Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ, η σκιά της παράδοσης

Reading time3 λ

Σπουδαία η μονομαχία της Ντόρτμουντ με τη Φράιμπουργκ, περιλαμβάνει μεγάλες ευκαιρίες για στοίχημα.

Ένα τριήμερο με μεγάλες αναμετρήσεις είναι αυτό που ξεκινά σήμερα και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Η μάχη Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ, με την οποία ανοίγει στις 21:30 η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της γερμανικής Bundesliga, κλέβει σίγουρα την παράσταση.

Μετά τη μεγάλη ανατροπή που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα στη Φρανκφούρτη, η Ντόρτμουντ μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν κι ευελπιστεί ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Η Φράιμπουργκ, όμως, εξακολουθεί να αποτελεί την έκπληξη της σεζόν, παραμένει στην τετράδα παρά το εντός έδρας στραβοπάτημα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ κι έχει αποδειχθεί ανθεκτικότατη μακριά από τη βάση της. Όμως, τους φιλοξενούμενους βαραίνει μια κακή παράδοση. Η τελευταία φορά που κέρδισαν στο Ντόρτμουντ ήταν τον Οκτώβριο του 2001 κι έκτοτε μετρούν 12 ήττες σε 13 επισκέψεις. Απόψε επαναρχίζει και η 2.Bundesliga με τις αμφίρροπες αναμετρήσεις Ντιναμό Δρέσδης-Αμβούργο και Χάνσα Ρόστοκ-Αννόβερο.

Σέντρα έχουμε και στην 20η αγωνιστική της τουρκικής Super Lig με δύο αγώνες. Σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί η συνάντηση Μπεσίκτας-Γκαζιαντέπ. Η Μπεσίκτας, συνεχίζοντας με τον υπηρεσιακό Εντέρ Καραβελί, ψάχνει επιτέλους αγωνιστική συνέπεια, την οποία δε βρήκε ούτε την περασμένη εβδομάδα με τη Ρίζεσπορ, όπου «χαράμισε» προβάδισμα δύο τερμάτων. Όμως, το εμπόδιο της Γκαζιαντέπ μόνο χαμηλό δεν είναι. Με τη νίκη επί της Φατίχ Καραγκιουμρούκ συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές δίχως ήττα και πλέον απέχει μόλις δύο βαθμούς από την τετράδα. Κρίσιμο για τη μάχη της παραμονής είναι το ματς Γενί Μαλάτιασπορ-Γκέζτεπε. Η οικοδέσποινα παραμένει ουραγός, αφού έχασε από την Τραμπζονσπόρ κι έφτασε τα δέκα παιχνίδια δίχως τρίποντο. Σε σαφώς καλύτερη μοίρα η Γκέζτεπε, αφού συνέτριψε την Αντάλιασπορ και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη.

Συναρπαστικά παιχνίδια έχουμε και στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η σύγκρουση Σενεγάλη-Γουινέα για τον δεύτερο όμιλο, κυριαρχεί. Οι δύο ομάδες έκαμψαν την αντίσταση των Ζιμπάμπουε και Μαλάουι, με το ίδιο σκορ μάλιστα (1-0) και η νικήτρια θα βάλει υποθήκη για την πρωτιά του γκρουπ. Οι δύο χαμένες, Μαλάουι-Ζιμπάμπουε, αναμετρώνται αργότερα, ψάχνοντας τη νίκη που θα διατηρήσει τις ελπίδες για πρόκριση. Στον τρίτο όμιλο, τα βλέμματα κατευθύνονται στο ματς Γκαμπόν-Γκάνα. Η Γκαμπόν θέλει να χτίσει πάνω στη νίκη επί των Κομόρων (1-0) και με θετικό αποτέλεσμα θα βρίσκεται με το ένα… πόδι στους 16. Αντίθετα, για την Γκάνα η νίκη είναι μονόδρομος έπειτα από την ήττα από το Μαρόκο (0-1). Στην αναμέτρηση Μαρόκο-Κομόρες, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αφού το Μαρόκο υπερέχει σε ποιότητα και εμπειρία των πρωτάρηδων στη διοργάνωση.

15:00   Σενεγάλη-Γουινέα                            Κύπελλο Εθνών Αφρικής

18:00   Μαλάουι-Ζιμπάμπουε                     Κύπελλο Εθνών Αφρικής

18:00   Μαρόκο-Κομόρες                            Κύπελλο Εθνών Αφρικής

19:00   Γενί Μαλάτιασπορ-Γκέζτεπε           Super Lig Τουρκίας

19:00   Μπεσίκτας-Γκαζιαντέπ                    Super Lig Τουρκίας

19:30   Ντιναμό Δρέσδης-Αμβούργο          2.Bundesliga Γερμανίας

19:30   Χάνσα Ρόστοκ-Αννόβερο               2.Bundesliga Γερμανίας

21:00   Γκαμπόν-Γκάνα                               Κύπελλο Εθνών Αφρικής

21:30   Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ              Bundesliga Γερμανίας