Σερβία-Ελλάδα, καθοριστική μάχη αστέρων

Reading time3 λ

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα δεσπόζει στο σημερινό κουπόνι.

Σε ρυθμούς προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου κινούμαστε και σήμερα, με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Όπως είναι λογικό, η μάχη αστέρων Σερβία-Ελλάδα, το τζάμπολ της οποίας θα γίνει στις 21:00, κλέβει την παράσταση. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει και μεγάλη βαθμολογική κρισιμότητα.

Η σύγκρουση των δύο τελευταίων MVP του NBA, του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Νίκολα Γιόκιτς είναι λογικό να κυριαρχεί και να καθιστά την αποψινή μάχη πόλο έλξης για ολόκληρο τον πλανήτη μπάσκετ. Υπάρχει, όμως, μεγάλο βαθμολογικό διακύβευμα. Τόσο για την Εθνική μας, η οποία εισέρχεται στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ρεκόρ 3-1 και με νίκη θα βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση στην τελική φάση. Όσο και για τη Σερβία, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού ξεκινά με 1-3 τις υποχρεώσεις της στον ένατο όμιλο και μόνο αν επικρατήσει θα παραμείνει «ζωντανή» για την είσοδο στην προνομιούχο τριάδα.

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΛΕΤΟΝΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Εξίσου σημαντική είναι και η αναμέτρηση Λετονία-Τουρκία. Η οικοδέσποινα μπορεί να έχει αποκλειστεί από το Eurobasket, αλλά μπαίνει στον δεύτερο γύρο με επίδοση 3-1 και παρόντος του σούπερ σταρ της, Κρίσταπς Πορζίνγκις θα προσπαθήσει να κάνει άλμα πρόκρισης. Την ίδια στιγμή, η πληρέστατη Τουρκία, με τους NBAερς Τσεντί Οσμάν, Φουρκάν Κορκμάζ και Αλπερέν Σενγκούν θα προσπαθήσει να εδραιωθεί στις πρώτες τρεις θέσεις, που δίνουν εισιτήριο για την τελική φάση. Παίζουν ακόμη Βέλγιο-Μεγάλη Βρετανία, που θέλουν να διατηρηθούν στο κόλπο της πρόκρισης.

Για τον δέκατο όμιλο, το πιο σπουδαίο ζευγάρι είναι το Φινλανδία-Ισραήλ. Οι Φινλανδοί, που εισέρχονται στη δεύτερη φάση με ρεκόρ 5-1 κι έχοντας στη σύνθεσή τους τον μεγάλο αστέρα τους, Λάουρι Μάρκανεν, θα επιδιώξουν να βάλουν ακόμα πιο γερές βάσεις πρόκρισης. Το Ισραήλ, που ξεκινά από την τέταρτη θέση με επίδοση 3-3, ευελπιστεί ότι με την παρουσία του Ντένι Αβντίγια των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, θα μπορέσει να μπει για τα καλά στο κόλπο.

Ενδιαφέρουσα και η αναμέτρηση Σλοβενία-Εσθονία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, με μπροστάρη τον Λούκα Ντόντσιτς και σύμμαχο το 4-2 της πρώτης φάσης, ψάχνει ακόμα μια επιτυχία για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση. Στο Σουηδία-Γερμανία, οι Γερμανοί –αν και έχουν προβλήματα τραυματισμών- είναι το φαβορί για να διευρύνουν το 5-1 του πρώτου γύρου και να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο την πρόκριση.

18:30   Φινλανδία-Ισραήλ                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:30   Λετονία-Τουρκία                                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:30   Σουηδία-Γερμανία                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:00   Σερβία-Ελλάδα                                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:30   Βέλγιο-Μεγάλη Βρετανία                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:30   Σλοβενία-Εσθονία                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου