Σάλκε-Ντόρτμουντ, να τα… εκατοστήσεις!

Reading time2 λ

Εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα στην Bundesliga με αμέτρητες επιλογές και κορυφαίες αποδόσεις

Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 19:30 η «VELTINS-Arena» υποδέχεται ένα ιστορικό ντέρμπι. Διεξάγεται το 100ό «Revierderby», Σάλκε-Ντόρτμουντ στα χρονικά της Bundesliga. Ένα ματς με τεράστιο στοιχηματικό, αλλά και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν πάντοτε εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα σε μεγάλη γκάμα αγορών και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα σε ασυναγώνιστες αποδόσεις.

Η Σάλκε παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία. Έπειτα από 23 αγωνιστικές στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι προτελευταία με 19 βαθμούς, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει πάρει τα πάνω της. Η Ντόρτμουντ, από τη μεριά της, διεκδικεί τον τίτλο. Έχει 49 βαθμούς, όσους και η Μπάγερν Μονάχου αλλά υστερεί στην ισοβαθμία. Οι στόχοι που «κυνηγούν» οι δύο ομάδες σε συνδυασμό με την αντιπαλότητα που έχουν αναπτύξει, ετοιμάζουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ

Στην ιστορία της Bundesliga έχουν διεξαχθεί 99 ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ, δηλαδή από το 1963 μέχρι και σήμερα. Η Ντόρτμουντ έχει επικρατήσει στα 37 από αυτά. Η Σάλκε έχει νικήσει σε 32 περιπτώσεις και άλλες 30 φορές ήρθαν ισόπαλες.

Το ντέρμπι επέστρεψε αυτή τη σεζόν έπειτα από… απουσία μιας αγωνιστικής περιόδου καθώς η Σάλκε βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ντόρτμουντ επικράτησε με 1-0 στο «Signal Iduna Park».

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη της Ντόρτμουντ κόντρα στη μεγάλη τοπική της αντίπαλο, ενώ είναι αήττητη εδώ και πέντε παιχνίδια. Να σημειώσουμε πως σε αυτό το… σερί των πέντε ματς, η Ντόρτμουντ δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ, ενώ έχει πετύχει 12. Η τελευταία φορά που έχασε από την Σάλκε ήταν στις 27 Απριλίου του 2019 με 4-2. Αυτή είναι και η μοναδική της ήττα στα τελευταία επτά «Revierderby».

Αν μη τι άλλο, υπογραμμίζει τη διαφορετική κατεύθυνση που έχουν πάρει οι δύο σύλλογοι τα τελευταία χρόνια. Οι λανθασμένες επιλογές οδήγησαν σε οικονομικά προβλήματα στις τάξεις της Σάλκε, έπειτα στον υποβιβασμό και τώρα έχει μια ομάδα που δεν είναι αντάξια του βεληνεκούς του κλαμπ.

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ μπορεί να έχει σταματήσει να διεκδικεί στα… ίσια με την Μπάγερν Μονάχου το πρωτάθλημα (μέχρι φέτος;) αλλά και πάλι παραμένει μια ομάδα υψηλού επιπέδου στην Bundesliga, αλλά και στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ, ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΜΑΤΣ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία στο «Revierderby», πάντως, είναι πως πηγαίνει… κόντρα στο ρεύμα. Κι ενώ συνήθως τέτοιες αναμετρήσεις όπου η ένταση είναι στα ύψη και οι ομάδες δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν από τη μεγάλη τους αντίπαλο, δίνουν «κλειστά» ματς, Σάλκε και Ντόρτμουντ, παίζουν ανοικτά.

Στα 99 ντέρμπι τους για την Bundesliga έχουν σημειωθεί 296 γκολ (137 η Σάλκε, 159 η Ντόρτμουντ) που σημαίνει 2,98 τέρματα ανά ματς. Ουσιαστικά τρία γκολ σε κάθε ντέρμπι είναι εντυπωσιακή επίδοση.

Οπότε στην πλατφόρμα της Betsson, το θέαμα είναι εγγυημένο καθώς δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γερμανίας ετοιμάζονται για ένα ιστορικό παιχνίδι που αμφότερες θέλουν να νικήσουν.