Ομάδες και Φαβορί για το Mουντομπάσκετ

Reading time8 λ

Το 19ο σε σειρά παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει στις 25 Αυγούστου και αποτελεί το πρώτο Τουρνουά που θα διεξάγεται σε 3 χώρες: την Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες.

Η πρωταθλήτρια Ισπανία ενώνεται με άλλες 31 ομάδες με στοιχημα να υπερασπιστεί τον τίτλο της και στο Παγκοσμιο Κυπελλο μπασκετ του 2023. Στη διάρκεια του δεκαπενθήμερου θα διαγωνιστεί με χώρες με πολύ δυναμική παρουσία και προφίλ στον χώρο, όπως ΗΠΑ, Γαλλία και Σερβία. Κοινός στόχων όλων να αναζητούν τον δρόμο προς τη δόξα της κορυφής. Όλοι οι φίλαθλοι του πλανήτη περιμένουν με ανυπομονησία όσο οι παγκόσμιοι αστέρες θα ταξιδεύουν στις πέντε διοργανώτριες πόλεις και θα προσπαθούν να νικήσουν τους αντίπαλους τους.

Πολλές χώρες διαθέτουν ταλέντο ισάξιο με τη σύνθεση της νικήτριας ομάδας Μπάσκετ των ΗΠΑ του 2014 που αποτέλεσε χωρίς αμφιβολία το πιο γεμάτο line-up στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης. Παραμείνετε μαζί μας για μια μία ολοκληρωμένη ανάλυση των Ομάδων του Mουντομπάσκετ 2023, των παικτών που πρέπει να δείτε, των κυριότερων φαβορί και πολλά ακόμα.

Mουντομπάσκετ 2023: Ένα παγκόσμιο Υπερθέαμα Μπάσκετ

Το Mουντομπάσκετ 2023 έχει προσφέρει ασυναγώνιστη ψυχαγωγία στο άθλημα από το ξεκίνημά της διοργάνωσης το 1950. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό με συμμετοχή παικτών από όλες τις ηπείρους.

Οι θεατές θα απολαμβάνουν και το σπάνιο θέαμα που προσφέρουν οι παίκτες του ΝΒΑ με ταλέντα από όλα τα παγκόσμια Πρωταθλήματα, κάτι που το καθιστά συναρπαστική υπόθεση στην τετραετή διάρκεια του κύκλου. Η Ομάδα της Ισπανίας κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της στην Κίνα το 2019, με τη Γιουγκοσλαβία και τις ΗΠΑ να αποτελούν τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης διαθέτοντας 5 τίτλους κάθε μία.

Η διοργάνωση του 2023 αρχίζει στις 25 Αυγούστου, και ο τελικός θα διεξαχθεί περίπου ένα δεκαπενθήμερο αργότερα στις 10 Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το 19ο Mουντομπάσκετ εγκεκριμένο από τη FIBA και το πρώτο που περιλαμβάνει παραπάνω από μία διοργανώτριες χώρες.

Ομάδες Mουντομπάσκετ 2023

Κάναμε το καλύτερο δυνατόν που μπορούσαμε για να εγγυηθούμε τη ψυχαγωγία σας αυτή τη χρονιά, με 32 ομάδες για το Mουντομπάσκετ 2023 από Αμερική, Αφρική, Ασία, και Ωκεανία πανέτοιμες να διαγωνιστούν. Παρακάτω υπάρχει η ολοκληρωμένη λίστα με το πιο διαφορετικό Τουρνουά μέχρι σήμερα:

  • Φιλιππίνες
  • Ιαπωνία
  • Αγκόλα
  • Αυστραλία
  • Βραζιλία
  • Καναδάς
  • Πράσινο Ακρωτήριο
  • Κίνα
  • Ακτή Ελεφαντοστού
  • Δομινικανή Δημοκρατία
  • Αίγυπτος
  • Φινλανδία
  • Γαλλία
  • Γεωργία
  • Γερμανία
  • Ελλάδα
  • Ιράν
  • Ιταλία
  • Ιορδανία
  • Λετονία
  • Λίβανος
  • Λιθουανία
  • Μεξικό
  • Μαυροβούνιο
  • Νέα Ζηλανδία
  • Πουέρτο Ρίκο
  • Σερβία
  • Σλοβενία
  • Νότιο Σουδάν
  • Ισπανία
  • ΗΠΑ
  • Βενεζουέλα

Τέσσερις ομάδες στο FIBA Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 θα κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στη διοργάνωση, οι Λετονία, Νότιο Σουδάν, Γεωργία και το Πράσινο Ακρωτήρι να έχουν προκριθεί για πρώτη φορά στα τελικά της διοργάνωσης. H τελευταία χώρα πήρε τη θέση από το Μαυροβούνιο καθιστώντας τη ως τη μικρότερη χώρα που έχει προκριθεί ποτέ.

Ομάδες Mουντομπάσκετ 2023: Εκείνες που πρέπει να Παρακολουθήσετε

Η ομάδα της Ισπανίας κατέκτησε πολλαπλούς επαίνους το 2019 στο Mουντομπάσκετ 2023, με εντυπωσιακή επικράτηση αλλά το 2023 ίσως να μην είναι το ίδιο εύκολο. Πολλά εξίσου ταλαντούχα κράτη μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στο δρόμο τους με τη Σλοβενία, τη Σερβία και τη Γαλλία να δείχνουν βελτιωμένες στις αποδόσεις τους.

Η ανανεωμένη ομάδα Μπάσκετ των ΗΠΑ στο Mουντομπάσκετ 2023 μπορεί να αποτελέσει απειλή. Το ρόστερ της ομάδας θα περιλαμβάνει αρκετούς σημαντικούς και αγαπημένους παίκτες από το ΝΒΑ και αυτό την καθιστά αυτόματα μία από τα πιο μεγαλύτερα φαβορί.

Μερικές από τις πιο Βασικές ομάδες του Mουντομπάσκετ 2023 που πρέπει να παρακολουθήσετε περιλαμβάνουν:

Οι πιθανότητες των ΗΠΑ για το χρυσό στο Mουντομπάσκετ 2023

Οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να μην υπολογιστούν σοβαρά σε συζήτηση με θέμα τις καλύτερες ομάδες του Mουντομπάσκετ 2023 ακόμα και μετά την αδύναμη απόδοση που είχαν το 2019. Η ομάδα ηττήθηκε από τη Γαλλία στα προημιτελικά και συνεπώς θα προσπαθήσει απεγνωσμένα για εξιλέωση από τα λάθη της. Άλλωστε, οι ΗΠΑ είναι το πρώτο φαβορί στις Αποδόσεις για Νικήτρια στο Μουντομπάσκετ του 2023 με απόδοση 1,80**.

Ο Mason Plumlee είχε μια απογοητευτική εμφάνιση πριν πέντε χρόνια. Αποτελούσε μέλος του ρόστερ που κατέκτησε το Mουντομπάσκετ των ΗΠΑ το 2014 και ήταν μία έμπειρη και αφοσιωμένη παρουσία που αποτέλεσε καθοδήγηση για τη νέα γενιά.

Η ομάδα ήταν τελείως ανανεωμένη εκείνη τη περίοδο με τον προπονητή Steve Kerr να επιλέγει 12 παίκτες που κάναν την ντεμπούτο εμφάνισή τους στην ομάδα των ΗΠΑ για το Mουντομπάσκετ 2023.Θα ελπίζει ότι ο νεανικός ενθουσιασμός και ενέργεια θα αποτελέσουν μία ζωτική διαφορά κάτι που μπορεί όντως να ισχύει με τη συμμετοχή κορυφαίων ταλέντων ανάμεσα στην ομάδα όπως ο Tyrese Haliburton and ο Anthony Edwards.

Πιθανότητες για την Ομάδα της Ισπανίας στο Mουντομπάσκετ 2023

Η Ισπανία χωρίς αμφιβολία συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του Mουντομπάσκετ 2023 και είναι καθιερωμένη πλέον ως μία κορυφαία χώρα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Αναζωογονημένοι ακόμα από την νίκη στο EuroBasket το 2022, οι κάτοχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Με τον θρυλικό πόιντ γκαρντ Ricky Rubio να επιστρέφει στο παιχνίδι μετά τον περσινό τραυματισμό στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση πολλές πηγές υποστηρίζουν ότι η Ισπανία είναι πολύ πιθανόν να κατακτήσει ακόμα μία νίκη.

Υπάρχουν σίγουρα ομάδες του Mουντομπάσκετ 2023 με πολλά περισσότερα ολοκληρωμένα ταλέντα, αλλά δεν υπάρχουν πολλά ρόστερ που να διαθέτουν την ίδια επιτυχημένη ομαδική συνοχή και τακτική. Οι Ισπανοί είναι πολύ πιθανόν να καταφέρουν να σηκώσουν το κύπελλο για δεύτερη φορά, αλλά διαθέτουν αυτό που χρειάζεται για να το καταφέρουν; Μόνο ο χρόνος θα μπορεί να δείξει.

Οι πιθανότητες της Σερβίας για το Mουντομπάσκετ 2023

Η Σερβία διαθέτει αυτή τη στιγμή αδιαμφισβήτητα τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον Nikola Jokic, τον εντυπωσιακό σέντερ των Denver Nuggets που βοήθησε την ομάδα στο πρώτο της Εθνικό Πρωτάθλημα. Δυστυχώς για τους Σέρβους, δεν θα συμμετέχει καθώς επέλεξε να κάνει ένα διάλλειμα λόγω της κουραστικής και πολυάσχολης σεζόν.

Τα δυσάρεστα νέα θα εξισορροπηθούν από την ένταξη του Bogdan Bogdanovic ενός παίκτη που οι πιο πολλές ομάδες του Παγκόσμιου Κυπέλλου θα ήθελαν να διαθέτουν στο δυναμικό τους. Αποτέλεσε All-Star στη διοργάνωση της Κίνας 2019 και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ελπίδες για νίκη της Σερβίας.

Σε όμιλο που θεωρείται σχετικά εύκολος καθώς αποτελείται από το Νότιο Σουδάν, την Κίνα και το Πουέρτο Ρίκο, οι οπαδοί της περιμένουν κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση του 2019 και γιατί όχι, η Σερβία να είναι τελικά ο νικητής του FIBA WC 2023.

Τα ανερχόμενα ταλέντα θα έχουν επίδραση στο παγκόσμιο

Ενώ ορισμένα ΝΒΑ αστέρια δεν θα διαγωνιστούν στο Τουρνουά λόγω τραυματισμών είτε για να επικεντρωθούν στο τοπικό πρωτάθλημα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Luka Doncic είναι δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους.

Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στα αστέρια, αλλά συχνά και τα ανερχόμενα ταλέντα θα αποτελούν θέμα συζήτησης στο τουρνουά. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά αγαπημένα νέα ταλέντα που θα ταράξουν το κατεστημένο:

Tyrese Haliburton

Ο Tyrese Haliburton, πρωτοεμφανιζόμενος στην ομάδα Μπάσκετ των ΗΠΑ το 2023, αποτέλεσε σημαντική βοήθεια για το στοίχημα των ΗΠΑ να κατακτήσουν το Mουντομπάσκετ 2023 και ελπίζει να καταφέρει το ίδιο και στην Ινδονησία, στην Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.

Ο Haliburton απόλαυσε μία πολύ επιτυχημένη σεζόν ως άσος (πόιντ γκαρντ) για τους Indiana Pacers, επιδεικνύοντας εξαιρετική αντίληψη γηπέδου για την ηλικία του.Η ομάδα των ΗΠΑ για το Mουντομπάσκετ 2023 θα είναι τυχερή που θα αγωνιστεί μαζί της το 2023 και δεν θα μας εκπλήξει καθόλου να τον δούμε να καταλήγει ως ένας από τους πιο κορυφαίους παίκτες του Πρωταθλήματος.

Anthony Edwards

Η σύνθεση της Ομάδας των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023 διαθέτει πολλούς ταλαντούχους πρωτοεμφανιζόμενους αλλά ο Anthony Edwards αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα μαζί με τον Tyrese Haliburton. Ένας από τους πιο πολυπόθητους παίκτες το 2020  στο ΝΒΑ Ο shooting guard της ομάδας Minnesota Timberwolves είναι ένας από τους παίκτες που πρέπει να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε σε αυτό το Τουρνουά.

Ο Edwards μόλις 21 ετών και με το παρατσούκλι «Ant-Man» έχει ήδη κατακτήσει ένα NBA Βραβείο Ταλέντου. Σε αυτή τη σεζόν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην Ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ: Πόσες θα είναι οι ομάδες και η βασική δομή του τουρνουά

Στη φετινή διοργάνωση του Mουντομπάσκετ 2023 παίρνουν μέρος 32 ομάδες που θα διαγωνιστούν για τη διεκδίκησή του τίτλου. Η δράση ξεκινά με έναν αρχικό γύρο της πρώτης φάσης των ομίλων, που ακολουθείται από τη δεύτερη φάση των ομίλων για τις δύο πρώτες ομάδες. Έπειτα, θα ακολουθήσουν οι δύο ομάδες της πρώτης θέσης από κάθε όμιλο της δεύτερης φάσης που θα αγωνιστούν σε γύρο νοκ άουτ.

Δείτε παρακάτω για τις βασικές ημερομηνίες:

  • Πρώτη Φάση Ομίλου: 25-30 Αυγούστου
  • Δεύτερη φάση ομίλου: 1η–3η Σεπτεμβρίου
  • Προημιτελικοί: 5-6 Σεπτεμβρίου
  • Ημιτελικοί: 8 Σεπτεμβρίου
  • Τελικός: 10 Σεπτεμβρίου

Πώς να στοιχηματίσετε σε ομάδες του Mουντομπάσκετ 2023

Εάν θέλετε να στοιχηματίσετε στο Παγκόσμιο Κυπέλλο Μπάσκετ, πόσες ομάδες και ποια είναι τα φαβορί που πρέπει να βρεθούν στην ατζέντα σας.Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας δώσουν μια σημαντική βάση για τις προβλέψεις σας και να αναλύσετε που θα μπορείτε να κάνετε πιο κερδοφόρα και συναρπαστικά στοιχήματα ή ακόμα και λαιβ στοίχημα.

Η Betsson προφέρει αναλυτικές στοιχηματικές αγορές στις ομάδες και τους παίκτες του Mουντομπάσκετ 2023. Ελέγξτε τις αποδόσεις για τους επερχόμενους ή ζωντανούς αγώνες και απολαύστε μία πλατφόρμα πρώτης κατηγορίας με ειδικά χαρακτηριστικά.

Συχνές ερωτήσεις για το Μουντομπάσκετ 2023

Ποιοι ήταν μέλη της ομάδας Μπάσκετ της Ισπανίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019;

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας ήταν ο Ricky Rubio και o Rudy Fernandez.

Mουντομπάσκετ 2023: Πόσες ομάδες;

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023 θα διαγωνιστούν 32 ομάδες.

Mουντομπάσκετ 2023: Φαβορί;

Η ομάδα των ΗΠΑ προσβλέπει στην διεκδίκηση της παγκόσμιας κυριαρχίας της και αναφέρεται ως φαβορί στις αποδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπασκετ FIBA 2023.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |