλύπτεται και κάτι άλλο: ότι ο Κράουζερ έχει βελτιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Το 2016, αυτός ο χρυσός Ολυμπιονίκης της σφαίρας έκανε ρίψη 22,52 μέτρων. Και πέντε χρόνια αργότερα, στο Τόκιο, ο 31χρονος σφαιροβόλος ξεπέρασε εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ του και με ρίψη 23,3 μέτρων έφτασε στο Χρυσό Μετάλλιο επιβεβαιώνοντας και πάλι τις φαβορί αποδόσεις που του δίνονταν.

Λίγο έως πολύ, μπορείς να εφαρμόσεις μια τέτοια ανάλυση σε οποιοδήποτε Ολυμπιακό αγώνισμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 να γίνουν ακόμα πιο συναρπαστικοί με το πλούσιο πρόγραμμα να βοηθάει στην διασκέδαση. Για αρχή, μπορείς να δεις ποιος είναι το φαβορί για ένα αγώνισμα, να δεις τις επιδόσεις του και κατόπιν να αποφασίσεις, με βάση τα προηγούμενα αποτελέσματα που έχει σημειώσει, αν όντως αποτελεί καλή επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Την ίδια στρατηγική μπορείς να εφαρμόσεις και στην περίπτωση που ένας νεαρός αθλητής λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 και στο πρόγραμμα είναι ανάμεσα στα φαβορί. Για παράδειγμα, παρόλο που το φαβορί για τα 100 μέτρα των γυναικών, η Σα Κάρι Ρίτσαρντσον, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, μπορείς να δεις τα αποτελέσματα και τα ρεκόρ της σε άλλες κορυφαίες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και το Ντάιαμοντ Λιγκ.

Χρησιμοποίησε ιστορικά δεδομένα και στατιστικές τάσεις

Επιπλέον, ενόψει της διοργάνωσης του 2024 μπορείς να ενημερωθείς για τη στοιχηματική στρατηγική σου από ευρύτερα δεδομένα και στατιστικά στοιχεία παλαιότερων Ολυμπιάδων. Συνολικά, υπάρχουν πολλές μέθοδοι χρήσης δεδομένων που μπορείς να ακολουθήσεις για να ενημερωθείς πριν πάρεις την απόφασή σου για τη στοιχηματική αγορά.

Αρχικά, μια ματιά στους μέσους χρόνους για τις κούρσες και τις αποστάσεις των αγωνισμάτων του στίβου και της κολύμβησης μπορεί σου να φανεί χρήσιμη. Συνήθως, σε αυτούς τους χρόνους των αγωνισμάτων θα διακρίνεις ορισμένες χρήσιμες τάσεις, καθώς και το πόσο συχνά καταρρίπτονται τα Ολυμπιακά ρεκόρ. Στη συνέχεια, μπορείς να εφαρμόσεις αυτά τα συμπεράσματα σε διάφορες στοιχηματικές αγορές, όπως χρόνος αγωνίσματος under/over, ακριβής χρόνος, παγκόσμιο ρεκόρ που θα καταρριφθεί κ.λπ. Εκτός από συναρπαστικό θέαμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες κρύβουν και ευκαιρίες στις αποδόσεις του στοιχήματος.

Για παράδειγμα, οι τέσσερις προηγούμενοι τελικοί Ολυμπιακής κολύμβησης για τα 100 μέτρα ελεύθερο των ανδρών ολοκληρώθηκαν σε λιγότερα από 48 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, σε αυτό το αγώνισμα το παγκόσμιο ρεκόρ δεν έχει καταρριφθεί από τους Ολυμπιακούς του 1976 στο Μόντρεαλ και έπειτα, ενώ νέο Ολυμπιακό ρεκόρ έχει σημειωθεί μόνο σε έναν από τους οκτώ τελευταίους τελικούς στα 100 μέτρα ελεύθερο ανδρών.

Μια άλλη χρήσιμη στατιστική τάση στην οποία μπορείς να εστιάσεις είναι η μέση ηλικία των διαγωνιζόμενων. Για κάθε Ολυμπιακό άθλημα, η μέση ηλικία του νικητή διαφέρει. Η μέση ηλικία των χρυσών Ολυμπιονικών στο άθλημα του σκέιτμπορντ είναι η χαμηλότερη, στα 18,5 χρόνια, ενώ στα αθλήματα της ιππασίας είναι η μεγαλύτερη, στα 42,7 χρόνια.

Σε ορισμένα από τα Ολυμπιακά αθλήματα που απαιτούν πολύ καλή φυσική κατάσταση, όπως ο στίβος και η κολύμβηση, οι αθλητές είναι σε γενικές γραμμές νεότεροι. Ως αποτέλεσμα, για μια σπρίντερ όπως η 37χρονη Σέλι-Αν Φρέιζερ Πράις, οι αποδόσεις για να κατακτήσει το Χρυσό Μετάλλιο στην κούρσα των 100 μέτρων με αντίπαλο την 24χρονη Ρίτσαρντσον της δίνουν λίγες πιθανότητες. Η μεγαλύτερη σε ηλικία νικήτρια στο σπριντ των 100 μέτρων ήταν η Φάνι Μπλάνκερς-Κουν που κέρδισε το μετάλλιό της σε ηλικία 30 ετών.

Ένα τέτοιο στατιστικό στοιχείο μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες για νίκη της Φρέιζερ-Πράις στον τελικό των 100 μέτρων του 2024. Παρόλα αυτά, αν λάβουμε υπόψη την εμπειρία της, αλλά και το γεγονός ότι έχει κερδίσει οκτώ Ολυμπιακά μετάλλια, η βετεράνος Φρέιζερ-Πράις μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για τις τρεις πρώτες θέσεις του αγωνίσματος.

Αποτελέσματα αναμετρήσεων ένας προς έναν

Σε ορισμένα αγωνίσματα των Ολυμπιακών του 2024 θα αναβιώσουν παλιές αντιπαλότητες από προηγούμενους τελικούς, διαμορφώνοντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλίμα στους Αγώνες του Παρισιού. Μερικές φορές, ο τελικός είναι αποκλειστική υπόθεση δύο αθλητών που θα αναμετρηθούν στην κορυφή ένας προς έναν, ενώ σε άλλα αγωνίσματα θα δούμε περισσότερους αγωνιζόμενους να προσφέρουν φαβορί αποδόσεις για να διεκδικήσουν ακόμα και το Χρυσό Μετάλλιο.

Εν τέλει, στο αθλητικό στοίχημα, τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων «ένας προς έναν» μπορούν να δείξουν στατιστικό πλεονέκτημα υπέρ μιας ομάδας ή ενός αθλητή. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να μας δείξουν το ίδιο καλά την ισοδυναμία μεταξύ δύο ανταγωνιζόμενων μερών.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χρήσης αποτελεσμάτων αναμετρήσεων «ένας προς έναν» μπορούμε να δούμε στο άλμα εις ύψος ανδρών από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Εκεί, το μετάλλιο διεκδικούσαν οι έξι από τους συμμετέχοντες στον τελικό, έως ότου ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ «καθάρισαν» τον αγώνα περνώντας αμφότεροι τα 2,37 μέτρα. Μετά από διαβούλευση με τους διοργανωτές, οι δύο αθλητές αποφάσισαν να μοιραστούν το Χρυσό Μετάλλιο και να πληρώσουν τις μισές αποδόσεις τους στο στοίχημα.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος τελικός ήταν μια εξαιρετική περίπτωση που πολύ δύσκολα θα παρουσιαστεί ξανά, οι προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ Ταμπέρι και Μπαρσίμ σε Ολυμπιακούς δείχνουν ότι οι δύο αθλητές βρίσκονται σε σχεδόν πανομοιότυπο επίπεδο ικανοτήτων. Ως αποτέλεσμα, κάποιες ειδικές αγορές στοιχήματος για τον τελικό του άλματος εις ύψος, όπως το στοίχημα για νίκη οποιουδήποτε από τους δύο ή για άλμα πάνω από τα 2,37 μέτρα, μπορεί να αποτελούν καλές επιλογές προς εξέταση.

Αντίθετα τώρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων «ένας προς έναν» για να βρεις έναν αθλητή που έχει στατιστικό πλεονέκτημα έναντι συγκεκριμένων αντιπάλων. Για παράδειγμα, στην κούρσα του τελικού των 200 μέτρων ανδρών πιθανότατα θα συμμετέχει ο Νόα Λάιλς αλλά και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Αντρέ Ντε Γκρας. Παρόλο που ο Λάιλς βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα ενόψει των Αγώνων, ο Ντε Γκρας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021, αφήνοντας τον Λάιλς στην τρίτη θέση με διαφορά 0,12 δευτερολέπτων.

Τέτοια στατιστικά στοιχεία θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, παράλληλα βέβαια με την τρέχουσα κατάσταση του αθλητή, για να γίνεται μια ολοκληρωμένη ανάλυση ενός επερχόμενου αθλητικού γεγονότος. Όμως η χρήση ιστορικών δεδομένων αναμετρήσεων «ένας προς έναν» μπορεί να αποκαλύψει αθλητές που έχουν παλαιότερα καταφέρει να επικρατήσουν έναντι των φαβορί στη μεγάλη παγκόσμια σκηνή των Ολυμπιακών.

Εξέτασε τους Πίνακες Μεταλλίων παλαιότερων διοργανώσεων

Επιπλέον, πέρα από τον στοιχηματισμό σε μεμονωμένες κούρσες, αγωνίσματα και αθλήματα, μπορείς συχνά να στοιχηματίσεις και σε καθαρά Ολυμπιακές αγορές. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τα στοιχήματα που γίνονται πριν από μια Ολυμπιάδα είναι η χώρα που θα αναδειχθεί συνολική νικήτρια στα μετάλλια. Ωστόσο, άλλες μελλοντικές επιλογές συμπεριλαμβάνουν το στοίχημα under/over για να κερδίσει μια χώρα έναν αριθμό μεταλλίων ή το να βρεθεί μια χώρα στις κορυφαίες πέντε ή δέκα του πίνακα μεταλλίων.

Μια καλή στρατηγική όταν εξετάζεις ένα στοίχημα που αφορά συνολικά τους Ολυμπιακούς του 2024 είναι να δεις την παλαιότερη απόδοση των διάφορων χωρών. Ιστορικά, κάποιες χώρες ξεπερνούν συστηματικά τις υπόλοιπες στον πίνακα των συνολικών μεταλλίων.

Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, συνήθως βρίσκονται πάντα κοντά στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων μιας Ολυμπιάδας. Σε έξι από τις επτά προηγούμενες Ολυμπιάδες, οι ΗΠΑ κατέκτησαν, μάλιστα, την πρώτη θέση, κερδίζοντας τα περισσότερα χρυσά μετάλλια. Η Κίνα είναι μια ακόμη χώρα που συνήθως έχει ισχυρή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ασιατική αυτή χώρα ήταν ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες χώρες στις έξι προηγούμενες Ολυμπιάδες, κερδίζοντας μάλιστα και την πρώτη θέση στο Πεκίνο το 2008.

Ωστόσο, αξίζει να λαμβάνονται υπόψη και οι χώρες που έχουν σταθερή επίδοση και βρίσκονται τακτικά ανάμεσα στις πέντε και 10 κορυφαίες. Για παράδειγμα, στις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάχθηκε από την τέταρτη θέση και πάνω, ενώ σε δύο περιπτώσεις έχει κατακτήσει μία από τις τρεις κορυφαίες θέσεις.

Παράδοση μιας χώρας σε συγκεκριμένα αθλήματα

Παρόλο που ορισμένες χώρες έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε μεγάλη ποικιλία Ολυμπιακών αθλημάτων, άλλες χώρες έχουν ισχυρές ομάδες και αθλητές σε πολύ συγκεκριμένα αγωνίσματα. Έτσι, κάποιες φορές μπορείς να ανακαλύψεις πληροφορίες αξίας εξετάζοντας τις επιδόσεις συγκεκριμένων χωρών σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Σε συνδυασμό με τις επιδόσεις αθλητών τους στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνουν κατευθύνσεις στα προγνωστικά. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια οι Κενυάτες δρομείς κυριαρχούν στο άθλημα του Ολυμπιακού μαραθωνίου. Οι αθλητές της αφρικανικής αυτής χώρας έχουν στεφθεί νικητές στο άθλημα αυτό στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες Ολυμπιάδες. Επιπλέον, ο Κενυάτης Ελιούντ Κιπτσόγκε ήταν ο αθλητής που κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο πληρώνοντας καλές αποδόσεις στους Ολυμπιακούς του 2016 και του 2020. Στο Παρίσι θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να αποσπάσει μια τρίτη χρυσή νίκη στον μαραθώνιο.

Μια παρόμοια μέθοδο ανάλυσης μπορείς να εφαρμόσεις και στα ομαδικά αθλήματα. Για παράδειγμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έχουν μεγάλο φαβορί την Αμερική στο μπασκετ, καθώς οι Ολυμπιακές ομάδες καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ κυριαρχούν μονίμως σε αυτό το άθλημα. Η Αμερική έχει κερδίσει 16 χρυσά μετάλλια στις 19 Ολυμπιάδες στις οποίες έχει συμπεριληφθεί το μπάσκετ.

Αυτή η στρατηγική μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα όταν μια χώρα με γενικά χαμηλές επιδόσεις διαθέτει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έναν ή δύο αθλητές με ιστορικά ισχυρή παρουσία σε ένα αγώνισμα. Σε συγκεκριμένες αγορές στοιχήματος που προσφέρονται στην Betsson μπορείς να ποντάρεις στο ότι μια χώρα θα πάρει χρυσό μετάλλιο ή στο ότι θα πάρει μόνο ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι, αν κάποιος εξετάζει την επιλογή να στοιχηματίσει στο ότι μια χώρα θα κερδίσει ένα μετάλλιο, το Πουέρτο Ρίκο θα ήταν μια αξιοπρεπής επιλογή, καθώς η Πορτορικανή νικήτρια των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων στο Τόκιο, η Τζασμίν Καμάτσο-Κουίν, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Παρίσι.

Εξετάζοντας τις πρόσφατες επιδόσεις άλλων μικρότερων χωρών, μερικές φορές μπορείς να βρεις επιλογές αξίας σε πιο άγνωστες πτυχές των Αγώνων για τον στοιχηματισμό στους Ολυμπιακούς του 2024.

Ποια είναι ιστορικά η απόδοση της διοργανώτριας χώρας;

Μια άλλη ιστορική τάση στο αθλητικό στοίχημα η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, είναι το πλεονέκτημα της διοργανώτριας χώρας. Έχει παρατηρηθεί ότι οι διοργανώτριες χώρες έχουν ένα ελαφρύ πλεονέκτημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων αθλητών που επιτρέπεται να έχει τη διοργανώτρια χώρα, αλλά και η θετική επίδραση των ντόπιων θεατών από τις κερκίδες.

Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι το πλεονέκτημα της έδρας έχει όντως επίδραση στην απόδοση της διοργανώτριας χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, η διοργανώτρια χώρα έχει αναδειχθεί νικήτρια στον πίνακα των μεταλλίων σε επτά περιπτώσεις. Επίσης, η διοργανώτρια χώρα έχει κατακτήσει μία από τις τρεις κορυφαίες θέσεις στον πίνακα μεταλλίων 17 φορές από το 1896, κάτι που δείχνει ότι η επίδραση του ντόπιου πλήθος μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές να αυξήσουν τις επιδόσεις τους. Με βάση αυτά, η Γαλλία αναμένεται ότι θα τερματίσει σε υψηλότερη θέση σε σύγκριση με την όγδοη που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Επιπλέον, ακόμη και οι ήδη ισχυροί αθλητές και οι ομάδες της διοργανώτριας χώρας μπορεί να επηρεαστούν θετικά από το πλεονέκτημα του ντόπιου πλήθους. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι, ανάμεσα στους Γάλλους αθλητές που μπορεί να αριστεύσουν εντός έδρας είναι ο Κέβιν Μάιερ, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο δέκαθλο.

Υπάρχουν επίσης και ορισμένες γαλλικές Ολυμπιακές ομάδες που μπορούν να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας είναι ένα από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου σε αυτό το άθλημα. Επίσης, η γαλλική ομάδα βόλεϊ, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο το 2021, είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές για το 2024.

Δες τις αποδόσεις για προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αντί να εξετάσεις παλιότερα στατιστικά και τάσεις, υπάρχει και μια εναλλακτική προσέγγιση στο στοίχημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που βασίζεται στο να κρίνεις την πιθανή αξία ενός στοιχήματος με βάση παλαιότερες αποδόσεις για το Χρυσό Μετάλλιο.

Μπορείς εύκολα να βρεις τις αποδόσεις για τα περισσότερα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που δείχνουν την πιθανότητα που είχε ένας αθλητής ή μια ομάδα να νικήσει. Αν ο ίδιος αθλητής είναι ένας από τους διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, εξέτασε τις αποδόσεις αυτές σε σύγκριση με παλαιότερες και να διαπιστώσεις αν είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με λίγα λόγια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια σύγκριση για να αποφασίσεις αν έχει αξία να επιλέξεις το φαβορί για τη νίκη σε κάποιο αγώνισμα. Αν οι αποδόσεις για το Χρυσό Μετάλλιο είναι πολύ χαμηλές, ίσως αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να αγνοήσεις για να στρέψεις την προσοχή σου σε μια εναλλακτική αγορά ή να αναζητήσεις μια επιλογή καλύτερης αξίας από άλλο αγώνισμα. 

Επίσης, εξέτασε το ενδεχόμενο να κοιτάξεις και τις αποδόσεις για λιγότερο δημοφιλή αγωνίσματα. Πιθανότατα θα διαπιστώσεις ότι, παραδοσιακά, τα αγωνίσματα με λιγότερη στοιχηματική δραστηριότητα, όπως η σφυροβολία γυναικών, προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις στο ξεκάθαρο φαβορί για το Χρυσό Μετάλλιο.

Σύγκρινε τη φόρμα των αθλητών ανάμεσα σε περασμένους και στους προσεχείς Αγώνες

Εξετάζοντας το παρελθόν και τα στατιστικά στοιχεία από τις διάφορες Ολυμπιάδες, μπορείς να βρεις μια ευρεία γκάμα πληροφοριών ώστε να ενημερωθείς καλύτερα πριν κάνεις τις στοιχηματικές σου επιλογές για τους Αγώνες του Παρισιού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες κατά τη διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής στοιχηματισμού.

Μια άλλη προσέγγιση που μπορείς να εφαρμόσεις είναι ο συνδυασμός των ιστορικών τάσεων με την πρόσφατη φόρμα στην οποία βρίσκονται οι αθλητές. Πριν από τους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, οι αθλητές έλαβαν μέρος στα εθνικά τους πρωταθλήματα αλλά και στα Ολυμπιακά προκριματικά τουρνουά της χώρας τους. Συχνά, η απόδοση ενός αθλητή σε αυτά τα τουρνουά δείχνει πόσο έτοιμος είναι και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον, μπορείς να εξετάσεις και τους χρόνους των διαγωνιζόμενων σε αυτές τις προκαταρκτικές διοργανώσεις, για να δεις πόσο κοντά μπορεί να είναι ο αθλητής στην κατάρριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ.

Επίσης, τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία από προηγούμενες Ολυμπιάδες μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις παράλληλα με τις πληροφορίες που προέρχονται από άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Για παράδειγμα, αν ένας αθλητής έχει κερδίσει τίτλους Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην κατηγορία του, ίσως είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία του αυτή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ανάλογα, αν οι κορυφαίοι παίκτες από τον χώρο των ομαδικών αθλημάτων όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο έχουν κερδίσει μεγάλους τίτλους με την εθνική τους ομάδα, συνήθως θα μπορέσουν να επαναλάβουν την καλή τους εμφάνιση και στους Ολυμπιακούς αγώνες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ |