Άλμα πρόκρισης ψάχνουν Σέλτικ-Μίντιλαντ

Reading time3 λ

Σπουδαία είναι η κόντρα της Σέλτικ με τη Μίντιλαντ και περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών για στοίχημα.

Τι κι αν βρισκόμαστε ακόμα μόλις στις 20 Ιουλίου, το ενδιαφέρον στο UEFAChampionsLeagueαρχίζει να θεριεύει από τώρα. Οι μάχες της δεύτερης προκριματικής φάσης ξεκινούν απόψε, με την αναμέτρηση Σέλτικ-Μίντιλαντ που ξεκινά στις 21:45 να κλέβει την παράσταση. Μπορεί η Σέλτικ να απώλεσε τα σκήπτρα στη Σκωτία, αλλά με νέο προπονητή τον Άγγελο Ποστέκογλου και με κάποιες προσεγμένες μεταγραφικές κινήσεις θα επιχειρήσει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Βέβαια, η Μίντιλαντ πέρυσι συμμετείχε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ανάλογα υψηλές βλέψεις έχει και φέτος, αλλά η εκκίνησή της στο πρωτάθλημα Δανίας έφερε σκεπτικισμό καθώς έχασε εντός έδρας με 2-1 από την Οντένσε.

Φυσικά, τεράστιο ενδιαφέρον έχει και η μάχη Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ομόνοια, που αρχίζει στις 21:00. Οι Κροάτες απέκλεισαν την ισλανδική Βαλούρ, αλλά ξεκίνησαν με το αριστερό στην εγχώρια λίγκα. Την ίδια στιγμή, η πρωταθλήτρια Κύπρου, Ομόνοια, έχει ενισχυθεί σημαντικά και προσβλέπει σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, όπως η περσινή που τη βρήκε στους ομίλους του UEFAEuropaLeague. Αρκετά βλέμματα πηγαίνουν και στο έτερο αποψινό ζευγάρι του μονοπατιού των μη πρωταθλητών, Ραπίντ Βιέννης-Σπάρτα Πράγας. Η Ραπίντ Βιέννης δεν ήταν πολύ δραστήρια μεταγραφικά και άρχισε τη σεζόν με εύκολη πρόκριση στο Κύπελλο Αυστρίας. Η Σπάρτα Πράγας έχει κάνει ποιοτικές κινήσεις ενίσχυσης με στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Τσεχίας, αλλά και τη μακροημέρευσή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όσο για τα υπόλοιπα τρία σημερινά παιχνίδια, φαβορί υπάρχουν στα Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Κλουζ και Φερεντσβάρος-Ζαλγκίρις Βίλνιους. Η Κλουζ δυσκολεύτηκε με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στον προηγούμενο γύρο, όμως, άρχισε με νίκη την υπεράσπιση των κεκτημένων στη Ρουμανία. Η αντίπαλός της, η πρωταθλήτρια του Γιβραλτάρ, Λίνκολν Ρεντ Ιμπς απέκλεισε τη Φόλα Ες, αλλά εδώ υστερεί σε ποιότητα. Όσο για τη Φερεντσβάρος, η οποία συμμετείχε πέρυσι στους ομίλους του UEFAChampionsLeague, δε δυσκολεύτηκε με την Πρίστινα στην πρώτη φάση. Είναι σαφώς ανώτερη των Λιθουανών της Ζαλγκίρις Βίλνιους, παρότι οι τελευταίοι κέρδισαν δις τη Λίνφιλντ και είναι αγωνιστικά πιο έτοιμοι. Αμφίρροπη μοιάζει η συνάντηση Αλασκέρτ-Σερίφ Τίρασπολ. Η πρωταθλήτρια Αρμενίας, Αλασκέρτ, απέκλεισε στην παράταση την Κόναχς Κουέι Νόμαντς κι έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Η Σερίφ Τίρασπολ από τη Μολδαβία, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Τέουτα και υπερέχει στο κομμάτι της εμπειρίας.

Σήμερα ανοίγει η αυλαία και της δεύτερης προκριματικής φάσης του UEFAEuropaConferenceLeague. Από τα ματς της ημέρας ξεχωρίζει το Ντομζάλε-Χόνκα. Οι Σλοβένοι της Ντομζάλε δυσκολεύτηκαν από τη Σουίφτ Εσπεράνζ στον προηγούμενο γύρο, ενώ οι Φινλανδοί της Χόνκα κέρδισαν την πρόκριση επί της Ρούναβικ με διπλό στα Νησιά Φερόε. Στο Πρίστινα-Κόναχς Κουέι Νόμαντς, τόσο η πρωταθλήτρια Κοσόβου όσο και αυτή της Ουαλίας θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή συνέχεια, έπειτα από τους αποκλεισμούς που γνώρισαν στο UEFAChampionsLeague. Στο Ζαλγκίρις Κάουνας-Δε Νιου Σεντς, η ετοιμότητα των γηπεδούχων Λιθουανών μέτρησε κόντρα στη Γιουρόπα πριν μια εβδομάδα, αλλά οι Ουαλοί είναι πιο δοκιμασμένοι, αφού απέκλεισαν την πιο ισχυρή Γκλέντοραν.

18:00   Αλασκέρτ-Σερίφ Τίρασπολ                UEFA Champions League

18:55   Ντομζάλε-Χόνκα                               UEFA Europa Conference League

19:00   Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Κλουζ                 UEFA Champions League

19:00   Ζαλγκίρις Κάουνας-Δε Νιου Σεντς    UEFA Europa Conference League

19:00   Πρίστινα-Κόναχς Κουέι Νόμαντς      UEFA Europa Conference League

21:00   Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ομόνοια             UEFA Champions League

21:00   Φερεντσβάρος-Ζαλγκίρις Βίλνιους    UEFA Champions League

21:30   Ραπίντ Βιέννης-Σπάρτα Πράγας         UEFA Champions League

21:45   Σέλτικ-Μίντιλαντ                                UEFA Champions League