ΑΕΚ-Προμηθέας, συναρπαστική μονομαχία

Reading time2 λ

Πλούσια σε συγκινήσεις και ευκαιρίες για ποντάρισμα είναι η κόντρα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Προμηθέα.

Τα πλέι-οφ επιφυλάσσουν σασπένς σε κάθε γωνιά του πλανήτη μπάσκετ, με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Η εναρκτήρια μονομαχία για το ζευγάρι ΑΕΚ-Προμηθεας, που ξεκινά στις 20:00, δίνει ξεχωριστό χρώμα στην Basket League, αφού αναμένεται να είναι η πιο συναρπαστική σειρά της πρώτης φάσης της «post season».

Στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου τερμάτισε η ΑΕΚ, παρά τα χίλια δυο προβλήματα τραυματισμών και ασθενειών που αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι «πονοκέφαλοι» έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτό τον πρώτο γύρο και ευελπιστεί ότι θα πάρει το πάνω χέρι για την πρόκριση στα ημιτελικά, με οδηγό τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, όταν νίκησε δύο φορές τον Προμηθέα. Με 81-77 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο των Άνω Λιοσιών και με 89-85 στην Πάτρα. Οι Αχαιοί, πάντως, έχουν επιδείξει ένα βελτιωμένο πρόσωπο μετά την επιστροφή του Μάκη Γιατρά στον πάγκο τους, έχουν προχωρήσει σε ανακατατάξεις στο ρόστερ τους και προσδοκούν την πρώτη τους φετινή επιτυχία επί του Δικεφάλου, που θα αλλάξει τα δεδομένα.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Οι σφυγμοί είναι σήμερα υψηλοί στην ABA League, όπου διεξάγεται ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της ημιτελικής σειράς Ερυθρός Αστέρας-Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Στο 1-1 βρίσκονται οι δύο ομάδες, αφού ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε με 93-82 στο πρώτο ματς και η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας απάντησε, επικρατώντας με 88-80 στην παράταση. Η πρόκριση στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας θα κριθεί εδώ και τώρα, με τον Ερυθρό Αστέρα, βέβαια, να έχει το προβάδισμα μπροστά στο… καυτό κοινό του.

Τέταρτη στροφή των τελικών της ανατολικής περιφέρειας του NBA με το ζευγάρι Μπόστον Σέλτικς-Μαϊάμι Χιτ να κλέβει ξανά την παράσταση. Οι Μπόστον Σέλτικς θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν την ισχύ της έδρας τους για να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς το μεγάλο ραντεβού του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, ενώ οι Μαϊάμι Χιτ θα προσπαθήσουν κάνουν τη… ζημιά.

20:00   ΑΕΚ-Προμηθέας                                                              Basket League

20:00   Ερυθρός Αστέρας-Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας    ABA League

02:30   Μπόστον Σέλτικς-Μαϊάμι Χιτ                                          NBA