Γεωργία-Ελλάδα, ένας ακόμα τελικός

Reading time5 λ

Το στοίχημα της παραμονής στο κόλπο της πρόκρισης θέλει να κερδίσει η Ελλάδα απέναντι στη Γεωργία.

Η έβδομη στροφή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Ευρώπης προβλέπεται καθοριστική και συνάμα συναρπαστική, με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Η αναμέτρηση Γεωργία-Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον δεύτερο όμιλο.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας τον Σεπτέμβριο, η αήττητη ελληνική ομάδα παίζει ακόμα έναν τελικό, αφού μονάχα με το τρίποντο θα συνεχίζει να ελπίζει σε κατάληψη τουλάχιστον της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ. Βέβαια, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έχει να αντιμετωπίσει κάμποσα προβλήματα τραυματισμών, αλλά και μια σκληροτράχηλη Γεωργία. Ειδικά στην έδρα της κι ας μην έχει ουσιαστικό κίνητρο, ευρισκόμενη στην τελευταία θέση του γκρουπ. Σύμμαχος της Ελλάδας είναι η παράδοση. Μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στη Γεωργία, από την οποία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε σύνολο οκτώ αγώνων, ανεξαρτήτως έδρας. Την ίδια ώρα παίζουν και Σουηδία-Κόσοβο για το δεύτερο γκρουπ. Για τους Σουηδούς, η νίκη αποτελεί προϋπόθεση, ώστε να διατηρηθούν στο δεύτερο σκαλοπάτι, το οποίο εποφθαλμιούν και οι Κοσοβάροι, που θα με νίκη θα βρεθούν στο κόλπο και θα ανακατέψουν την κατάσταση.

Από τους υπόλοιπους ομίλους, σίγουρα ξεχωρίζει το ματς Φινλανδία-Ουκρανία για τον τέταρτο. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες, πολύ μακριά από την πρωτοπόρο Γαλλία και η νικήτρια θα αποκτήσει αβαντάζ για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την παρουσία στα μπαράζ. Πάντως, ενδεχόμενη ισοπαλία, θα ζωντανέψει το όνειρο και για την ομάδα που θα επικρατήσει στο παιχνίδι Καζακστάν-Βοσνία Ερζεγοβίνη που γίνεται στις 16:00. Εξίσου κρίσιμο είναι και το Σκωτία-Ισραήλ του έκτου γκρουπ, στο οποίο η Δανία μοιάζει να έχει καθαρίσει την πρωτιά και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Οι Σκωτσέζοι έχουν αβαντάζ ενός πόντου, παίζουν στην έδρα τους και φιλοδοξούν να πετύχουν την τρίτη σερί νίκη τους στον όμιλο, που θα είναι καθοριστική. Το Ισραήλ είναι απρόβλεπτο, ειδικά επιθετικά, αλλά δεν έχει νίκη επί σκωτσέζικου εδάφους. Γι’ αυτό το γκρουπ και το Νησιά Φερόε-Αυστρία, με τους Αυστριακούς να παίζουν την τελευταία ζαριά τους, προσδοκώντας και ευνοϊκό αποτέλεσμα στο ματς της Γλασκώβης. Όσο για το Μολδαβία-Δανία, οι εντυπωσιακοί Δανοί θα ψάξουν την ένατη νίκη στα ισάριθμα παιχνίδια της προκριματικής διαδικασίας.

Στο ένατο γκρουπ, τα βλέμματα κατευθύνονται στο παιχνίδι Ουγγαρία-Αλβανία. Για τους Ούγγρους η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα, ώστε να ξεπεράσουν τους Αλβανούς, που κυνηγούν το τρίποντο, με το οποίο θα διατηρηθούν δεύτεροι. Ταυτόχρονα αγωνίζονται Ανδόρα-Αγγλία και Πολωνία-Σαν Μαρίνο. Εύκολο το έργο των Άγγλων στην προσπάθεια να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς το «κλείδωμα» της πρωτιάς, ενώ βατή είναι και η αποστολή των Πολωνών, που αναμένουν στραβοπάτημα της Αλβανίας για να επιστρέψουν στη δεύτερη θέση. Στον δεύτερο όμιλο, το ματς Ελβετία-Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται στο επίκεντρο. Η αήττητη Ελβετία στοχεύει αποκλειστικά στη νίκη, με την οποία θα παραμείνει δεύτερη και θα μειώσει σε απόσταση βολής τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ιταλία. Αντίθετα, για τη Βόρεια Ιρλανδία, μόνο με το τρίποντο θα συνεχίσει να έχει βλέψεις στα μπαράζ. Για λόγους τιμής διεξάγεται πλέον το Λιθουανία-Βουλγαρία. Όσο για το πρώτο γκρουπ, η συνάντηση Λουξεμβούργο-Σερβία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Οι Σέρβοι θα αναζητήσουν τη νίκη που θα τους φέρει στην πρώτη θέση, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από την Πορτογαλία. Το Λουξεμβούργο, πάντως, είναι σκληρό καρύδι. Νωρίτερα παίζουν Αζερμπαϊτζάν-Ιρλανδία και θα παλέψουν για την πρώτη τους νίκη και την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

16:00   Καζακστάν-Βοσνία Ερζεγοβίνη         Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

16:00   Λιθουανία-Βουλγαρία                        Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Αζερμπαϊτζάν-Ιρλανδία                     Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Γεωργία-Ελλάδα                                Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Σκωτία-Ισραήλ                                   Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Σουηδία-Κόσοβο                                Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Φινλανδία-Ουκρανία                          Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ανδόρα-Αγγλία                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ελβετία-Βόρεια Ιρλανδία                   Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Λουξεμβούργο-Σερβία                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Μολδαβία-Δανία                                Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Νησιά Φερόε-Αυστρία                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ουγγαρία-Αλβανία                             Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Πολωνία-Σαν Μαρίνο                        Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου