Ολυμπιακός-ΑΕΚ, με φόντο τον τελικό

Reading time3 λ

Στον σπουδαίο ημιτελικό μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για live στοίχημα.

Ένα τριήμερο γεμάτο με κούπες είναι αυτό που ξεκινά σήμερα, με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Όπως είναι λογικό, το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, που λαμβάνει χώρα στο Ηράκλειο, θα συγκεντρώσει όλους τους προβολείς και ειδικά ο δεύτερος ημιτελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένος για τις 20:00, αφού αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικός.

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, το Κύπελλο Ελλάδας ολοκληρώνεται με τη μορφή Final Four, με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να έχουν νωπές τις μνήμες από τη μεταξύ τους μάχη για την Basket League. Μόλις 20 ημέρες πέρασαν από την πολύ δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (80-74) στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο των Άνω Λιοσιών, με τον Δικέφαλο να κοιτάζει στα μάτια του Ερυθρόλευκους παρότι είχε τεράστιες απουσίες και ασθενή τον προπονητή του Στέφανο Δέδα.

Ανάλογη μάχη θα δώσει η σήμερα η Ένωση, έχοντας και πάλι αρκετά προβλήματα απουσιών. Οι αναμνήσεις της, πάντως, από το συγκεκριμένο γήπεδο είναι εξαιρετικές. Εκεί είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας τόσο το 2018, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό, όσο και το 2020 όταν επικράτησε του Προμηθέα.

Η διοργάνωση ανοίγει με τη μάχη Προμηθέας-Παναθηναϊκός. Το ζευγάρι που αναμετρήθηκε στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό να νικά με 91-79. Οι Πράσινοι έχουν με το μέρος τους την ψυχολογία, αφού είχαν κερδίσει τους Αχαιούς τόσο στον τελικό του Σούπερ Καπ τον Σεπτέμβριο (92-83 στην Πάτρα) όσο και στον αγώνα πρωταθλήματος πριν δύο μήνες (92-67 στον Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων).

Απόψε θα συμπληρωθεί και το κάδρο των ημιτελικών του ισπανικού Copa del Rey. Στον τρίτο προημιτελικό του Final Eight που διεξάγεται στη Γρανάδα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Βαλένθια-Μούρθια, σε ένα ματς που μοιάζει απρόβλεπτο. Αντίθετα, το ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Μανρέσα έχει φαβορί κι αυτό είναι η φορμαρισμένη κάτοχος του τροπαίου, Μπαρτσελόνα.

Σήμερα ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τον εξ’ αναβολής αγώνα Οραντέα-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας του ενδέκατου ομίλου. Οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά, αλλά η νικήτρια θα καταλάβει την πρώτη θέση του γκρουπ και θα παίξει με την τουρκική Μπαχτσέσεχιρ, ενώ η ηττημένη θα είναι δεύτερη και θα αναμετρηθεί με τη ρωσική Αβτοντόρ Σάρατοφ.

17:00   Προμηθέας-Παναθηναϊκός                        Κύπελλο Ελλάδας

19:00   Οραντέα-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας              FIBA Europe Cup

19:30   Βαλένθια-Μούρθια                                   Copa del Rey Ισπανίας

20:00   Ολυμπιακός-ΑΕΚ                                     Κύπελλο Ελλάδας

22:30   Μπαρτσελόνα-Μανρέσα                           Copa del Rey Ισπανίας