Ιράν-Ιαπωνία, έπαθλο η οκτάδα

Reading time2 λ

Αξιόλογες επιλογές για ποντάρισμα υπάρχουν στην καθοριστική μονομαχία του Ιράν με την Ιαπωνία.

Η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ασίας ολοκληρώνεται σήμερα και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον «τελικό» του τρίτου ομίλου, στον οποίο κοντράρονται στις 13:30 Ιράν-Ιαπωνία, με την ομάδα που θα κατακτήσει τη νίκη να τερματίζει πρώτη και να παίρνει απευθείας την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετρά το Ιράν, αφού επικράτησε με μεγάλη ευκολία του Καζακστάν (96-60). Με μπροστάρη τον πολύπειρο σέντερ, Χαμέντ Χανταντί, οι Ιρανοί πέτυχαν το «μίνιμουμ», αφού εξασφάλισαν την παρουσία τους στον επόμενο γύρο και τώρα θέλουν να πάρουν το εισιτήριο για την οκτάδα. Βέβαια, η Ιαπωνία τα έχει καταφέρει περίφημα ως τώρα. Με τη βοήθεια του Γιούτα Ουατανάμπε των Τορόντο Ράπτορς, διέλυσε τη Συρία (117-56), έκανε κι αυτή το «δύο στα δύο» στο τουρνουά, που συνεπάγεται την εξασφάλιση της παρουσίας της στη δεύτερη φάση. Θέλει, όμως, να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί από τώρα στα προημιτελικά, δίχως το… βάσανο των πλέι-οφ. Για το ίδιο γκρουπ κοντράρονται Καζακστάν-Συρία, με την ομάδα που θα επικρατήσει να περνά στη δεύτερη θέση, ενώ η χαμένη πηγαίνει… σπίτι της.

ΑΝΟΙΧΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ» ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΜΙΛΟ

Σήμερα συμπληρώνεται και το παζλ του τέταρτου ομίλου, όπου κυριαρχεί το παιχνίδι Φιλιππίνες-Νέα Ζηλανδία. Η Νέα Ζηλανδία, γνώρισε την ήττα με 86-72 στο ντέρμπι του γκρουπ τον Λίβανο και τέθηκε νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Στόχος τώρα η κατάληψη της δεύτερης, που στα πλέι-οφ θα τη φέρει αντιμέτωπη με σαφώς πιο βατό αντίπαλο (τον νικητή του Καζακστάν-Συρία). Στο δεύτερο σκαλοπάτι, όμως, στοχεύουν και οι Φιλιππίνες. Χάρη στην πρώτη τους νίκη στο τουρνουά, επί της Ινδίας (101-59), έχουν «κλειδώσει» την παρουσία τους στη δεύτερη φάση, αλλά θα ψάξουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στους «οκτώ».

Η ημέρα ξεκινά με τον αγώνα Ινδία-Λίβανος, που είναι πλέον αδιάφορο βαθμολογικά. Ο Λίβανος έχει στο… τσεπάκι του την πρόκριση στα προημιτελικά μετά τη σπουδαία νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, η οποία του εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά. Από την άλλη, η αδύναμη Ινδία έχει αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με τις δύο συντριβές από Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες.

07:00   Ινδία-Λίβανος                           Κύπελλο Ασίας

11:00   Καζακστάν-Συρία                     Κύπελλο Ασίας

13:30   Ιράν-Ιαπωνία                            Κύπελλο Ασίας

16:00   Φιλιππίνες-Νέα Ζηλανδία         Κύπελλο Ασίας