Με Γιάννη η πάνοπλη Εθνική

Reading time2 λ

Πλήρης πλέον η Εθνική Ελλάδας, προετοιμάζεται με φόντο το στοίχημα ενός μεταλλίου στο Eurobasket.

Τα χαμόγελα στο στρατόπεδο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ αναμένεται να ανθίσουν περισσότερο από σήμερα. Ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει από σήμερα όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού όλοι οι NBAερς μπορούν να ενταχθούν στην προετοιμασία, προεξέχοντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πάνω στον οποίο στηρίζονται οι ελπίδες για ένα μετάλλιο στο Eurobasket, για το οποίο στην Betsson υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές.

Από το πρωί, λοιπόν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, αλλά και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου η Εθνική έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα την προετοιμασία της. Με γεμάτο πλέον το οπλοστάσιο, ο Δημήτρης Ιτούδης μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα διάκρισης, αρχικά στο Μιλάνο, όπου διεξάγεται ο τρίτος όμιλος στον οποίο μετέχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στη συνέχεια στο Βερολίνο, που θα διεξαχθεί η τελική φάση.

Αναλυτικά οι 23 παίκτες που προετοιμάζονται είναι οι: Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Ιωάννης Παπαπέτρου (Παρτιζάν), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Αγραβάνης (χωρίς σύλλογο), Λεωνίδας Κασελάκης (Περιστέρι), Λευτέρης Μποχωρίδης (Παναθηναϊκός), Κώστας Αντετοκούνμπο (δίχως σύλλογο), Μιχάλης Λούντζης (Ολυμπιακός), Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ντάλας Μάβερικς), Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Μωραϊτης (Περιστέρι), Νίκος Χουγκάζ (Παναθηναϊκός), Κωστής Γόντικας (Καρδίτσα), Γιάννης Κουζέλογλου (χωρίς σύλλογο), Άλεξ Αντετοκούνμπο (Ουισκόνσιν Χερντ), Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός), Όμηρος Νετζήπογλου (Άρης) και Γιώργος Τανούλης (Προμηθέας Πάτρας).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ»

Το πρώτο τεστ είναι στις 9 Αυγούστου, το Ελλάδα-Ισπανία, όπου η Ελλάδα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ στις 11 Αυγούστου θα ακολουθήσει η ρεβάνς Ισπανία-Ελλάδα στη Μαδρίτη. Το τριήμερο 17-19 Αυγούστου, η Εθνική μας θα φιλοξενήσει τις Γεωργία, Πολωνία και Τουρκία στο Τουρνουά Ακρόπολις. Μέσα στην προετοιμασία για το Eurobasket εντάσσονται και οι αγώνες Σερβία-Ελλάδα και Ελλάδα-Βέλγιο, στις 25 και 28 Αυγούστου, αντίστοιχα, για το πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είναι κρίσιμοι για τη μάχη της πρόκρισης.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, το WNBA συνεχίζεται με άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει η σύγκρουση Ντάλας Ουίνγκς-Λας Βέγκας Έισις. Να εδραιώσει την παρουσία της στην οκτάδα επιδιώκει η Ντάλας Ουίνγκς, ενώ η Λας Βέγκας Έισις συνεχίζει να κυνηγά την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Στο Κονέκτικατ Σαν-Φοίνιξ Μέρκιουρι, η οικοδέσποινα χρειάζεται το ροζ φύλλο, ώστε να παραμείνει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, ενώ η Φοίνιξ Μέρκιουρι μάχεται για να διατηρηθεί στα πλέι-οφ.

02:00   Κονέκτικατ Σαν-Φοίνιξ Μέρκιουρι           WNBA

03:00   Ντάλας Ουίνγκς-Λας Βέγκας Έισις          WNBA