Νίκολα Γιόκιτς: Η επένδυση του Μίσκο, οι προπονητές και το πλάνο για την κορυφή του ΝΒΑ

Reading time2 λ

Ζούμε στην εποχή του Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σταρ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Νάγκετς και σε τεράστιο βαθμό, εξαιτίας του ήρθε και για πρώτη φορά το πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή ΝΒΑ στο Ντένβερ.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό είχε κυλήσει μπόλικο νερό στο αυλάκι. Ο εκπρόσωπός του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, τον είχε εντάξει στο πρόγραμμα της Μέγκα Μπάσκετ, μίας ομάδας που ήταν δημιούργημά του και είχε ως σκοπό να αναπτύσσει ταλέντα και να τους δίνει την ώθηση για κάτι παραπάνω στην καριέρα τους.

Ο Νίκολα όμως ήταν μία διαφορετική περίπτωση. Ίσως το πιο μεγάλο πρότζεκτ του Μίσκο μέχρι το επόμενο. Η μεταχείριση ήταν 100% επαγγελματική απέναντί του. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο μυαλό του από την καταξίωση και την κορυφή για τον Γιόκιτς. Αυτό όμως για να επιτευχθεί θα χρειαζόταν τόνους ιδρώτα, ανθρώπους τριγύρω του ειδικούς για την ανάπτυξή του σε σταρ και πάνω απ’ όλα θέληση και από τον ίδιο.

Δεν έφτανε μόνο το ταλέντο. Η Μέγκα λοιπόν ήταν και θα είναι το εργοστάσιο παικτών του Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, τη σεζόν 2008-09 βρέθηκε στη Σερβία μετά από συμφωνία με τον Μίσκο για να δουλέψει και να προετοιμάσει το έδαφος για την μετέπειτα καριέρα του.

Το Betsson Radio και η εκπομπή Game On Show με τον Μιχάλη Γκιουλένογλου συνομίλησε με τον Γιάνκοβιτς σχετικά με τον Γιόκιτς.

Ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, εστίασε στον τρόπο που είχαν επικεντρωθεί όλοι στην υπόθεση Joker στην Μέγκα, αλλά και το πως αντιμετωπίζουν τους νεαρούς παίκτες στην Σερβία.

Κάτι που σε μεγάλο βαθμό γινόταν και στην Ελλάδα κατά καιρούς αλλά πλέον έχει ατονήσει υπερβολικά.

Ο Γιάνκοβιτς επίσης αναφέρθηκε στο πως δούλεψε και ο ίδιος, τις ατομικές προπονήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια που δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά και το τι πρέπει να κάνουν οι φέρελπιδες αθλητές για να βελτιώσουν τις όποιες αρετές έχουν.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Betsson Radio.

Aκούστε όσα είπε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στον Μιχάλη Γκιουλένογλου

Το Betsson Radio ήρθε και παίζει κάθε μέρα με αθλητικές εκπομπές και 100% διασκέδαση. Πάτησε εδώ για να το ακούσεις!