Μπάγερν-Ντόρτμουντ, στέψη ή παράταση αγωνίας

Reading time6 λ

Το κλασικό γερμανικό ντέρμπι μεταξύ της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ κυριαρχεί στο κουπόνι.

Μεγάλο Σάββατο όνομα και πράγμα είναι αυτό που θα βιώσουμε σήμερα, αφού υπάρχουν πολλές και σπουδαίες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Στην Betsson πάντα προσφέρεται τεράστια γκάμα στοιχηματικών επιλογών για τα παιχνίδια των κορυφαίων πρωταθλημάτων, με τη γερμανική Bundesliga να αποτελεί πόλο έλξης χάρη στο «Der Klassiker» Μπάγερν-Ντόρτμουντ, που αρχίζει στις 19:30 και είτε θα κρίνει οριστικά τον τίτλο ή θα υπάρξει παράταση στην αγωνία.

Ενδεχόμενη νίκη της Μπάγερν θα την στέψει και μαθηματικά πρωταθλήτρια από την 31η αγωνιστική. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μια εβδομάδα, αφού ακόμα κι αν η Ντόρτμουντ επικρατήσει και μειώσει τη διαφορά από τους Βαυαρούς στους έξι βαθμούς, δύσκολα θα μπορέσει να την καλύψει. Ειδικά από τη στιγμή που έχει χάσει τα επτά τελευταία ντέρμπι, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Από το υπόλοιπο μενού, έχουμε την επανάληψη του ημιτελικού του Κυπέλλου, Λειψία-Ουνιόν Βερολίνου, όπου η Λειψία θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα της Τετάρτης για να παραμείνει τρίτη, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου θέλει να πάρει εκδίκηση, ώστε να διατηρηθεί σε ευρωπαϊκή τροχιά. Κρίσιμοι για τη μάχη της τετράδας οι αγώνες Γκρόιτερ Φιρτ-Λεβερκούζεν και Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ, για την οποία «κονταροχτυπιούνται» Λεβερκούζεν και Φράιμπουργκ. Με φόντο τις ευρωπαϊκές ελπίδες τα ματς Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ και Κολωνία-Αρμίνια Μπίλεφελεντ, αφού Χόφενχαϊμ και Κολωνία κυνηγούν την εξάδα.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Η σύγκρουση Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο επίκεντρο της αγγλικής Premier League. Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες, που μάχονται για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα αγγλίασ, αλλά έχουν διαφορά ψυχολογίας. Η Άρσεναλ προέρχεται από τον θρίαμβο επί της Τσέλσι, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη συντριβή στο Λίβερπουλ. Στο επίκεντρο και το ματς Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ, στο οποίο η Μάντσεστερ Σίτι κυνηγά το τρίποντο που θα τη διατηρεί στο ρετιρέ. Αξιόλογο και το λονδρέζικο ντέρμπι Μπρέντφορντ-Τότεναμ. Φορμαρισμένη η Μπρέντφορντ, «καίγεται» η Τότεναμ ώστε να παραμείνει τέταρτη. Στο Νόριτς-Νιούκαστλ, παίζεται η τελευταία ελπίδα παραμονής της Νόριτς, ενώ αμφίρροπο αναμένεται το Λέστερ-Άστον Βίλα.

Στην ιταλική Serie A, κυριαρχεί η μάχη Ίντερ-Ρόμα. Καθοριστική βαθμολογικά, αφού η Ίντερ θέλει να βρεθεί –έστω και προσωρινά- στην κορυφή, ενώ η Ρόμα στοχεύει ακόμα στην τετράδα. Ενδιαφέρον έχει επίσης το ματς Βενέτσια-Αταλάντα, με τη Βενέτσια να δίνει τον… υπέρ πάντων αγώνα για τη σωτηρία και την Αταλάντα να αναζητεί ανάκαμψη, ώστε να παραμείνει στις ευρωπαϊκές θέσεις. Αναμετρώνται ακόμη Ελλάς Βερόνα-Σαμπντόρια και Τορίνο-Σπέτσια.

Η κόντρα Σεντ Ετιέν-Μονακό κλέβει την παράσταση στη γαλλική Ligue 1. Αφενός, διότι η Σεντ Ετιέν συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή, αφετέρου διότι η Μονακό βρίσκεται πλέον στην εξίσωση για την τρίτη θέση. Στο Λυών-Μονπελιέ, η οικοδέσποινα παίζει τα… ρέστα της για την ευρωπαϊκή έξοδο. Δύο εξ αναβολής ματς έχουμε και στην Betsson Super League 2. Ξεχωρίζει το ΑΕΚ Β’-Καλλιθέα του δεύτερου ομίλου. Η Καλλιθέα θέλει να εξαντλήσει τις ελάχιστες πιθανότητές για την κορυφή κόντρα στη φορμαρισμένη ΑΕΚ Β’. Στο πρώτο γκρουπ ανταμώνουν Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Β’.

13:00   Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Β’         Betsson Super League 2

14:30   Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ                  Premier League Αγγλίας

14:30   ΑΕΚ Β’-Καλλιθέα                                           Betsson Super League 2

16:00   Βενέτσια-Αταλάντα                                          Serie A Ιταλίας

16:00   Τορίνο-Σπέτσια                                                Serie A Ιταλίας

16:30   Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ               Bundesliga Γερμανίας

16:30   Γκρόιτερ Φιρτ-Λεβερκούζεν                           Bundesliga Γερμανίας

16:30   Κολωνία-Αρμίνια Μπίλεφελεντ                      Bundesliga Γερμανίας

16:30   Λειψία-Ουνιόν Βερολίνου                               Bundesliga Γερμανίας

16:30   Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ                               Bundesliga Γερμανίας

17:00   Λέστερ-Άστον Βίλα                                         Premier League Αγγλίας

17:00   Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ                          Premier League Αγγλίας

17:00   Νόριτς-Νιούκαστλ                                           Premier League Αγγλίας

18:00   Λυών-Μονπελιέ                                               Ligue 1 Γαλλίας

19:00   Ίντερ-Ρόμα                                                       Serie A Ιταλίας

19:30   Μπρέντφορντ-Τότεναμ                                     Premier League Αγγλίας

19:30   Μπάγερν-Ντόρτμουντ                                      Bundesliga Γερμανίας

20:00   Σεντ Ετιέν-Μονακό                                          Ligue 1 Γαλλίας

21:45   Ελλάς Βερόνα-Σαμπντόρια                              Serie A Ιταλίας