Στις κερκίδες και στους δρόμους πάντα με πάθος οι οπαδοί της Ίντερ

Reading time12 λ

Όσο καλούς παίκτες κι αν έχει μια ομάδα, όσα εκατομμύρια κι αν δαπανά η διοίκηση για μεταγραφές, αυτό που πραγματικά κάνει έναν σύλλογο σημαντικό είναι οι οπαδοί του.

Οι υποστηρικτές των ομάδων είναι η καρδιά του ποδοσφαίρου. Γιατί, στο κάτω-κάτω, αν δεν υπήρχαν φίλαθλοι να παρακολουθούν τους αγώνες, δεν θα υπήρχε και ποδόσφαιρο. Η Ίντερ Μιλάνου φημίζεται για τους οπαδούς της, που θεωρούνται από τους πιο παθιασμένους και αφοσιωμένους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όμως, γιατί είναι τόσο διάσημοι οι πιστοί οπαδοί των «Νερατζούρι»; Ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της Ίντερ Μιλάνου και των υποστηρικτών της, με τα πάνω της, τα κάτω της και τις πιο αξέχαστες στιγμές της!

Η Ίντερ, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Ιντερνατσιονάλε Μιλάνο, και από φέτος η Betsson είναι χορηγός της, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συλλόγους στην Ιταλία, έχοντας περίπου 4 εκατομμύρια υποστηρικτές στη χώρα και άλλα 51 εκατομμύρια στο εξωτερικό. Οι υποστηρικτές της Ίντερ Μιλάνου συνήθως αποκαλούνται «Ιντερίστι» ή «Νερατζούρι»», δηλαδή «Μαυρογάλανοι». Οι πιο σκληροπυρηνικοί από αυτούς τους οπαδούς έγιναν ιστορικά γνωστοί ως «ultras» – ένας όρος που σήμερα περιγράφει γενικά τους οπαδούς οποιουδήποτε συλλόγου που υποστηρίζουν με ιδιαίτερο φανατισμό την ομάδα τους. Η πιο διάσημη λέσχη ultras της Ίντερ είναι η «Boys San», από το όνομα του γηπέδου της Ίντερ, του Σαν Σίρο, και ιδρύθηκε το μακρινό 1969. Είναι, δηλαδή, μια από τις παλιότερες λέσχες ultras στην Ιταλία. Η χρονιά της ίδρυσής της δεν είναι τυχαία, καθώς εκείνη την εποχή η Ίντερ μεσουρανούσε, κερδίζοντας τρεις διαδοχικούς τίτλους της Σέριε Α μεταξύ 1963-66 και δύο διαδοχικά Κύπελλα Ευρώπης το 1964 και 1965. Οι Νερατζούρι πάντοτε ήταν μεγάλη δύναμη στην Ιταλία, όμως τώρα η ισχύς τους γιγαντώνεται και στην Ευρώπη, όπου η παρουσία τους γίνεται όλο και πιο φανατική ακόμη και εκτός γηπέδων.

Με το πέρασμα του χρόνου ιδρύθηκαν και άλλες λέσχες ultras της Ίντερ Μιλάνου, και όλες τους έχουν ένα κοινό σπίτι: την «Κούρβα Νορντ». Η Κούρβα Νορντ, δηλαδή το βόρειο πέταλο του σταδίου Σαν Σίρο, στεγάζει παραδοσιακά τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Ίντερ Μιλάνου. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε αυτό το τμήμα της εξέδρας έχει γίνει συνώνυμο της ποδοσφαιρικής εμπειρίας, καθώς η κερκίδα είναι πολύ συχνά γεμάτη με πανώ, σημαίες, καπνογόνα και πολλά, πολλά τραγούδια. Το Σαν Σίρο βασίστηκε στο Αγγλικό μοντέλο κατασκευής γηπέδων, δηλαδή σχεδιάστηκε ειδικά για να φιλοξενεί ποδοσφαιρικούς αγώνες και όχι ως χώρος πολλαπλών χρήσεων (αντίθετα με πολλά από τα υπόλοιπα στάδια της Ιταλίας). Αυτό σημαίνει ότι στους εντός έδρας αγώνες της Ίντερ Μιλάνου η ατμόσφαιρα είναι από τις πιο συγκλονιστικές στη Σέριε Α, καθώς οι οπαδοί είναι πολύ πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο από ό,τι στα γήπεδα άλλων ομάδων.

Μάλιστα, η Κούρβα Νορντ είναι τόσο διάσημη που έχει αναφερθεί πολλές φορές στα τραγούδια των ¥$ – ενός ραπ σούπεργκρουπ που αποτελείται από τον Κάνιε Γουέστ και τον Τάι Ντόλα Σάιν. Οι φίλαθλοι της Κούρβα Νορντ έφθασαν ακόμη και στην πρώτη θέση των επιτυχιών με τους ¥$, καθώς τραγούδησαν το χορωδιακό τμήμα για το χιτ «Carnival». Δεν είναι πολλές οι λέσχες φιλάθλων που μπορούν να πουν ότι συνεργάστηκαν με τον Κάνιε Γουέστ!

Αν υπάρχει ένα πράγμα που λατρεύουν οι οπαδοί της Ίντερ, στην εξέλιξη του μεγαλείου και της ιστορίας της Ίντερ Μιλάνου μέσα στα χρόνια, αυτό είναι τα ντέρμπι. Το πιο φημισμένο και καυτό ντέρμπι στην Ιταλία είναι το «Ντέρμπι ντέλα Μαντονίνα» – εκείνο της Ίντερ Μιλάνου εναντίον της Μίλαν. Από τότε που κάποιοι παίκτες της Μίλαν έφυγαν από τον σύλλογο αυτό, το μακρινό 1908, για να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα –και μάλιστα θέλοντας συγκεκριμένα για να φτιάξουν μια ομάδα στην οποία θα επιτρεπόταν μεγαλύτερη συμμετοχή αλλοδαπών παικτών– η έχθρα ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μίλαν είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Αν ποτέ βρεθείς στο Σαν Σίρο την ημέρα του ντέρμπι, σίγουρα θα διαπιστώσεις πως η ατμόσφαιρα θα είναι εχθρική και έντονη, με ένα σωρό χιουμοριστικά πανό να κυματίζουν κι έναν ωκεανό από αναμμένα καπνογόνα.

Το Ντέρμπι ντέλα Μαντονίνα έχει, εδώ και δεκαετίες, και ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό, καθώς οι δύο σύλλογοι μοιράζονται το Σαν Σίρο ως έδρα. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια μιας σεζόν του πρωταθλήματος οι υποστηρικτές της Ίντερ Μιλάνου επισκέπτονται το γήπεδο για να δουν την ομάδα τους να παίζει ως γηπεδούχος αλλά και ως φιλοξενούμενη! Το Σαν Σίρο αποτέλεσε την έδρα της Μίλαν από το 1926 και η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τον Πιέρο Πιρέλι, που ήταν τότε πρόεδρός της. Ωστόσο, το 1935 πωλήθηκε στον Δήμο του Μιλάνου και το 1947 ήρθε και η «συγκάτοικος», η Ίντερ Μιλάνου. Το γήπεδο, που έχει χωρητικότητα 76.000 θεατών, επίσημα ονομάζεται Στάδιο Τζουζέπε Μεάτσα, από τον θρυλικό παίκτη της Ίντερ που αγωνίστηκε για 14 σεζόν ντυμένος στα μαυρογάλανα (καθώς και δύο σεζόν με τα μαυροκόκκινα της Μίλαν). Ο πρώτος αγώνας που έγινε ποτέ στο Σαν Σίρο, το 1926, πολύ προτού το γήπεδο αποτελέσει έδρα της Ίντερ, ήταν μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ Μιλάνου. Σε αυτόν τον φιλικό αγώνα οι Νερατζούρι νίκησαν με 6-3, κάνοντας έτσι τη Μίλαν να χάσει το πρώτο της παιχνίδι στο νέο της γήπεδο.

Η άλλη πολύ διάσημη έχθρα που παίζει κεντρικό ρόλο στη γηπεδική ζωή κάθε οπαδού της Ίντερ έχει να κάνει με το «Ντέρμπι ντ’ Ιτάλια» – δηλαδή το ντέρμπι μεταξύ Ίντερ και Γιουβέντους. Αυτός ο αγώνας είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία πριν από το 2006, γιατί έως τότε αφορούσε τις μόνες δύο ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου που δεν είχαν υποβιβαστεί ποτέ από τη Σέριε Α. Το 2006 ωστόσο, εξαιτίας του σκανδάλου Καλτσιόπολι, η Γιουβέντους υποβιβάστηκε λόγω κατηγοριών για στημένους αγώνες, παραχωρώντας έτσι στην Ίντερ τόσο τον τίτλο εκείνης της χρονιάς όσο και το δικαίωμα να καυχιέται ότι εκείνη είναι η βασίλισσα της Ιταλίας και όχι η Τορινέζα αντίπαλός της. Κατά τη δεκαετία του 2000 η Ίντερ ανέπτυξε επίσης έχθρα με τη Ρόμα, καθώς οι Τζιαλορόσσι από τη Ρώμη τερμάτιζαν σταθερά στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πάντα πίσω από τους Νερατζούρι, σε τέσσερις από τις πέντε σεζόν μεταξύ 2005 και 2010. Μπορούμε, δηλαδή, να πούμε ότι σε αυτήν την περίοδο της έχθρας μεταξύ των δύο αυτών ομάδων οι οπαδοί της Ίντερ είχαν συνεχώς το πάνω χέρι.

Οι πέντε κορυφαίες στιγμές που έχουν ζήσει οι οπαδοί της Ίντερ Μιλάνου

Νίκη στη Σέριε Α το 2021

Η νίκη είναι ακόμα πιο γλυκιά όταν έρχεται μετά από χρόνια ολόκληρα δυσκολιών. Το 2021, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια χωρίς τίτλο στη Σέριε Α, η Ίντερ Μιλάνου κατάφερε επιτέλους να χαράξει ξανά το όνομά της στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ιταλίας, βάζοντας παράλληλα τέλος και στο εννιάχρονο σερί κατακτήσεων του τίτλου από τη Γιουβέντους. Οι οπαδοί της Ίντερ Μιλάνου σίγουρα τον απόλαυσαν αυτόν τον τίτλο, και με το δίκιο τους. Και το καλύτερο ήταν ότι η Ίντερ κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν, και έτσι για τους επόμενους τέσσερις αγώνες οι φανατικοί της Νερατζούρι έστηναν πραγματικό πανηγύρι στις εξέδρες!

Ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2023

Παρόλο που ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ για το 2023 ράγισε τις καρδιές των φίλων της Ίντερ Μιλάνου, όταν το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι, ο προηγούμενος αγώνας της ομάδας ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για αυτούς. Είναι σπάνιο για μια ομάδα να φτάνει στον ημιτελικό ενός Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ακόμη πιο σπάνιο να αντιμετωπίζει εκεί τον αιώνιο αντίπαλό της. Όταν έγινε γνωστό ότι η Ίντερ θα παίξει εναντίον της Μίλαν, στο Σαν Σίρο σχεδόν ανοίχτηκαν χαρακώματα. Ευτυχώς, η Ίντερ κέρδισε το εκτός έδρας σκέλος (πάντα στο Σαν Σίρο) με 2-0, και έτσι το εντός έδρας παιχνίδι, όπου ήρθε ξανά η νίκη με 1-0 μόλις μία εβδομάδα αργότερα, έγινε με τους φίλους της να πανηγυρίζουν ασταμάτητα από άκρη σε άκρη της Κούβα Νορντ!

Το «τίφο» για τη Γιουβέντους

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στους αγώνες της Ίντερ Μιλάνου είναι πασίγνωστη, όχι μόνο χάρη στα πολυάριθμα καπνογόνα που ανάβουν, αλλά και τα γεμάτα πάθος πανώ, λάβαρα και «τίφο», δηλαδή τις εικόνες και λέξεις που καλύπτουν μια ολόκληρη εξέδρα, τα οποία δημιουργούν στο χέρι οι πιστοί Νερατζούρι. Η έμπνευση των ultras έφτασε στο αποκορύφωμά της το 2015, όταν δημιούργησαν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «τίφο» όλων των εποχών – και μάλιστα για να κοροϊδέψουν την αιώνια αντίπαλό τους, τη Γιουβέντους. Όταν η Ίντερ φιλοξένησε τη Γιούβε, λίγους μόλις μήνες μετά την ήττα της τελευταίας από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Νερατζούρι θέλησαν να θυμίσουν στους αντιπάλους τι ακριβώς έχασαν με την ήττα εκείνη: το τρεμπλ, που λίγα χρόνια πριν η Ίντερ το είχε κατακτήσει. Το επάνω μισώ του «τίφο» απεικόνιζε τα τρόπαια του Τσάμπιονς Λιγκ, της Σέριε Α και του Κόπα Ιτάλια, δηλαδή εκείνα του τρεμπλ. Και από κάτω υπήρχαν οι λέξεις: «Βερολίνο, 06/06/2015… σχεδόν τα καταφέρατε…»

Ο Τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010

Στην πραγματικότητα, εδώ έχουμε δύο ξεχωριστές στιγμές. Η μία είναι ο ίδιος ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Ίντερ έπιασε απίστευτη απόδοση υπό την ηγεσία του Ζοζέ Μουρίνιο και νίκησε τη Μπάγερν Μονάχου με 2-0. Η μέρα που κερδίζεις το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σίγουρα ξεχωριστή, όμως για τον ιταλικό σύλλογο η συγκεκριμένη ημέρα αντιπροσωπεύει και κάτι άλλο. Το θρυλικό τρεμπλ της Ίντερ Μιλάνου! Η ομάδα είχε ήδη κερδίσει, με δεύτερη πάντα τη Ρόμα, τον τίτλο της Σέριε Α αλλά και το Κύπελλο Ιταλίας. Έτσι το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το μόνο πετράδι που έλειπε από το στέμμα των Νερατζούρι στη σεζόν 2009/10. Καμία άλλη ιταλική ομάδα δεν είχε ποτέ κερδίσει το τρεμπλ – η Ίντερ είχε γράψει ιστορία. Θέλει και ρώτημα αν το γλέντησαν οι οπαδοί της;! Οι παρελάσεις και οι γιορτές που έστησαν οι φίλοι της στους δρόμους του Μιλάνου (εντάξει, του μισού Μιλάνου) έμειναν θρυλικές και εκατομμύρια οπαδοί τις θυμούνται ακόμα και σήμερα.

Η φυγή από τη Μίλαν

Η πιο εμβληματική στιγμή για τους φίλους της Ίντερ στην ιστορία του συλλόγου μπορούμε να πούμε ότι είναι εκείνη της δημιουργίας της ομάδας. Το μακρινό 1908, μια ομάδα παικτών αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Σύλλογο Κρίκετ και Ποδοσφαίρου Μιλάνου (που σήμερα γνωρίζουμε ως Μίλαν) για να δημιουργήσει μια νέα ομάδα. Ο λόγος; Ήταν απλός. Οι παίκτες αυτοί ήθελαν να παίζουν σε μια ομάδα που θα αποδεχόταν στις τάξεις της περισσότερους αλλοδαπούς παίκτες. Γι’ αυτό και ο σύλλογος ονομάστηκε «Φούτμπολ Κλουμπ Ιντερνατσιονάλε» (Διεθνής Ποδοσφαιρικός Σύλλογος), καθώς έδινε έμφαση στη συμπεριληπτικότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ιστορίας του. Αν αυτή η στιγμή, που κυριολεκτικά γέννησε τον σύλλογο, δεν είναι η πιο εμβληματική για τους λάτρεις της ομάδας, τότε δεν ξέρουμε ποια είναι!

Γιατί οι φίλοι του ποδοσφαίρου υποστηρίζουν την Ίντερ Μιλάνου;

Υπάρχουν φίλαθλοι που έχουν μεγαλώσει στο Μιλάνο και είναι «γέννημα-θρέμμα» οπαδοί της Ίντερ. Κάποιοι άλλοι, αν και ζουν σε άλλη χώρα, είδαν κάποτε την Ίντερ να παίζει και την ερωτεύτηκαν. Υπάρχουν ακόμη και κάποιοι που πέρασαν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους έχοντας την Ίντερ στο πλευρό τους. Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο ορισμένους από τους καλύτερους λόγους για τους οποίους φίλοι της Ίντερ από όλο τον κόσμο επέλεξαν τους Νερατζούρι ως τον σύλλογο που θέλουν να υποστηρίζουν.

«Αυτός ο σύλλογος δεν ιδρύθηκε μόνο για να κερδίζει τρόπαια ή χρήματα, ιδρύθηκε με βάση τις αρχές της αποδοχής, της συμπερίληψης και της συντροφικότητας. Για τον σύλλογο δεν είχε σημασία η καταγωγή σου: Αν μπορούσες να παίξεις, ήσουν ευπρόσδεκτος. Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι αυτήν την ομάδα μπορούσα να την υποστηρίξω 100%, γιατί αν αυτή ήταν η φιλοσοφία της τότε την ίδια θα είχαν και οι οπαδοί της.»

«Η Ίντερ είναι η ζωή μου. Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή στην πόλη αυτή και τον σύλλογο τον νιώθω δεύτερο σπίτι μου. Είναι η οικογένειά μου και θα είμαστε δεμένοι ό,τι κι αν γίνει και όπου κι αν βρεθώ εγώ ή βρεθεί αυτή. Η Ίντερ κυλάει στις φλέβες μου. Την υποστήριζε ο μπαμπάς μου, την υποστήριζε ο παππούς μου και θα την υποστηρίξουν και τα παιδιά μου. Δεν είναι απλώς ένας σύλλογος, πάνω απ’ όλα είναι μια οικογένεια.»

«Είμαι από το Μιλάνο και το να επιλέξεις μία από τις δύο ομάδες της πόλης είναι σχεδόν μια τελετή ενηλικίωσης. Θυμάμαι πολύ καλά την πρώτη φορά που πήγα στο γήπεδο. Θυμάμαι να ανεβαίνω τα σκαλιά, να ακούω τους οπαδούς να τραγουδούν, και ιδιαίτερα τη στιγμή που άναψαν οι προβολείς. Η ατμόσφαιρα ήταν μια από τις πιο σπουδαίες που έχω ζήσει σε γήπεδο. Όταν οι κερκίδες είναι γεμάτες, το να βρίσκεσαι στο Σαν Σίρο είναι μοναδική εμπειρία.»

«Στα τέλη του 2009 έπαθα ρήξη χιαστού και, μέσα στη δυστυχία μου, αυτό που με έκανε να νιώσω καλύτερα ήταν το τρεμπλ. Ποτέ δεν θα ξεχάσω πόσο έκλαψα μετά από τον εκτός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αλλά και μετά τον γλυκόπικρο τελικό της Μαδρίτης. Μπορώ ειλικρινά να πω ότι, κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, το ποιος είμαι σήμερα το οφείλω στην επιρροή της Ιντερνατσιονάλε. Ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα που έχω για να προσέχω την υγεία και τη φυσική μου κατάσταση είναι ότι θέλω να ζήσω άλλα 65 χρόνια για να δω την ομάδα μας να πετυχαίνει και πάλι κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος ιταλικός σύλλογος.»

«Η Ίντερ ήρθε στην πόλη μου, τη Ρίγα, για να παίξει με την πρωταθλήτριά μας, τη Σκόντο. Η Λετονία δεν έχει μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση και δεν βλέπουμε συχνά τέτοιες ομάδες. Λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι πήγαμε για ψώνια με τη μαμά μου και μου αγόρασε μια ποδοσφαιρική φανέλα – ήταν της Ίντερ και είχε επάνω το όνομα του Ρονάλντο. Η φανέλα ήταν πάρα πολύ ωραία, κι έτσι αποφάσισα να μάθω περισσότερα για την ομάδα αυτή. Διάβασα την ιστορία της δημιουργίας του συλλόγου, και μου άρεσε πολύ. Και, από τότε, έγινα πολύ μεγάλος οπαδός της Ίντερ. Άσε που, εκτός των άλλων, ο αδερφός μου ήταν οπαδός της Μίλαν, και δεν μπορούσα να χάσω τέτοια ευκαιρία να τον κοροϊδεύω!»

Οι πέντε πιο διάσημοι οπαδοί της Ίντερ Μιλάνου

Αλίσα Μιλάνο – Η πρωταγωνίστρια του «Ποιος είναι το αφεντικό» έχει θεαθεί πολλές φορές στις κερκίδες του Σαν Σίρο φορώντας τη φανέλα της Ίντερ Μιλάνου. Η Μιλάνο, βραβευμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ, ήταν επίσης και σημαντική μορφή του κινήματος «MeToo» το 2017.

Αντριάνα Λίμα – Το γνωστό μοντέλο από τη Βραζιλία, που υπήρξε και Άγγελος της Victoria’s Secret από το 1999 έως 2018, είναι επίσης και πρέσβειρα της FIFA αλλά και γνωστή οπαδός της Ίντερ Μιλάνου. Έχει εμφανιστεί ακόμη και σε μια διαφήμιση με τους παίκτες της Ίντερ.

Βαλεντίνο Ρόσι – Ο Ρόσι, που θεωρείται ο μεγαλύτερος αναβάτης αγώνων μοτοσικλέτας όλων των εποχών, έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής εννέα φορές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Εκφράζει πάντοτε έντονα την υποστήριξή του για την Ίντερ Μιλάνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κέιτι Πέρι – Ναι, σωστά διάβασες! Φημολογείται ότι η σούπερ σταρ του «The Roar» είναι οπαδός της Ίντερ Μιλάνου! Έχει θεαθεί κάποιες φορές σε παιχνίδια της Ίντερ, ενώ το 2009 εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο φορώντας τα περίφημα μαύρα και γαλάζια χρώματα της ομάδας.

Αντρέα Μποτσέλι – Ο Αντρέα Μποτσέλι, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στην Ιταλία και ο πιο επιτυχημένος ερμηνευτής κλασικής μουσικής όλων των εποχών, είναι επίσης και σκληροπυρηνικός οπαδός της Ίντερ. Ο Μποτσέλι, που έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, δεν έχει σταματήσει ποτέ να αγαπά τους Νερατζούρι παρόλο που έχασε την όρασή του στην ηλικία των 12 ετών.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ |