Σενεγάλη-Αγκόλα, η τετράδα χωρά μόνο μία

Reading time2 λ

Ο σπουδαίος προημιτελικός ανάμεσα σε Σενεγάλη και Αγκόλα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ποντάρισμα.

Στην τελική του ευθεία εισέρχεται από σήμερα το Afrobasket που διεξάγεται στη Ρουάντα, αφού ανοίγει η αυλαία της προημιτελικής φάσης. Όλα τα λεφτά μοιάζει να είναι η πρώτη μάχη, Σενεγάλη-Αγκόλα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16:00. Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο αντιμετωπίζει τη βασίλισσα του θεσμού, με την τετράδα να χωρά μονάχα μία.

Η Σενεγάλη έκανε περίπατο στον πρώτο γύρο. Τερμάτισε πρώτη στον τέταρτο όμιλο, κερδίζοντας κατά σειρά Ουγκάντα, Νότιο Σουδάν και Καμερούν. Η ομάδα του Μπονιφάς Εντόνγκ νικούσε με 33,3 πόντους διαφορά τις αντιπάλους της, σημείωνε 98,3 πόντους και με πρώτα βιολιά τον γκαρντ της Μπαρτσελόνα, Μπρανκού Μπαντιό (18,3 πόντους) και τον σέντερ των Ατλάντα Χοκς, Γκοργκούι Ντιένγκ (17,7 πόντους και 8,3 ριμπάουντ) καλείται να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί.

Ωστόσο, η 11 φορές πρωταθλήτρια Αφρικής, Αγκόλα, δείχνει να έχει αφυπνιστεί. Νίκησε με 70-62 την Αίγυπτο στα πλέι-οφ και μοιάζει να έχει αφήσει πίσω τις δύο κακές εμφανίσεις στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Με ηγέτη τον 35χρονο γκαρντ Κάρλος Μοράις, που πέτυχε 16 πόντους και συνολικά μετρά 14 ανά αγώνα, οι Μαύρες Αντιλόπες θα δώσουν τη μάχη τους ξανά κι ας μην έχουν βρεθεί στη Ρουάντα με πολλές ελλείψεις.

Ακολουθεί στις 19:00 η σύγκρουση Ακτή Ελεφαντοστού-Γουινέα. Η Ακτή Ελεφαντοστού εξέπληξε, κατακτώντας την πρωτιά του τρίτου ομίλου, αφού κέρδισε τη Νιγηρία στην τελευταία αγωνιστική. Το συγκρότημα του Ισπανού Νάτσο Λεσκάνο διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του Afrobasket με 85 πόντους ανά ματς, τον δεύτερο παίκτη με τη μεγαλύτερη επίδραση στο τουρνουά, τον «νατουραλιζέ» φόργουοντ της Μπασκόνια, Ματ Κοστέλο (17,7 πόντους, 8,7 ριμπάουντ) και θέλει να επιστρέψει μετά από οκτώ χρόνια στην τετράδα.

Βέβαια, η Γουινέα συνεχίζει τα θαύματα. Μετά το θρίαμβο επί της Αιγύπτου, κέρδισε και την οικοδέσποινα Ρουάντα με 72-68 στα πλέι-οφ και βρέθηκε απροσδόκητα στην οκτάδα. Με τον αρχηγό Σεντρίκ Μανσαρέ να συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις (πετυχαίνει 16,3 πόντους σε κάθε αγώνα), θα προσπαθήσει να εκπλήξει ξανά και να βρεθεί μετά από 59 χρόνια στα ημιτελικά.

16:00   Σενεγάλη-Αγκόλα                            Afrobasket 2021

19:00   Ακτή Ελεφαντοστού-Γουινέα          Afrobasket 2021