Μάχη στο Νέφτσι Μπακού-Ολυμπιακός

Reading time3 λ

Το στοίχημα της πρόκρισης θέλει να κερδίσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Νέφτσι Μπακού, παρά τα προβλήματα.

Το κυρίως πιάτο των επαναληπτικών του δεύτερου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League προσφέρεται σήμερα. Φυσικά, κυριαρχεί το ματς Νέφτσι Μπακού-Ολυμπιακός, το οποίο ξεκινά στις 20:00. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ταξίδεψαν στο Αζερμπαϊτζάν έχοντας στις αποσκευές τους το προβάδισμα, έπειτα από τη νίκη τους με 1-0 την προηγούμενη εβδομάδα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός, όμως, καλείται να παλέψει για την πρόκριση απέναντι στη σκληροτράχηλη Νέφτσι Μπακού, έχοντας μια σειρά προβλημάτων, λόγω τιμωριών, τραυματισμών και κορωνοϊού.

Ακόμα μια σπουδαία μονομαχία έχουμε στο Μίντιλαντ-Σέλτικ, που αρχίζει στις 20:45. Οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, μετά από την ισοπαλία με 1-1 στη Γλασκώβη, με τους γηπεδούχους να θέλουν να αξιοποιήσουν τη μεγαλύτερη ετοιμότητά τους, αλλά και τη δυσμενή παράδοση των Σκωτσέζων επί δανέζικου εδάφους. Αμφίρροπη είναι η κόντρα Σπάρτα Πράγας-Ραπίντ Βιέννης. Οι οικοδεσπότες Τσέχοι καλούνται να ανατρέψουν την ήττα τους με 2-1 στην Αυστρία.

Στο Ερυθρός Αστέρας-Καϊράτ Αλμάτι, οι πρωταθλητές Σερβίας καλούνται να αποδείξουν ότι είναι το φαβορί και να γυρίσουν το 1-2 του Καζακστάν. Στις αναμετρήσεις Γιουνγκ Μπόις-Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λουντογκόρετς-Μούρα, στις οποίες δεν είχαμε σκορ στα πρώτα παιχνίδια την προηγούμενη εβδομάδα, οι γηπεδούχοι μοιάζουν να έχουν τον πρώτο λόγο, εξαιτίας της πείρας και της ποιοτικής υπεροχής τους.

Στο πιο λαμπερό ζευγάρι αυτού του γύρου, το Γαλατάσαραϊ-Αϊντχόφεν, η ρεβάνς μοιάζει τυπική διαδικασία, αφού η Αϊντχόφεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με ξεκάθαρο πλεονέκτημα, μετά το θρίαμβο με 5-1 στο σπίτι της. Στο Σερίφ Τίρασπολ-Αλασκέρτ, οι Μολδαβοί βρίσκονται πιο κοντά στην πρόκριση, αφού κέρδισαν με 1-0 στην Αρμενία. Όσο για το Κλουζ-Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, η πρωταθλήτρια Ρουμανίας αναμένεται να τελειώσει τη δουλειά, αφού επικράτησε με 2-1 στο Γιβραλτάρ, ενώ δεν υπάρχει ζήτημα σύγκρισης με τη φιλότιμη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς.

20:00   Νέφτσι Μπακού-Ολυμπιακός                   UEFA Champions League

20:00   Σερίφ Τίρασπολ-Αλασκέρτ                       UEFA Champions League

20:30   Κλουζ-Λίνκολν Ρεντ Ιμπς                        UEFA Champions League

20:45   Μίντιλαντ-Σέλτικ                                       UEFA Champions League

21:00   Γαλατάσαραϊ-Αϊντχόφεν                           UEFA Champions League

21:00   Λουντογκόρετς-Μούρα                             UEFA Champions League

21:15   Γιουνγκ Μπόις-Σλόβαν Μπρατισλάβας     UEFA Champions League

21:30   Ερυθρός Αστέρας-Καϊράτ Αλμάτι            UEFA Champions League

21:30   Σπάρτα Πράγας-Ραπίντ Βιέννης                UEFA Champions League