Ελλάδα-Ουκρανία, κλειδώνει η πρωτιά

Reading time5 λ

Η αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ουκρανία συνοδεύεται από ξεχωριστές προσφορές για live στοίχημα.

Πλήρης δράση υπάρχει σήμερα και στους τέσσερις ομίλους του Eurobasket και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Η τέταρτη αγωνιστική θα καθορίσει πολλά, ειδικά στο τρίτο γκρουπ που διεξάγεται στο Μιλάνο, όπου υπάρχει στις 18:00 η συνάντηση Ελλάδα-Ουκρανία, μέσω της οποίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να οριστικοποιήσει την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Το «τρία στα τρία» έγινε το απόγευμα της Δευτέρας. Παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Ελλάδα νίκησε με 93-77 τη Μεγάλη Βρετανία, χάρη στη σπουδαία εμφάνιση των Κώστα Σλούκα και Γιώργου Παπαγιάννη, που σημείωσαν 21 και 17 πόντους αντίστοιχα. Πλέον, η Γαλανόλευκη απέχει μια νίκη από τη μαθηματική εξασφάλιση της πρώτης θέσης του γκρουπ. Λογικά ο Greek Freak, όπως τόνισε και ο Δημήτρης Ιτούδης, θα αγωνιστεί κανονικά στη σημερινή αναμέτρηση με τους Ουκρανούς, που έκαναν την πιο μεγάλη έκπληξη ως τώρα στον όμιλο, «υποτάσσοντας» με 84-73 την οικοδέσποινα Ιταλία. Έχοντας στις τάξεις τους δύο NBAερς, Σβιάτοσλαβ Μιχάιλιουκ και Άλεξ Λεν, μετρούν επίσης τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και τρέφουν ελπίδες για την πρωτιά.

Σπουδαία είναι και η αναμέτρηση Ιταλία-Κροατία. Οι Ιταλοί, που γνώρισαν τη δεύτερη σερί ήττα στο τουρνουά από τους Ουκρανούς, θα ψάξουν το ροζ φύλλο, ώστε να διατηρήσουν τις –λίγες πλέον- ελπίδες για κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου. Στο δεύτερο σκαλοπάτι, όμως, στοχεύουν και οι Κροάτες, που πέτυχαν μια αγχωτική νίκη με 73-70 επί της Εσθονίας. Για την… τιμή των όπλων παίζουν το μεσημέρι Εσθονία-Μεγάλη Βρετανία, που μετρούν από τρεις ήττες και ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί.

«ΚΟΛΑΣΗ» ΣΕ ΚΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΦΛΙΔΑ

Το έτερο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς είναι το Γερμανία-Σλοβενία για τον δεύτερο όμιλο που γίνεται στην Κολωνία. Η πρώτη θέση αποτελεί το διακύβευμα του αγώνα, με τη Γερμανία να έχει το απόλυτο, αφού κέρδισε τη Λιθουανία στο κυριακάτικο… θρίλερ των δύο παρατάσεων. Η Σλοβενία, αντίθετα, έπεσε θύμα έκπληξης, χάνοντας από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Σπουδαία μάχη θα γίνει και στο Βοσνία Ερζεγοβίνη-Γαλλία. Οι Βόσνιοι μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης με την επικράτηση επί της Σλοβενίας και είναι ισόβαθμοι με τους Γάλλους, που επιβλήθηκαν της Ουγγαρίας. Καθοριστικό είναι και το Ουγγαρία-Λιθουανία. Αμφότερες μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, αλλά οι Ούγγροι έχουν μηδαμινές ελπίδες, τη στιγμή που οι Λιθουανοί παίζουν… ρέστα πρόκρισης.

Στον πρώτο όμιλο της Τιφλίδας, γίνεται… κόλαση και ο αγώνας Βέλγιο-Τουρκία, που αρχίζει νωρίς το μεσημέρι ίσως αποτελεί κριτήριο πρωτιάς. Το Βέλγιο έφτασε τις δύο νίκες χάρη στη… βόμβα της Κυριακής, την επικράτησή της επί της Ισπανίας. Αντίθετα, οι Τούρκοι ηττήθηκαν σε ένα δραματικό ματς με τη Γεωργία και μπαίνουν σε περιπέτειες.

Εξίσου σπουδαίο είναι και το Μαυροβούνιο-Ισπανία. Οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς, αφού το Μαυροβούνιο «λύγισε» τη Βουλγαρία, ενώ οι Ισπανοί υπέστησαν… σοκ από τους Βέλγους. «Καυτό» και το Γεωργία-Βουλγαρία. Χωρίς περιθώρια απωλειών οι γηπεδούχοι, που πήραν βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση με τη νίκη επί των Τούρκων, τις τελευταίες ελπίδες τους θέλουν να διεκδικήσουν οι Βούλγαροι.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Το… κουβάρι της πρόκρισης στον τέταρτο όμιλο που διεξάγεται στην Πράγα, λογικά θα ξετυλιχτεί απόψε. Στο Σερβία-Ισραήλ, οι Σέρβοι, αφού «καθάρισαν» και με τη Φινλανδία, μπορούν να «κλειδώσουν» την πρωτιά αν κάνουν το «τέσσερα στα τέσσερα». Το Ισραήλ, που έχασε από την Πολωνία, μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση αν κάνει την έκπληξη, αλλά –θεωρητικά– το μυαλό του είναι στον «τελικό» με την Τσεχία.

Άκρως σημαντικό και το Φινλανδία-Τσεχία. Έπειτα από την ήττα κόντρα στη Σερβία, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους Φινλανδούς. Κάτι που ισχύει και για τους οικοδεσπότες Τσέχους, οι οποίοι έσπασαν το… ρόδι κόντρα στην Ολλανδία. Η ημέρα ξεκινά στην τσέχικη πρωτεύουσα με το παιχνίδι Ολλανδία-Πολωνία. Οι Πολωνοί είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν άλμα πρόκρισης, αν επικρατήσουν, οι Ολλανδοί θα επιχειρήσουν να είναι ανταγωνιστικοί, αλλά οι ελπίδες τους είναι μόνο τυπικές.

14:30   ΒέλγιοΤουρκία                                  Eurobasket

15:00   ΟλλανδίαΠολωνία                             Eurobasket

15:15   Εσθονία-Μεγάλη Βρετανία               Eurobasket

15:30   Βοσνία Ερζεγοβίνη-Γαλλία               Eurobasket

17:15   Μαυροβούνιο-Ισπανία                        Eurobasket

18:00   Ελλάδα-Ουκρανία                              Eurobasket

18:15   Ουγγαρία-Λιθουανία                          Eurobasket

18:30   Φινλανδία-Τσεχία                               Eurobasket

20:00   Γεωργία-Βουλγαρία                           Eurobasket

21:30   Γερμανία-Σλοβενία                            Eurobasket

22:00   Ιταλία-Κροατία                                  Eurobasket

22:00   Ισραήλ-Σερβία                                    Eurobasket