Βραζιλία-Αίγυπτος, με στόχο τα ημιτελικά

Reading time4 λ

Προσφορές μόνο για μέλη της betsson.gr. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για στοίχημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μεγάλη ώρα των προημιτελικών έφτασε στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου. Οι οκτώ μονομάχοι θα παλέψουν σήμερα για την είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων, με την αναμέτρηση Βραζιλία-Αίγυπτος, που ξεκινά στις 13:00 στη Σαϊτάμα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του 2016 Βραζιλιάνοι, που πρώτευσαν στον τέταρτο όμιλο, νικώντας και τη Σαουδική Αραβία, θέλουν να συνεχίσουν την υπεράσπιση των κεκτημένων. Όμως, η Αίγυπτος, η οποία κέρδισε την Αυστραλία και κατέκτησε τη δεύτερη θέση του τρίτου γκρουπ, αφήνοντας εκτός τα Καγκουρό, αλλά και την Αργεντινή, έχει αποδειχθεί ικανή για όλα.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 11:00 στη Ρίφου με το παιχνίδι Ισπανία-Ακτή Ελεφαντοστού. Οι Ισπανοί κέρδισαν την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου παρά την ισοπαλία με την Αργεντινή και θέλουν να αποδείξουν ότι παραμένουν το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η Ακτή Ελεφαντοστού, πάντως, αφού τερμάτισε δεύτερη στο τέταρτο γκρουπ, αποκλείοντας τη Γερμανία, διαθέτει ποιότητα και θα βάλει δύσκολα στη Φούρια Ρόχα. Στις 12:00 στην Κασίμα αναμετρώνται Ιαπωνία-Νέα Ζηλανδία. Οι οικοδεσπότες Ιάπωνες, που ήταν πρώτοι στον πρώτο όμιλο, όντας οι μόνοι με το απόλυτο των επιτυχιών στο τουρνουά, μοιάζουν να έχουν προβάδισμα έναντι των Νεοζηλανδών, που τερμάτισαν δεύτεροι στο δεύτερο γκρουπ χάρη στην ισοπαλία με τη Ρουμανία, αλλά δυσκολεύονται επιθετικά. Αμφίρροπος μοιάζει ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός Νότια Κορέα-Μεξικό, που γίνεται στις 14:00 στη Γιοκοχάμα. Οι Κορεάτες συνέτριψαν την Ονδούρα και πρώτευσαν στο δεύτερο όμιλο, ενώ οι Μεξικανοί επιβλήθηκαν της Νότιας Αφρικής για να φτάσουν στην οκτάδα ως δεύτεροι από το πρώτο γκρουπ.

Σε συλλογικό επίπεδο, βέβαια, τα βλέμματα πέφτουν στην πρεμιέρα της σκωτσέζικης Premiership. Η αυλαία ανοίγει στις 15:30 με το παιχνίδι Ρέιντζερς-Λίβινγκστον, όπου οι πρωταθλητές Ρέιντζερς θέλουν να εκκινήσουν με επιτυχία και τη νέα σεζόν, κόντρα σε μια Λίβινγκστον, η οποία άλλαξε πολύ και την περιμένει ένας δύσκολος μαραθώνιος. Ακολουθούν στις 17:00 οι συναντήσεις Νταντί-Σεντ Μίρεν και Ρος Κάουντι-Σεντ Τζόνστον. Η Νταντί επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και θα παλέψει για την παραμονή, ενώ η Σεντ Μίρεν φιλοδοξεί να διεκδικήσει θέση στην εξάδα. Την ίδια στιγμή, η Ρος Κάουντι ξεκινά το πρωτάθλημα έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τον κορωνοϊό, ενώ η κυπελλούχος Σεντ Τζόνστον θα κυνηγήσει και φέτος μια καλή πορεία.

Από τα υπόλοιπα μέτωπα, ξεχωρίζουμε την έναρξη του αγγλικού EFL Cup, με το ματς Μπόρνμουθ-Μίλτον Κέινς Ντονς. Η Μπόρνμουθ, που έχει ως στόχο τα υψηλά πατώματα της Championship υποδέχεται την αποδυναμωμένη Μίλτον Κέινς Ντονς που θα ψάξει ισορροπία στη League One. Ξεχωρίζουμε επίσης το ντέρμπι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λοκομοτίβ Μόσχας στη ρωσική Premier League, με τις δύο ομάδες να έχουν μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Σημαντικό είναι το παιχνίδι ΛΑΣΚ Λιντς-Ραπίντ Βιέννης στην αυστριακή Bundesliga. Η οικοδέσποινα θα επιχειρήσει να διπλασιάσει τις επιτυχίες της, την ώρα που η Ραπίντ Βιέννης καλείται να γιατρέψει τις πληγές της μετά από τον αποκλεισμό από το UEFA Champions League. Σημαντική η αναμέτρηση Έουπεν-Άντερλεχτ για τη βελγική Pro League. Οι γηπεδούχοι μετρούν ήδη μια έκπληξη, αφού απέσπασαν ισοπαλία από την πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ στην πρεμιέρα, ενώ η Άντερλεχτ ψάχνει απάντηση στο… κάζο που υπέστη από τη Σεντ Γκιλουάζ.

11:00   Ισπανία-Ακτή Ελεφαντοστού                 Ολυμπιακοί Αγώνες

12:00   Ιαπωνία-Νέα Ζηλανδία                           Ολυμπιακοί Αγώνες

13:00   Βραζιλία-Αίγυπτος                                 Ολυμπιακοί Αγώνες

14:00   Νότια Κορέα-Μεξικό                             Ολυμπιακοί Αγώνες

15:30   Ρέιντζερς-Λίβινγκστον                           Premiership Σκωτίας

17:00   Νταντί-Σεντ Μίρεν                                  Premiership Σκωτίας

17:00   Ρος Κάουντι-Σεντ Τζόνστον                   Premiership Σκωτίας

17:00   Μπόρνμουθ-Μίλτον Κέινς Ντονς           EFL Cup Αγγλίας

18:00   ΛΑΣΚ Λιντς-Ραπίντ Βιέννης                  Bundesliga Αυστρίας

20:00   ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λοκομοτίβ Μόσχας    Premier League Ρωσίας

21:45   Έουπεν-Άντερλεχτ                                 Pro League Βελγίου