Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης, με σούπερ παράδοση

Reading time3 λ

Πέρσι συναντήθηκαν στον τελικό, το 2021 στους «8» και από το 2009 δεν έχει νικήσει η Λίβερπουλ

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν – ίσως δίκαια – ότι η απογοητευτική φετινή σεζόν της Λίβερπουλ, μετά το πρόωρο αντίο στο πρωτάθλημα ή τον αποκλεισμό από το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί, με συνοπτικές διαδικασίες στις 15 Μαρτίου, στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου» με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί είναι φαβορί για την πρόκριση και στην πλατφόρμα της Betsson προσφέρονται σε απόδοση 1,65*.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που θεωρούν ότι η σεζόν μπορεί ακόμη να σωθεί, αρχής γενομένης από την τιτανομαχία του «Άνφιλντ» όπου οι θρυλικοί «κόκκινοι» φιλοξενούν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά και κόσμου, τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πρώτο ματς όμως φαβορί για τη νίκη είναι οι Άγγλοι με τον άσο να προσφέρεται 2,40* στην πλατφόρμα της Betsson.

Ένα νικηφόρο παιχνίδι ήταν αρκετό για να μετατραπεί το απογοητευτικό κλίμα σε ξαφνικής αισιοδοξίας: το 2-0 στο ντέρμπι με την αιώνια αντίπαλό της Έβερτον όπου η Λίβερπουλ, όχι μόνο έδειξε ότι βρήκε ξανά τους χαμένους της αυτοματισμούς, πάνω απ’ όλα την ενότητα που ακόμη κι ο Γιούργκεν Κλοπ έμοιαζε να έχει απολέσει, μήνες τώρα μες στ’ αποδυτήρια. Με το ίδιο σκορ (2-0) νίκησε και στην έδρα της Νιούκαστλ, φτιάχνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα στην ομάδα.

ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ

Στο «ξύπνημα» έπαιξε ρόλο το ότι βγήκε από τον λήθαργο ο Mr 85 εκ. ευρώ, Ντάργουιν Νούνιες, που σκόραρε ξανά μετά από τέσσερα ματς, στο πρόσφατο κόντρα στη Νιούκαστλ. Η επιστροφή στο γκολ του Σαλάχ, συν τα δύο γκολ που πέτυχε ο Γκάκπο, αλλά και η σταδιακή αποθεραπεία του Φαν Ντάικ, βελτίωσαν συνολικά την εικόνα της Λίβερπουλ. Το βέβαιο είναι ότι οι δύο νίκες της μέσα στο 2023 ήρθαν στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έδωσαν άλλον αέρα και ενέργεια στην ομάδα. Η ψυχολογική και η αγωνιστική ανάταση ενδέχεται να επαναληφθεί και με τη Ρεάλ, όπως εξάλλου εκτιμούν και οι στατιστικολόγοι. Στη νίκη της Λίβερπουλ δίνονται 42% πιθανότητες, με τους Μαδριλένους 10 μονάδες πιο χαμηλά, στο 32%

Ένα επιπλέον στοιχείο που δικαιολογεί το 42% vs 32% είναι φυσικά κι η ανάγκη ρεβάνς για τον περυσινό, χαμένο για τη Λίβερπουλ τελικό Champions League του Παρισιού. Εκεί όπου ο κακός συνδυασμός, λειτουργίας του μηχανισμού της UEFA και ανύπαρκτης συνεργασίας με τις γαλλικές Αρχές λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε νέα τραγωδία. Εκατοντάδες Άγγλοι οπαδοί γλίτωσαν στο παρά πέντε το ποδοπάτημα έξω από το γήπεδο.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Για τη Λίβερπουλ, βέβαια, δεν ήταν ο πρώτος χαμένος τελικός από τους Ισπανούς το περσινό 1-0, αλλά ο δεύτερος μετά το 3-1 του 2018 στο Κίεβο. Από το ’81 έως σήμερα, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συναντηθεί 9 φορές, με 3 νίκες για τη Λίβερπουλ στα πρώτα ματς μεταξύ τους (1-0 το ’81, 0-1 και 4-0 το 2009), αλλά από κει και πέρα οι Μαδριλένοι έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Μία ισοπαλία (0-0 το 2021) και 5 νίκες της Ρεάλ: στους δύο τελικούς Champions League, το 1-0 και το 0-3 στη φάση των ομίλων του 2014 συν το 3-1, στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του 2021.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στέφθηκε πρόσφατα και πρωταθλήτρια των πρωταθλητών των πέντε ηπείρων, αλλά στη λαλιγκα βλέπει την πλάτη της Μπαρτσελόνα. Ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Τόνι Κροος προφυλάχθηκαν στο νικηφόρο 2-0 στην έδρα της Οσασούνα και αναμένεται να είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν.

Για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης καταγράφονται ήδη πιέσεις στην απόδοση του άσου, ενώ εκατοντάδες στοιχήματα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα της Betsson, κάνοντας το στοιχημα ακόμα πιο συναρπαστικό. 

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές