Ελλάδα-Ισπανία, τεστ αντοχής

Reading time2 λ

Η μεγάλη φιλική μονομαχία της Ελλάδας με την Ισπανία κλέβει την παράσταση στο κουπόνι.

Αργά, αλλά σταθερά το βλέμμα αρχίζει να κατευθύνεται προς τις εθνικές ομάδες, που προετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού του Eurobasket. Στην Betsson υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές για τα σπουδαία ματς προετοιμασίας, όπως είναι το Ελλάδα-Ισπανία, που είναι προγραμματισμένο για τις 19:00 και αποτελεί το πρώτο δυνατό τεστ των δύο ομάδων ενόψει της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

Η Ελλάδα, που ξεκίνησε από την 1η Αυγούστου την προετοιμασία της, έχει μια γεμάτη εβδομάδα προπονήσεων, στην οποία ο Δημήτρης Ιτούδης προσπαθεί να χτίσει ένα σύνολο που θα διεκδικήσει και πάλι τα υψηλά ευρωπαϊκά αξιώματα. Παρόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο πρώτος στόχος είναι η Εθνική να βρει την ιδανική «χημεία». Άφησε πίσω τις όποιες κουβέντες γίνονται για μετάλλιο και πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στον τρίτο όμιλο του οποίου αναμένουν Κροατία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία και Εσθονία. Στο εθνικό συγκρότημα υπάρχουν δύο προβλήματα τραυματισμών, αυτά του Κώστα Σλούκα και του Γιώργου Παπαγιάννη, με τη συμμετοχή τους να είναι αμφίβολη.

ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

Από την πλευρά της, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία βρίσκεται στα… βάσανα της προετοιμασίας από τις 3 Αυγούστου και αυτή είναι η πρώτη της φιλική αναμέτρηση. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει συμπεριλάβει 22 παίκτες στα πλάνα του, από τους οποίους ξεχωρίζουν οι πέντε που κέρδισαν το παγκόσμιο στέμμα στο Πεκίνο το 2019, οι Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Γιούλ, τα αδέλφια Γουίλι και Χουάντσο Ερνάνγκομεθ που αγωνίζονται στο NBA, αλλά και ο Κίνο Κολόμ που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ. Πρώτο φιλικό και για τη «φούρια ρόχα», που συμμετέχει στο πρώτο γκρουπ του Eurobasket με αντιπάλους Βουλγαρία, Γεωργία, Βέλγιο, Μαυροβούνιο και Τουρκία. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Πέμπτη (11/8) αυτή τη φορά στη Μαδρίτη.

Απόψε το μενού περιλαμβάνει και τρεις αγώνες για το WNBA. Ξεχωρίζει το Σικάγο Σκάι-Σιάτλ Στορμ. Οι πρωταθλήτριες της Σικάγο Σκάι έχουν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, ενώ η Σιάτλ Στορμ αναζητά το ροζ φύλλο με το οποίο θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Αναμετρώνται ακόμη Λας Βέγκας Έισις-Ατλάντα Ντριμ και Λος Άντζελες Σπαρκς-Κονέκτικατ Σαν.

19:00   Ελλάδα-Ισπανία                                        Φιλικός Αγώνας

03:00   Σικάγο Σκάι-Σιάτλ Στορμ                          WNBA

05:00   Λας Βέγκας Έισις-Ατλάντα Ντριμ            WNBA

05:30   Λος Άντζελες Σπαρκς-Κονέκτικατ Σαν    WNBA