Μίντιλαντ-ΑΕΚ Λάρνακας, με ιδιαιτερότητες

Reading time3 λ

Η σπουδαία κόντρα ανάμεσα στη Μίντιλαντ και την ΑΕΚ Λάρνακας δίνει ξεχωριστό χρώμα στο κουπόνι.

Η είσοδος στη δεύτερη προκριματική φάση του UEFA Champions League ανεβάζει το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος. Στην Betsson υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές για τις αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Εύρωπης, με το ζευγάρι Μίντιλαντ-ΑΕΚ Λάρνακας, που παίζει στις 20:45 να κυριαρχεί, περιλαμβάνοντας αρκετές ιδιαιτερότητες.

Κυπελλούχος Δανίας η Μίντιλαντ, θέλει να φτάσει ξανά ως τους ομίλους του UEFA Champions League, όπως συνέβη τη σεζόν 2020-21. Ωστόσο, δεν ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα, μένοντας στην ισοπαλία με τη Ράντερς. Η ΑΕΚ Λάρνακας, από την πλευρά της, έχει καινούριο προπονητή τον έμπειρο Ισπανό Χοσέ Λουίς Όλτρα, προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις και θέλει να είναι ανταγωνιστική στην πρώτη της παρουσία στη διοργάνωση. Οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί, αφού η Μίντιλαντ δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της αντίπαλο από την Κύπρο στις δύο προηγούμενες απόπειρές της. Έχασε από τον ΑΠΟΕΛ το 2015, έφερε ισοπαλία με τον Απόλλωνα Λεμεσού το 2017.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΡΙΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Σημαντικές είναι και οι άλλες έξι μονομαχίες της βραδιάς. Ξεχωρίζει το ματς Καραμπάγκ-Ζυρίχη. Η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν έχει το ηθικό στα ύψη μετά τη συντριπτική πρόκριση επί της Λεχ Πόζναν. Αντίθετα, τα φτερά της Ζυρίχης, που κατέκτησε τον τίτλο στην Ελβετία, κόπηκαν μετά τη βαριά ήττα από τη Γιούνγκ Μπόις στην πρεμιέρα του εγχώριου πρωταθλήματος.

Ιδιαίτερο είναι και το μίνι βαλκανικό ντέρμπι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σκούπι. Η πρωταθλήτρια Κροατίας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, διαθέτει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από την αντίπαλό της, που στον πάγκο της έχει έναν παλιό γνώριμο των γηπεδούχων. Ο λόγος για τον Γκότσε Σεντλόσκι, που είχε δύο θητείες στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ως παίκτης, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα. Στο Ζαλγκίρις Βίλνιους-Μάλμε, υπάρχει θεωρητικό αβαντάζ της Μάλμε, που είναι ποιοτικά ανώτερη από τους γηπεδούχους Λιθουανούς, κάτι που ισχύει και στο Λίνφιλντ-Μπόντο Γκλιμτ για την πρωταθλήτρια Νορβηγίας. Το Πιούνικ-Ντιντελάνζ, μοιάζει ισορροπημένο και αρκετά αμφίρροπο. Όσο για το Λουντογκόρετς-Σάμροκ Ρόβερς, η οικοδέσποινα έχει ξεκινήσει τη σεζόν μετρώντας μόνο νίκες και με μηδενικό παθητικό, αλλά η Σάμροκ Ρόβερς είναι πιο έτοιμη και αποτελεί «σκληρό καρύδι».

19:00   Ζαλγκίρις Βίλνιους-Μάλμε                  UEFA Champions League

19:00   Καραμπάγκ-Ζυρίχη                              UEFA Champions League

19:00   Πιούνικ-Ντιντελάνζ                              UEFA Champions League

20:45   Λουντογκόρετς-Σάμροκ Ρόβερς           UEFA Champions League

20:45   Μίντιλαντ-ΑΕΚ Λάρνακας                   UEFA Champions League

21:45   Λίνφιλντ-Μπόντο Γκλιμτ                     UEFA Champions League

22:00   Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σκούπι                  UEFA Champions League