Ελλάδα-Βέλγιο, αναγκαία η νίκη

Reading time3 λ

Σημαντική είναι η αναμέτρηση της Ελλάδας με το Βέλγιο και περιλαμβάνει πλήθος επιλογών για ποντάρισμα.

Οι τελευταίες μάχες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη, πριν φτάσουμε στο μεγάλο ραντεβού του Eurobasket, αναμένονται «καυτές» και στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα. Ο αγώνας Ελλάδα-Βέλγιο για τον ένατο όμιλο, το τζάμπολ του οποίου θα γίνει στις 20:00, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με τη νίκη να είναι πλέον αναγκαία για την Εθνική μας.

Η ήττα στην παράταση στην τιτανομαχία του Βελιγραδίου με τη Σερβία μπορεί να άφησε μια πικρή γεύση στην Ελλάδα. Απέδειξε, όμως, ότι -παρά τα προβλήματα που υπάρχουν- η «γαλανόλευκη» είναι ικανή για σπουδαία πράγματα. Με μπροστάρη τον μυθικό Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έγινε ο πρώτος μετά τον Νίκο Γκάλη που σημειώνει 40 πόντους σε ένα ματς της Εθνικής, θα ψάξει τη νίκη που θα τη διατηρήσει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στην τελική φάση. Το Βέλγιο, βέβαια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση, δείχνει ανταγωνιστικό και προέρχεται από τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας. Η παράδοση, πάντως, είναι σαφέστατα υπέρ της Ελλάδας, που δεν έχει χάσει σε επίσημο ματς από τους Βέλγους από το 1951!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΤΣ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟ

Τεράστια είναι και η μάχη Τουρκία-Σερβία για το ίδιο γκρουπ. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες, αφού οι Τούρκοι γνώρισαν τη συντριβή στη Λετονία, ενώ οι Σέρβοι κέρδισαν το… θρίλερ με την Ελλάδα. Έτσι, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για αμφότερες, αν θέλουν να μείνουν «όρθιες» στη μάχη της πρόκρισης. Το πρόγραμμα του ομίλου συμπληρώνει το ματς Μεγάλη Βρετανία-Λετονία, στο οποίο οι Λετονοί είναι ξεκάθαρο φαβορί, προερχόμενοι από τον θρίαμβο επί της Τουρκίας, τη στιγμή που οι Βρετανοί έχασαν στο Βέλγιο και ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί.

Όλα τα… λεφτά στο δέκατο γκρουπ είναι η σύγκρουση Γερμανία-Σλοβενία, που μπορεί να κρίνει από τώρα ένα εισιτήριο για την τελική φάση. Αν οι πρωτοπόροι Γερμανοί, που πέρασαν νικηφόρα από τη Σουηδία, καταφέρουν και επικρατήσουν, θα βρεθούν με το… ενάμισι πόδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Βέβαια, απέναντί τους έχουν την τρίτη Σλοβενία, που με ακόμα μία «ραψωδία» του Λούκα Ντόντσιτς, επικράτησε της Εσθονίας κι αναζητεί επίσης το ροζ φύλλο που θα την φέρει «αγκαλιά» με την πρόκριση.

Αξιόλογο είναι και το παιχνίδι Εσθονία-Φινλανδία. Αφού έκαμψαν την αντίσταση των Ισραηλινών, οι Φινλανδοί, αναζητούν ακόμα μια νίκη που μπορεί να οριστικοποιήσει την πρόκρισή τους. Μηδαμινές οι ελπίδες των γηπεδούχων έπειτα από την ήττα στη Σλοβενία. Στο Ισραήλ-Σουηδία, που κλείνει την ημέρα, μοιάζει με την ύστατη ελπίδα των Ισραηλινών, που απέχουν πλέον δύο νίκες από την τριάδα, ενώ οι Σουηδοί μάλλον δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης.

16:00   Γερμανία-Σλοβενία                                 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

18:00   Εσθονία-Φινλανδία                                 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

20:00   Ελλάδα-Βέλγιο                                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

20:00   Μεγάλη Βρετανία-Λετονία                     Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

20:00   Τουρκία-Σερβία                                      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:00   Ισραήλ-Σουηδία                                      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου