Euroleague: Οι κινήσεις του καλοκαιριού και τα πεπραγμένα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού! (Poll)

Reading time5 λ

H Euroleague μπορεί να κάνει τζάμπολ στις 3 Οκτωβρίου αλλά η αλήθεια είναι πως η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ παραμένει στο προσκήνιο.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός εκκινεί (3/10) την υπεράσπιση του τίτλου στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στην Πόλη με την Φενέρμπαχτσε (04/10/2024). Όμως, η μεταγραφική αγορά εντυπωσιάζει και οι μεγάλες ομάδες έχουν κάνει ήδη συναρπαστικές κινήσεις. Στην πλατφόρμα της Betsson, στοίχημα και μπάσκετ είναι μοναδικός συνδυασμός με εξαιρετικές επιλογές σε αμέτρητες αγορές με ασυναγώνιστες αποδόσεις.

Στη Euroleague οι αποδόσεις είναι άκρως ελκυστικές και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για να διατηρήσει τον τίτλο του με 4,50**. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης στο 5,10** στην πλατφόρμα της Betsson. Παράλληλα, σε όλα τα μεγάλα ματς του κουπονιού υπάρχει διαθέσιμο το εργαλείο Bet Builder, που κάνει την εμπειρία ακόμη πιο διασκεδαστική.

Το Top-6 των κινήσεων αυτό το καλοκαίρι στην Ευρωλίγκα

  • Μεταγραφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό από τους Τορόντο Ράπτορς
  • Μεταγραφή του Λορένζο Μπράουν στον Παναθηναϊκό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
  • Παραμονές Έντι Ταβάρες και Μάριο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και η προσθήκη του Ιμπάκα!
  • Παραμονή του Κέντρικ Ναν και η ανανέωση του Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό
  • Μεταγραφή του Γουέιντ Μπάλντουϊν στην Φενέρμπαχτσε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
  • Παραμονή του Μάικ Τζέιμς στη Μονακό

Στη Euroleague τα προγνωστικά παρουσιάζουν τον Παναθηναϊκό σε πρώτο πλάνο για την ώρα, αλλά όταν κυλήσει η μπάλα στο παρκέ πολλά μπορούν να αλλάξουν. Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, έπειτα από το πέρασμά του από το NBA έχει τη δύναμη να αλλάξει τις ισορροπίες.

Ο 28χρονος φόργουορντ MVP για τη σεζόν 2022-23 δεν βρήκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυτό που αναζητούσε, αρχικά με την φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, ενώ έπειτα έγινε trade στους Τορόντο Ράπτορς. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Βεζένκοφ θα λάβει 20,3 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους στη διάρκεια του 5ετούς συμβολαίου του με τους «ερυθρόλευκους». Με τη μεταγραφή του ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως έκλεισε το ρόστερ του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, το οποίο αν μη τι άλλο είναι ενισχυμένο. Ο Ολυμπιακός επί του παρόντος δίνεται στο 6,70** να σηκώσει την κούπα.

Ποιες μεταγραφές έκανε ο Ολυμπιακός;

  • Κίναν Έβανς – γκαρντ
  • Λούκας Βιλντόσα – γκαρντ
  • Τάιλερ Ντόρσεϊ – γκαρντ
  • Σάσα Βεζένκοφ – φόργουορντ

Κι ο Βεζένκοφ μοιάζει να είναι το κομμάτι που μπορεί να εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος ψάχνει τη δόξα στην Ευρωλίγκα καθώς έμεινε με άδεια χέρια στις τρεις συνεχόμενες παρουσίες του στο Final 4 και είδε το μεγάλο του αντίπαλο να ράβει κι έβδομο αστέρι. Ο Βεζένκοφ θα μπει σ’ ένα σύστημα που ξέρει καλά και σε μια ομάδα με περισσότερες επιθετικές λύσεις.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός έκανε κι εκείνος το δικό του μπαμ με την απόκτηση του Ισπανού γκαρντ Λορένζο Μπράουν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με 13 πόντους και 5,1 ασίστ μέσο όρο στην καριέρα του στη Euroleague, ο Μπράουν ενισχύει ένα ήδη πολύ δυνατό ρόστερ, ενώ τόσο με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας όσο και μ’ εκείνη του ισραηλινού συλλόγου απέδειξε πως έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά όταν η μπάλα καίει.

Έπειτα, η παραμονή του Κέντρικ Ναν που ήταν καταλύτης στην πορεία προς την κατάκτηση της Euroleague και της Basket League από τους πράσινους είναι τεράστιας σημασίας, όπως και η επέκταση του συμβολαίου του αρχιτέκτονα των μεγάλων επιτυχιών, Εργκίν Αταμάν, που υπέγραψε  ως το 2027, ενώ ανανέωσαν και οι πολύτιμοι γκαρντ, Τζέριαν Γκραντ και Μάριους Γκριγκόνις. Και το ρόστερ του μοιάζει να μην έχει κλείσει…

Ποια μεταγραφή έκανε ο Παναθηναϊκός;

  • Λορένζο Μπράουν – γκαρντ

ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2024-25 – ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

  • Παναθηναϊκός 4,50**
  • Ρεάλ Μαδρίτης 5,10**
  • Ολυμπιακός 6,70**
  • Φενέρμπαχτσε 9,20**
  • Μπαρτσελόνα 9,50**

Πέρα από τις μεταγραφές και τις κινήσεις που έκαναν στο παζάρι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιλαμβανόμενη πως στη Euroleague το στοίχημα κερδίζεται πρωτίστως με το ταλέντο, αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Για να κρατήσει τον κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη, Έντι Ταβάρες, αποφάσισε να του δώσει τρία εκατομμύρια ευρώ καθαρά ετησίως ως το 2029. Μαζί με την εφορία το συμβόλαιό του βγαίνει περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Παρόμοιο το ποσό που θα λάβει και ο φόργουορντ Μάριο Χεζόνια, ο οποίος τα είχε βρει με την Μπαρτσελόνα, αλλά έκανε πισωγύρισμα όταν η βασίλισσα άπλωσε χρυσάφι στα πόδια του. Η Ρεάλ, στο μεταξύ, κράτησε και τον γερόλυκο Σέρχιο Γιούλ.

Η Μπαρτσελόνα, πάλι, προσέλαβε τον Τζουάν Πενιαρόγια από τη Βαλένθια κι ως τώρα έκανε δύο αξιόλογες κινήσεις καθώς πήρε τον γκαρντ Κέβιν Πάντερ από την Παρτιζάν και τον φόργουορντ Τζάστιν Άντερσον από τη Βαλένθια.

Η Φενέρμπαχτσε, τώρα, απέκτησε τον εντυπωσιακό σκόρερ Γουέιντ Μπάλντουϊν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε και τον Ντέβον Χολ καθώς και τον Νικολό Μέλι. Ποντάρει και στο ότι ο προπονητής Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα έχει όλη την προετοιμασία στη διάθεσή του για να χτίσει την ομάδα του – υπενθυμίζουμε πως την περασμένη σεζόν ο Λιθουανός διαδέχθηκε τον Δημήτρη Ιτούδη σχεδόν στα μισά της αγωνιστικής περιόδου.

Ωστόσο, έχασε δύο σημαντικά κομμάτια αφού οι Νικ Καλάθης και Γιώργος Παπαγιάννης πήγαν στη Μονακό, η οποία κράτησε και τον Μάικ Τζέιμς, τον MVP της περασμένης σεζόν. Η ομάδα του πριγκιπάτου ετοιμάζει ρελάνς προσθέτοντας στη μηχανή της και τον Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η οποία πρόσθεσε τους Ρόκας Γιουκουμπάιτις (Μπαρτσελόνα), Τζόρνταν Λόιντ (Μονακό), αλλά και τον Γουένιεν Γκέιμπριελ (Μέμφις Γκρίζλις).

Εξαιρετικές κινήσεις έκανε και η Μπασκόνια που προσέλαβε τον Πάμπλο Λάσο και πρόσθεσε στο ρόστερ της τον Ντόντα Χολ και τον Λουάου – Καμπαρό. Η Αναντολού Εφές απέκτησε τον πολύ καλό φόργουορντ Στάνλεϊ Τζόνσον (Σακραμέντο Κινγκς) και ενίσχυσε τη frontline της με τον Βενσάν Πουαριέ, έναν σέντερ που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο επίπεδο της Euroleague. Κι αυτές είναι μονάχα ορισμένες από τις κορυφαίες κινήσεις σ’ ένα γεμάτο καλοκαίρι που θα έχει κι άλλες να προσφέρει.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ