Αβαντάζ στο Νέφτσι Μπακού-Ντιναμό Τιφλίδας

Reading time2 λ

Η πρώτη προκριματική φάση του UEFA Champions League ολοκληρώνεται απόψε με τους τέσσερις τελευταίους επαναληπτικούς. Το βλέμμα μας πηγαίνει περισσότερο στο ματς Νέφτσι Μπακού-Ντιναμό Τιφλίδας, που αρχίζει στις 20:00. Η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Νέφτσι Μπακού έχει σημαντικό αβαντάζ πρόκρισης έπειτα από τη νίκη της με 2-1 μέσα στο άντρο της Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία, ώστε να δώσει αυτή το παρών στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Σπουδαίο παιχνίδι είναι και το Λέγκια Βαρσοβίας-Μπόντο Γκλιμτ, που ξεκινά στις 21:00. Οι Πολωνοί της Λέγκια Βαρσοβίας έχουν κάνει ένα σπουδαίο βήμα, επικρατώντας με 3-2 μέσα στη Νορβηγία, αλλά η Μπόντο Γκλιμτ είναι δεδομένο ότι θα παλέψει ως το τέλος, όντας πιο έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάσταση. Άκρως αμφίρροπο είναι το ζευγάρι Καϊράτ Αλμάτι-Μακάμπι Χάιφα. Η πρωταθλήτρια του Καζακστάν, Καϊράτ Αλμάτι, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Ισραήλ και φιλοδοξεί να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, έχοντας αγωνιστικό ρυθμό, όμως η Μακάμπι Χάιφα διαθέτει εμπειρία και ποιότητα για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Ανοιχτοί λογαριασμοί υπάρχουν και στο Αλασκέρτ-Κόναχς Κουέι Νόμαντς, έπειτα από το ισόπαλο 2-2 στην Ουαλία, αλλά οι Αρμένιοι της Αλασκέρτ έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του σκωτσέζικου League Cup ολοκληρώνεται απόψε. Στις 21:45 για τον δεύτερο όμιλο αναμετρώνται Αρμπρόουθ-Ιστ Φάιφ και Νταντί Γιουνάιτεντ-Έλγκιν Σίτι. Τόσο η Αρμπρόουθ, όσο και η Νταντί Γιουνάιτεντ έχουν ήδη τρεις βαθμούς στο σακούλι τους. Η Έλγκιν Σίτι γυρεύει την πρώτη της επιτυχία, μετά από τη σαββατιάτικη ήττα από την Αρμπρόουθ, ενώ η Ιστ Φάιφ κάνει το ντεμπούτο της στην εφετινή διοργάνωση. Την ίδια ώρα, για το έκτο γκρουπ, αναμετρώνται Κουίνς Παρκ-Μάδεργουελ. Η Κουίνς Παρκ προσδοκά να διπλασιάσει τις επιτυχίες της, μετά από την επικράτησή της επί της Κουίν Οφ Σάουθ στην πρεμιέρα, κόντρα στην εκπρόσωπο της Premiership, Μάδεργουελ, που ξεκινά τώρα τις υποχρεώσεις της στο θεσμό και δεδομένα είναι το φαβορί του ομίλου.

17:00   Καϊράτ Αλμάτι-Μακάμπι Χάιφα           UEFA Champions League

18:00   Αλασκέρτ-Κόναχς Κουέι Νόμαντς        UEFA Champions League

20:00   Νέφτσι Μπακού-Ντιναμό Τιφλίδας       UEFA Champions League

21:00   Λέγκια Βαρσοβίας-Μπόντο Γκλιμτ       UEFA Champions League

21:45   Αρμπρόουθ-Ιστ Φάιφ                             League Cup Σκωτίας

21:45   Νταντί Γιουνάιτεντ-Έλγκιν Σίτι             League Cup Σκωτίας

21:45   Κουίνς Παρκ-Μάδεργουελ                    League Cup Σκωτίας