Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία, συγκλονιστική κόντρα

Reading time2 λ

Ο σπουδαίος ημιτελικός ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κλέβει την παράσταση στο κουπόνι.

Στην Τζακάρτα της Ινδονησίας θα στραφούν σήμερα οι προβολείς, αφού το Κύπελλο Ασίας βρίσκεται στην πιο καθοριστική στιγμή του και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις. Οι δύο ημιτελικοί της διοργάνωσης είναι λογικό να θα «φουντώνουν» το ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που στον πρώτο, στις 13:30, κονταροχτυπιούνται Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία, που είχαν βάλει εξ αρχής στόχο την παρουσία στον τελικό.

Οι δύο ομάδες από την Ωκεανία, που από το 2017 και μετά μετέχουν στις ασιατικές διοργανώσεις, αναμένεται να προσφέρουν μια συγκλονιστική μονομαχία. Η κάτοχος του τίτλου, Αυστραλία, βρέθηκε εύκολα στην τετράδα. Ελάχιστα απειλήθηκε από την Ιαπωνία, της οποίας επιβλήθηκε με 99-85. Για μια ακόμα φορά, πρωταγωνιστής των Μπούμερς ήταν ο Θον Μέικερ, που θέτει υποψηφιότητα για πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, έχοντας ως τώρα απολογισμό 17,8 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά αγώνα. Λίγο αργότερα, η Νέα Ζηλανδία έκαμψε την αντίσταση της Νότιας Κορέας με 88-78, χάρη στην εξαιρετική της εμφάνιση στην τελευταία περίοδο και με όπλο την επιθετική «πολυφωνία», θα επιχειρήσει να παίξει για πρώτη φορά στον τελικό.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

Ακολουθεί η σύγκρουση Ιορδανία-Λίβανος. Η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, η Ιορδανία, πέτυχε ακόμα ένα θαύμα, αφού κέρδισε με 91-76 το Ιράν στα προημιτελικά. Φαίνεται ότι ο απίθανος τρόπος με τον οποίο κέρδισε την Κινεζική Ταϊπέι στα πλέι-οφ, έχει φουντώσει την αυτοπεποίθηση της και με ηγέτη τον «νατουραλιζέ» Νταρ Τάκερ (μετρά 21,6 πόντους) θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα του 2011, όταν και έπαιξε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Ασίας. Ο Λίβανος, όμως, είναι ισχυρότατος. Μπορεί να ήταν δραματική η νίκη επί της Κίνας (72-69) στον προημιτελικό, αλλά έχει το απόλυτο ως τώρα στη διοργάνωση, διαθέτει τον πρώτο σκόρερ, τον γκαρντ Βαέλ Αρακί, που σημειώνει 25,7 πόντους ανά παιχνίδι και επιδιώκει την επιστροφή του σε έναν τελικό έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια.

13:30   Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία             Κύπελλο Ασίας

16:00   Ιορδανία-Λίβανος                          Κύπελλο Ασίας