Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αιώνιοι για κούπα

Reading time2 λ

Με φόντο το τρόπαιο και μεγάλες προσφορές για live στοίχημα, μονομαχούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Πολλαπλές απονομές τροπαίων θα απολαύσουμε σήμερα και στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα. Όπως είναι λογικό, το αιώνιο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα αρχίσει στις 17:00 στο Ηράκλειο, επισκιάζει τα πάντα, με τους δύο μονομάχους να τα δίνουν όλα για το τρόπαιο.

Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια οι δύο αιώνιοι ανταμώνουν στον τελικό της διοργάνωσης, αφού ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Προμηθέα στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής, ενώ ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ στον δεύτερο. Οι χαρές στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι μοιρασμένες ως τώρα στη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Basket League, αλλά οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν, επικρατώντας στο Κλειστό Νίκος Γκάλης για τη Euroleague.

Αυτός θα είναι ο δέκατος μεταξύ τους τελικός Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός έχει τη «μερίδα του λέοντος», αφού κέρδισε επτά φορές (1979, 1983, 1986, 2008, 2009, 2012, 2013), ενώ ο Ολυμπιακός πανηγύρισε δύο νίκες (2010, 2011). Συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι στις «αιώνιες» αναμετρήσεις στο Κύπελλο Ελλάδας με 19 νίκες έναντι επτά του Ολυμπιακού.

Σπουδαίοι τελικοί κυπέλλου υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεσπόζει φυσικά το «clasico» Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στη μάχη για το ισπανικό Copa del Rey που διεξάγεται στη Γρανάδα. Στον τελικό του Coppa Italia στο Πέζαρο αναμετρώνται Αρμάνι Μιλάνο-Τορτόνα. Όσο για τον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας κοντράρονται οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες, Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές.

Η βραδιά, βέβαια, ολοκληρώνεται με την τεράστια γιορτή του All Star Game του NBA, που λαμβάνει χώρα στο Κλίβελαντ. Η σύγκρουση Ομάδα ΛεΜπρον-Ομάδα Ντουράντ αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα του τριημέρου, αφού οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Η παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς, βέβαια, έχει στις τάξεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του MVP, τον οποίο κατέκτησε πέρυσι στην Ατλάντα.

16:00   Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές              Κύπελλο Τουρκίας

17:00   Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός                      Κύπελλο Ελλάδας

19:00   Αρμάνι Μιλάνο-Τορτόνα          Coppa Italia

19:30   Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα                  Copa del Rey

03:00   Ομάδα ΛεΜπρον-Ομάδα Ντουράντ         NBA All Star Game