Τα φαβορί για την κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ για το 2024/25

Reading time10 λ

Η σεζόν στο NHL βρίσκεται προ των πυλών και υπάρχουν συγκλονιστικές επιλογές για στοίχημα σε τεράστια γκάμα αγορών.

Καθώς η σεζόν 2024/25 του NHL πλησιάζει, έχουν αρχίσει να αναδεικνύονται τα επόμενα πιθανά φαβορί για την κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ.

Η επερχόμενη σεζόν του NHL θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου 2024 και η ομάδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην περυσινή κατάταξη, η Έντμοντον Όιλερς, έχει τις χαμηλότερες αποδόσεις για το Στάνλεϊ Καπ. Ωστόσο, στην περυσινή σεζόν οι Όιλερς πλησίασαν στην πρώτη τους κατάκτηση τίτλου πρωταθλήματος από το 1990, αλλά τελικά τους στέρησαν τον τίτλο οι Φλόριντα Πάνθερς. Οι Πάνθερς είναι μεταξύ των πολλών διεκδικητών του φετινού τίτλου, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Ντάλας Σταρς και Κολοράντο Άβαλανς, που μοιάζουν να έχουν πολλές δυνάμεις λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν προετοιμασίας.

Δες παρακάτω τις πιο πρόσφατες αποδόσεις της Betsson για το Στάνλεϊ Καπ και τη σεζόν 2024/25 του NHL.

Έντμοντον Όιλερς

Αποδόσεις

Οι Έντμοντον Όιλερς ξεκινούν τη σεζόν 2024/25 ως το φαβορί για την κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ. Παρόλο που πέρυσι έχασαν τον τίτλο από τους Πάνθερς, στους τελικούς απέδειξαν τη δύναμή τους με την τιτάνια προσπάθεια ανατροπής που έκαναν. Αν και έχασαν τους τρεις πρώτους αγώνες, στη συνέχεια πάλεψαν ρωμαλέα, ισοφάρισαν και έφτασαν τον τελικό στους επτά αγώνες. Ωστόσο, η ομάδα από τον Καναδά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και έχασε τον τελευταίο αγώνα.

Κατά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, οι Έντμοντον Όιλερς έκαναν καλή δουλειά στις μεταγραφές και είχαν 13 νέες αφίξεις παικτών. Έτσι, μοιάζουν να είναι σε καλό δρόμο για την πρώτη τους κατάκτηση Στάνλεϊ Καπ από το 1989/90. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους νέους παίκτες που μπορεί να έχουν καταλυτική επίδραση είναι οι Ματίας Γιάνμαρκ και Άνταμ Ενρίκ.

Οι Γιάνμαρκ και Ενρίκ θα προστεθούν σε ένα επιθετικό ρόστερ γεμάτο ταλέντο και θα συνδυαστούν με τους Κόνορ ΜακΝτέιβιντ και Λέον Ντράιζαϊτλ που επίσης παίζουν μπροστά. Ο ΜακΝτέιβιντ θα μπορούσε να αποδειχτεί ο βασικός παίκτης των Όιλερς για ακόμη μια φορά. Στην περυσινή σεζόν, ο σέντερ αυτός τιμήθηκε με το Βραβείο ESPY Καλύτερου Παίκτη του NHL και είχε συνολική συγκομιδή άνω των 100 πόντων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Το ντουέτο του με τον Ντράιζαϊτλ, που επίσης κέρδισε πάνω από 100 πόντους συνολικά σε καθεμία από τις τρεις προηγούμενες σεζόν, μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα του NHL. Ως αποτέλεσμα, και οι δύο παίκτες είναι φαβορί με απόδοση 9,00** για τη θέση του παίκτη με τους περισσότερους πόντους στην κανονική σεζόν 2024/25 του NHL.

Όσον αφορά το συνολικό ρόστερ της ομάδας, οι Όιλερς έχουν προσθέσει βάθος στην ούτως ή άλλως ταλαντούχα σύνθεσή τους. Έτσι, η ομάδα του Κρις Νόμπλαουχ μπορεί να αποδειχτεί σκληρός αντίπαλος, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις πιο πρόσφατες αποδόσεις της για το Στάνλεϊ Καπ.

Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν καταπληκτικές επιλογές για αθλητικό στοίχημα σε μεγάλη γκάμα αγορών με κορυφαίες αποδόσεις. Η σεζόν του NHL αναμένεται να καθηλώσει τους φιλάθλους με σπουδαίες αναμετρήσεις και συναρπαστικές μάχες καθώς το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι αυξημένος.

Κολοράντο Άβαλανς

Αποδόσεις

Οι Κολοράντο Άβαλανς είναι αιώνιοι διεκδικητές του τίτλου και αναμένεται ότι και για τη σεζόν 2024/25 θα είναι, για άλλη μια φορά, ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ. Μετά την κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ το 2022, οι Άβαλανς αποτελούν σταθερά μια από τις μεγάλες δυνάμεις της Δυτικής Περιφέρειας. Όσον αφορά τη σύνθεσή τους, με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ με βάθος και ισορροπία, που της επιτρέπει να διεκδικεί τακτικά τον τίτλο.

Καταρχάς, οι Άβαλανς έχουν ορισμένους εξαιρετικούς επιθετικούς παίκτες. Ο Νέιθαν ΜακΚίνον είναι ο αναπληρωματικός αρχηγός της ομάδας και έχει κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη ομάδας, το Χαρτ Μεμόριαλ Τρόφι. Δίπλα από τον πάντοτε επικίνδυνο ΜακΚίνον παίζει ο Φινλανδός σταρ Μίκο Ραντάνεν, που έχει σκοράρει πάνω από 100 πόντους στις δύο προηγούμενες σεζόν του NHL. Το ντουέτο αυτό υποστηρίζεται από βετεράνους παίκτες της ομάδας όπως ο Βαλερί Νικούσκιν, ο Νικολάι Κοβαλένκο και ο αρχηγός Γκάμπριελ Λάντσκογκ, με αποτέλεσμα η επίθεση των Άβαλανς να είναι μια από τις πιο ισχυρές ενόψει της σεζόν 2024/25.

Ωστόσο, η ομάδα δεν θα βασιστεί μόνο στο ταλέντο των επιθετικών της. Γιατί οι Άβαλανς έχουν πλέον βάθος και ποιότητα σε κάθε θέση. Στην άμυνά τους, σταθερή αξία αποτελούν οι παλαιοί της παίκτες Κέιλ Μακάρ και Ντέβον Τόους, ενώ κατά την καλοκαιρινή ανάπαυλα η ομάδα έκανε σοβαρές μεταγραφές για το κομμάτι αυτό του γηπέδου. Οι Άβαλανς απέκτησαν πέντε αμυντικούς ενόψει της σεζόν 2024/25, ανάμεσα στους οποίους οι βετεράνοι του NHL Τζέικομπ ΜακΝτόναλντ και Κάλβιν ντε Χάαν.

Συνοπτικά, θα λέγαμε ότι οι Άβαλανς έχουν μια από τις καλύτερες άμυνες στο NHL και ότι αυτή η ισορροπημένη σύνθεση, που συνδυάζει εμπειρία και ποιότητα, μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια της σεζόν  για τη νίκη σε κρίσιμα παιχνίδια.

Οι Άβαλανς είναι ισχυρό φαβορί για μια θέση στην κορυφή της βαθμολογίας στην κανονική σεζόν του NHL. Χάρη στην ικανότητά τους να παράγουν άριστα αποτελέσματα σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού, είναι και πάλι ένα από τα φαβορί για το Στάνλεϊ Καπ αυτήν τη σεζόν.

Ντάλας Σταρς

Αποδόσεις

Οι Ντάλας Σταρς θεωρούνται ένα από τα φαβορί για το Στάνλεϊ Καπ στη σεζόν 2024/25 του NHL, καθώς στις δύο τελευταίες σεζόν έχουν σταθερά καλή παρουσία στα πλέι οφ, φτάνοντας στον τελικό της Δυτικής Περιφέρειας το 2023 και περνώντας στον δεύτερο γύρο το 2024. Έτσι, αυτή η σταθερότητα στην πρόσφατη απόδοση της ομάδας στο NHL έχει ενισχύσει τις πιθανότητες των Σταρς για την κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ την επερχόμενη σεζόν.

Ο εντυπωσιακός πυρήνας νέων παικτών που διαθέτει η ομάδα, όπως οι Λόγκαν Στανκόβεν, Ουάιατ Τζόνστον και Τζέισον Ρόμπερτσον, μπορεί να απογειώσει την απόδοση των Σταρς φέτος. Οι Στάνκοβεν και Τζόνστον έχουν αναδειχθεί σε δυναμικούς φόργουορντ, έχοντας ικανότητα τόσο να σκοράρουν όσο και να στήνουν κομβικές φάσεις. Ο Τζόνστον βελτιώνεται κάθε χρονιά όλο και περισσότερο, με 41 πόντους στη σεζόν 2022/23 και 65 στην περυσινή. Ωστόσο, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Στάνκοβεν και τη δική του συνεισφορά, καθώς έδειξε δείγματα υψηλής ποιότητας προς τα τέλη της σεζόν 2023/24 συμμετέχοντας σε 24 αγώνες συνολικά.

Η ανάπτυξη αυτή των νεαρών παικτών των Σταρς προσθέτει βάθος στην ήδη ισχυρή επίθεση της ομάδας. Ο Ρόμπερτσον έχει γίνει ένας από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ στο NHL, και πλέον κατατάσσεται στην ελίτ των επιθετικών χάρη στους 109 πόντους που πέτυχε κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022/23. Το πόσο καλά μπορεί αυτό το τρίο παικτών να συνδυαστεί με τους πιο έμπειρους φόργουορντ των Σταρς μπορεί να αποδειχθεί σημείο κομβικής σημασίας για την κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ και της αντίστοιχης δόξας.

Στο άλλο άκρο του γηπέδου, στην άμυνα, ο τερματοφύλακας Τζέικ Έτινγκερ είναι ο παίκτης-κλειδί που πρέπει να προσέξουμε. Η σταθερότητά του μπροστά από το τέρμα προσφέρει στους Σταρς μια αξιόπιστη τελευταία γραμμή άμυνας, κάτι που φάνηκε και από τη συμμετοχή του στην All-Star Team του 2024 αλλά και το ποσοστό αποκρούσεων 0,905 που έχει πετύχει.

Οι Σταρς δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το Στάνλεϊ Καπ και η χρονιά που πλησίασαν περισσότερο στον τίτλο ήταν το 1999, όταν τον έχασαν στους τελικούς. Ωστόσο, αυτή η σεζόν μπορεί να αποδειχτεί διαφορετική. Ο συνδυασμός νεαρών παικτών, δοκιμασμένων ταλέντων και εμπειρίας στα πλέι οφ σημαίνει ότι οι Σταρς είναι από τους σοβαρούς διεκδικητές του τίτλου. Έτσι, η ομάδα από το Ντάλας ίσως έχει τα προσόντα να διεκδικήσει τον τίτλο της σεζόν 2024/25, και φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της. Ωστόσο, η απόδοση 10/1 που έχουν οι Σταρς για το Στάνλεϊ Καπ σημαίνει ότι παραμένουν και ορισμένα ερωτηματικά για τις ικανότητές τους.

Το στοίχημα στο NHL είναι συγκλονιστικό και η δράση κάθε αγωνιστική θα είναι καταιγιστική με μεγάλες μάχες και σπουδαία προγνωστικά. Η μάχη για τον τίτλο της κατάκτησης του Stanley Cup προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον και τα φαβορί είναι ξεκάθαρα πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Φλόριντα Πάνθερς

Αποδόσεις

Μετά τον ιστορικό τους θρίαμβο στη σεζόν 2023/24, οι Φλόριντα Πάνθερς θα είναι ανάμεσα στα φαβορί για το Στάνλεϊ Καπ, καθώς θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Στην περυσινή σεζόν, οι Πάνθερς κέρδισαν το Στάνλεϊ Καπ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, νικώντας τους Έντμοντον Όιλερς σε μια τελική φάση για γερά νεύρα. Εκεί, αν και οι Πάνθερς πήραν προβάδισμα με 3-0 νίκες, χαλάρωσαν και έδωσαν στους Όιλερς την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 3-3, όμως κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να κάνουν δικό τους το Στάνλεϊ Καπ στον τελευταίο αγώνα.

Στις δύο σεζόν που προηγήθηκαν εκείνης του θριάμβου τους, οι Πάνθερς αποκτούσαν συνεχώς όλο και περισσότερη ορμή σαν ομάδα. Η παρουσία τους στα πλέι οφ είχε διάρκεια και μάλιστα το 2023 έφτασαν και στην Τελική Φάση του Στάνλεϊ Καπ, όπου αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, η επιμονή τους απέδωσε καρπούς την επόμενη χρονιά, καθώς επέστρεψαν στην τελική φάση, αυτήν τη φορά για να κατακτήσουν μια θέση στην ιστορία.

Πάντως, οι πιθανότητες των Πάνθερς για έναν δεύτερο διαδοχικό τίτλο έχουν μειωθεί μετά την απώλεια αρκετών βασικών παικτών. Στην καλοκαιρινή ανάπαυλα, οι Βλαντιμίρ Ταρασένκο, Άντονι Στόλαρζ, Ράιαν Λόμπεργκ, Κέβιν Στένλουντ και Κάσεϊ Φιτζέραλντ αποχώρησαν από την ομάδα.

Όμως παρόλη την απώλεια τόσων παικτών κεντρικής σημασίας, το βασικό ρόστερ των Πάνθερς παραμένει ανέπαφο. Βετεράνοι όπως οι Αλεξάντρ Μπαρκόφ, Μάθιου Τκάτσουκ και Άαρον Έκμπλαντ συνεχίζουν να είναι οι σταρ και πυλώνες της ομάδας, βοηθώντας τη με τις ηγετικές ικανότητες και την εμπειρία τους. Χάρη στο ολοκληρωμένο παιχνίδι του Μπαρκόφ σε άμυνα και επίθεση, την ικανότητα για σκοράρισμα και τη σωματική δύναμη του Τκάτσουκ, αλλά και τη σταθερότητα του Έκμπλαντ στην άμυνα, αυτοί οι παίκτες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της βασικής εξάδας των Πάνθερς.

Εν τέλει, οι Πάνθερς έχουν κατά το παρελθόν δείξει ότι διαθέτουν την ποιότητα και εμπειρία που απαιτείται για να φτάσει μια ομάδα στους τελικούς του Στάνλεϊ Καπ. Και στη σύνθεση της ομάδας έχουν παραμείνει παίκτες που αρκούν για να της δώσουν μια γερή ώθηση προς την κορυφή της σεζόν 2024/25. Για την ώρα, οι αποδόσεις των Πάνθερς για κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ παραμένουν υψηλές, αν σκεφτούμε την πρόσφατη επιτυχία τους.

Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς

Αποδόσεις

Το ρόστερ των Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς είναι ένα μείγμα νέων ταλέντων και έμπειρων βετεράνων, ενώ η ομάδα έκανε και σημαντικές μεταγραφές το καλοκαίρι. Για τους λόγους αυτούς, είναι ένα από τα φαβορί για το Στάνλεϊ Καπ στη σεζόν 2024/25.

Παρά την απογοητευτική τους απόδοση στη σεζόν 2023/24, όπου τερμάτισαν στη 10η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας και έμειναν εκτός των πλέι οφ για τον τίτλο, οι Ντέβιλς θέλουν να κάνουν τη μεγάλη επιστροφή. Στην περυσινή σεζόν, δυσκολεύτηκαν πολύ να πετύχουν σταθερότητα στις εμφανίσεις τους, τερματίζοντας με επίδοση 40-34-8. Επιπλέον, η προσπάθειά τους επηρεάστηκε αρνητικά από τραυματισμούς αλλά και απόδοση που δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ωστόσο, στους μήνες που μεσολάβησαν η ομάδα έκανε σημαντικές αλλαγές, που λογικά θα τη βοηθήσουν φέτος. Μια κεντρική προσθήκη στο ρόστερ της είναι εκείνη του έμπειρου τερματοφύλακα Γιάκομπ Μάρκστρομ. Ο Μάρκστρομ έχει 15 χρόνια εμπειρίας στο NHL και έρχεται στο Νιου Τζέρσεϊ μετά από μια πολύ καλή σεζόν με τους Κάλγκαρι Φλέιμς. Το 2023/24 ο Σουηδός τερματοφύλακας είχε ποσοστό αποκρούσεων 0.905 . Σε τελική ανάλυση, οι Ντέβιλς θα βασιστούν στον Μάρκστρομ για να βελτιώσουν την άμυνά τους, που πέρυσι είχε δεχτεί τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό γκολ (283) μεταξύ όλων των ομάδων στην κανονική σεζόν 2023/24 της Ανατολικής Περιφέρειας.

Δίπλα στον Μάρκστρομ θα υπάρχουν παίκτες όπως οι Τζακ Χιούζ, Νίκο Χίσκιερ και Ντάγκι Χάμιλτον, που θα παίξουν κρίσιμο ρόλο. Ο Χιουζ είναι ένας νεαρός σούπερ σταρ που αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική πορεία που ξεκίνησε στη σεζόν 2022/23, όταν και κατέγραψε 99 πόντους στην κανονική σεζόν. Ο Χίσκιερ είναι αρχηγός της ομάδας και έχει επιδείξει και γενικότερες ηγετικές ικανότητες, που θα βοηθήσουν τους Ντέβιλς να κυνηγήσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στη σεζόν 2024/25 του NHL.

Οι Ντέβιλς κέρδισαν για τελευταία φορά το Στάνλεϊ Καπ το 2003 και η ομάδα από το Νιου Τζέρσεϊ θα θελήσει απελπισμένα να βελτιώσει τις επιδόσεις της σε σύγκριση με την περυσινή σεζόν. Παρόλο που έχει τα ταλέντα και τις δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά φέτος, η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από τη σταθερότητα στην απόδοσή της και την ικανότητα να ξεπεράσει προκλήσεις όπως εκείνες που εκτροχίασαν την προσπάθειά της το 2023/24. Η φετινή σεζόν μπορεί να είναι επιτέλους εκείνη της επιστροφής στη δόξα, αλλά θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια από όλη την ομάδα για να βελτιωθούν βασικοί τομείς, ιδιαίτερα η άμυνα και η ευκολία παραχώρησης γκολ.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ