Πρώτο πιάτο με Φερεντσβάρος-Πρίστινα

Reading time3 λ

Το UEFA Champions League άρχεται στο κουπόνι, ξεχωρίζει το ματς της Φερεντσβάρος με την Πρίστινα.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης διψά για το παιχνίδι Ιταλία-Ισπανία, που ξεκινά στις 22:00 στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, όμως, η νέα σεζόν των διασυλλογικών διοργανώσεων αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Η έναρξης της προκριματικής φάσης του UEFA Champions League γίνεται σήμερα, με την αναμέτρηση Φερεντσβάρος-Πρίστινα, που ξεκινά στις 19:00, να κεντρίζει τα βλέμματα. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, που την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στους ομίλους, θα επιχειρήσει να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα, μονομαχώντας αρχικά με την πρωταθλήτρια Κοσόβου, η οποία ήταν η νικήτρια του προ-προκριματικού τουρνουά στην Αλβανία.

Την ίδια ώρα παίζουν Ελσίνκι-Μπουντούτσνοστ, με τους πρωταθλητές Φινλανδίας να έχουν το προβάδισμα έναντι των φιλοξενούμενων από το Μαυροβούνιο, αφού το πρωτάθλημα τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει στο ζευγάρι Φλόρα Ταλίν-Χιμπέρνιανς, με τους οικοδεσπότες Εσθονούς να διαθέτουν αγωνιστικό ρυθμό, την ώρα που οι Μαλτέζοι βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας. Παρόμοια κατάσταση και στο Ζαλγκίρις Βίλνιους-Λίνφιλντ, με τη γηπεδούχο πρωταθλήτρια Λιθουανίας να υπερέχει σε ετοιμότητα έναντι της εκπροσώπου της Βόρειας Ιρλανδίας.

Τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση Κλουζ-Μπόρατς Μπάνια Λούκα μοιάζει να έχει η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, αλλά οι φιλοξενούμενοι Βόσνιοι αναμένονται ανταγωνιστικοί. Στην αναμέτρηση Φόλα Ες-Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, οι γηπεδούχοι πρωταθλητές Λουξεμβούργου έχουν το πάνω χέρι κόντρα στους ερασιτέχνες από το Γιβραλτάρ, ενώ σε μία ακόμα βαλκανική κόντρα, Σκεντίγια-Μούρα, η πρωταθλήτρια Βόρειας Μακεδονίας θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα προγνωστικά απέναντι στους Σλοβένους.

Η ημέρα είναι επετειακή, καθώς ανοίγει η αυλαία της νεοσύστατης διοργάνωσης, του UEFA Europa Conference League. Πρώτη σέντρα στις 18:45 με το παιχνίδι Μόστα-Σπάρτακ Τρνάβα, όπου οι οικοδεσπότες Μαλτέζοι θα επιχειρήσουν να κοντράρουν τους έμπειρους Σλοβάκους. Στο Μονς Κάλπε-Σάντα Κολόμα έχουμε μια συνάντηση των… μικρών της Ευρώπης, με εκπροσώπους του Γιβραλτάρ και της Ανδόρρας, ενώ στο Ποντγκόριτσα-Λάτσι αναμετρώνται ομάδες που κατέλαβαν στην τέταρτη θέση στα πρωταθλήματα του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας, αντίστοιχα.

18:45   Μόστα-Σπάρτακ Τρνάβα                  UEFA Europa Conference League

18:50   Μονς Κάλπε-Σάντα Κολόμα             UEFA Europa Conference League

19:00   Ελσίνκι-Μπουντούτσνοστ                 UEFA Champions League

19:00   Φερεντσβάρος-Πρίστινα                   UEFA Champions League

19:00   Φλόρα Ταλίν-Χιμπέρνιανς                UEFA Champions League

20:00   Ζαλγκίρις Βίλνιους-Λίνφιλντ            UEFA Champions League

20:00   Κλουζ-Μπόρατς Μπάνια Λούκα      UEFA Champions League

20:00   Φόλα Ες-Λίνκολν Ρεντ Ιμπς              UEFA Champions League

21:00   Σκεντίγια-Μούρα                              UEFA Champions League

21:30   Ποντγκόριτσα-Λάτσι                         UEFA Europa Conference League

22:00   Ιταλία-Ισπανία                                   Ευρωπαϊκό Κύπελλο