Κροατία-Ελλάδα, πρεμιέρα με προβλήματα

Reading time2 λ

Η συναρπαστική μονομαχία της Κροατίας με την Ελλάδα κλέβει την παράσταση στο σημερινό κουπόνι.

Το δεύτερο πιάτο της πρεμιέρας του Eurobasket είναι λογικό να αποτελεί πόλο έλξης, με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Φυσικά, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μεγάλη μάχη Κροατία-Ελλάδα του τρίτου ομίλου που αρχίζει στις 18:00 στο Μιλάνο, όπου η Εθνική μας θέλει να μπει με το… δεξί στη διοργάνωση, έστω κι αν τα προβλήματα είναι αρκετά.

Με ώθηση από την καλή εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Βέλγιο και όπλο τα μεγάλα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε μέσο όρο 33 πόντων στα δύο επίσημα ματς, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στο Eurobasket. Όμως, ο Δημήτρης Ιτούδης μάλλον δεν θα έχει στη διάθεσή του στον εναρκτήριο αγώνα τους Κώστα Σλούκα, Ιωάννη Παπαπέτρου και Κώστα Αντετοκούνμπο, που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και να είναι έτοιμοι για για τα επόμενα παιχνίδια.

ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

Την ίδια στιγμή, οι Κροάτες μπαίνουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με όνειρα. Η παρουσία των NBAερς Νταριο Σάριτς, Ίβιτσα Ζούμπατς και κυρίως του Μπόγιαν Μπογκτάνοβιτς τους καθιστά ικανούς για μια διάκριση. Το τρίτο γκρουπ ξεκινά με το παιχνίδι Ουκρανία-Μεγάλη Βρετανία, που μπορεί να κρίνει το τελευταίο εισιτήριο της πρόκρισης για τα νοκ-άουτ. Η αυλαία κλείνει με το ματς Ιταλία-Εσθονία, στο οποίο οι οικοδεσπότες Ιταλοί ψάχνουν την ιδανική εκκίνηση, αλλά και να ξεπεράσουν το σοκ της απώλειας του Ντανίλο Γκαλινάρι.

Για τον τέταρτο όμιλο που διεξάγεται στην Πράγα, η προσοχή στρέφεται στο Σερβία-Ολλανδία. Με γαλαξία αστέρων οι Σέρβοι, προεξάρχοντος του MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς, θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι είναι το μεγάλο φαβορί τόσο του γκρουπ, όσο και για το ευρωπαϊκό στέμμα. Τεράστιο ενδιαφέρον έχουν και οι αναμετρήσεις Ισραήλ-Φινλανδία και Πολωνία-Τσεχία, που μοιάζουν οριακές και θα χαράξουν το μονοπάτι της πρόκρισης.

15:00   Ισραήλ-Φινλανδία                           Eurobasket

15:15   Ουκρανία-Μεγάλη Βρετανία           Eurobasket

18:00   Κροατία-Ελλάδα                              Eurobasket

18:30   Πολωνία-Τσεχία                              Eurobasket

22:00   Ιταλία-Εσθονία                                Eurobasket

22:00   Σερβία-Ολλανδία                             Eurobasket