Ισπανία-Γαλλία, μάχη για το τρόπαιο

Reading time5 λ

Ο τελικός της Λίγκας των Εθνών ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία είναι λογικό να κυριαρχεί στο κουπόνι.

Η ώρα της στέψης έφτασε στη Λίγκα των Εθνών και στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για στοίχημα. Ο τελικός Ισπανία-Γαλλία, που διεξάγεται στις 21:45 στο Μιλάνο είναι λογικό να επισκιάζει όλο το σημερινό πρόγραμμα, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τον πρώτο τους τίτλο στον θεσμό.

Παρά τις σημαντικότατες ελλείψεις της, η Ισπανία κατάφερε να επικρατήσει της οικοδέσποινας και πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας (2-1), να της σπάσει το σερί των 37 αγώνων δίχως ήττα και να προκριθεί στο μεγάλο ραντεβού του Τζιουζέπε Μεάτσα. Η Φούρια Ρόχα θα ψάξει την επιστροφή στα τρόπαια έπειτα από εννέα χρόνια και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 στο Κίεβο. Βέβαια, απέναντί της έχει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, η οποία πέτυχε έναν άθλο στον άλλο ημιτελικό. Αν και βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη στο πρώτο μέρος, έκανε μια μεγάλη ανατροπή επί του Βελγίου (3-2) και πλέον διεκδικεί τον μοναδικό τίτλο που της λείπει, αφού στη συλλογή της υπάρχουν ήδη το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Οι Τρικολόρ θα επιχειρήσουν, επίσης, να σπάσουν την παράδοση που τους θέλει να μην έχουν κερδίσει την Ισπανία σε επίσημο ματς από το Μουντιάλ του 2006. Νωρίτερα, στις 16:00 παίζουν Ιταλία-Βέλγιο στο Τορίνο, με έπαθλο την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Αφρικής, όπου ξεκινά σήμερα η τέταρτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης. Η ιδιαιτερότητα των παιχνιδιών είναι ότι μόλις πριν τρεις ημέρες τα συγκεκριμένα ζευγάρια συγκρούστηκαν στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής. Όλα τα λεφτά είναι το ματς Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Νιγηρία για τον τρίτο όμιλο, που διεξάγεται στο ουδέτερο Λιμπέ του Καμερούν. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν την έκπληξη την Πέμπτη, νικώντας με 1-0 μέσα στο Λάγκος και τώρα θέλουν να κάνουν και δεύτερο θαύμα, ώστε να γκρεμίσουν από την κορυφή τη Νιγηρία. Για το ίδιο γκρουπ αναμετρώνται, επίσης, Πράσινο Ακρωτήριο-Λιβερία. Το Πράσινο Ακρωτήριο έχει το ψυχολογικό αβαντάζ έπειτα από τη νίκη του με 2-1 και πλέον κυνηγά την πρωτιά.

Στον δέκατο όμιλο, όλα κινούνται γύρω από το παιχνίδι Μπενίν-Τανζανία. Το Μπενίν κέρδισε μέσα στην Τανζανία με 1-0, παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας κι αν διπλασιάσει τις επιτυχίες του, θα κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση, τη στιγμή που η Τανζανία παίζει τα ρέστα της. Αργότερα μονομαχούν Μαδαγασκάρη-Λ.Δ. Κονγκό. Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που… καίγονται. Νίκησαν τη Μαδαγασκάρη με 2-0 στην Κινσάσα, θέλουν κι αυτό το τρίποντο, προσδοκώντας και ένα βολικό αποτέλεσμα στο Κοτονού, ώστε να βρεθούν στην πρώτη θέση. Η οικοδέσποινα είναι ουραγός, δίχως βαθμό και ελπίδες για διεκδίκηση της πρόκρισης. Για τον πέμπτο όμιλο διεξάγονται τα ματς Κένυα-Μάλι και Ουγκάντα-Ρουάντα, με το ενδιαφέρον να μοιάζει μονόπλευρο. Το Μάλι, που διέλυσε με 5-0 την Κένυα εντός έδρας, θέλει μόνο τη νίκη στο Ναϊρόμπι για να διατηρηθεί στην κορυφή. Οι Κενυάτες δεν έχουν ακόμα νίκη και οι πιθανότητες τους μοιάζουν περιορισμένες. Τους τρεις βαθμούς θέλει και η Ουγκάντα, η οποία κέρδισε με 1-0 στη Ρουάντα, ώστε να παραμείνει στο κυνήγι του Μάλι. Η Ρουάντα, με μόλις έναν βαθμό στο σακούλι της, έχει μάλλον αποκλειστεί. Στο Ζάμπια-Ισημερινή Γουινέα του δεύτερου ομίλου, η οικοδέσποινα ψάχνει ρεβάνς για την ήττα της με 2-0 την Πέμπτη, παίζοντας τις τελευταίες ελπίδες της για πρόκριση. Σε επικράτηση, όμως, στοχεύει και η Ισημερινή Γουινέα, ώστε να παραμένει σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Τυνησία.

16:00   Ιταλία-Βέλγιο                                              Λίγκα των Εθνών

16:00   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Νιγηρία    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

16:00   Κένυα-Μάλι                                                Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

16:00   Μπενίν-Τανζανία                                         Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

16:00   Ουγκάντα-Ρουάντα                                      Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Ζάμπια-Ισημερινή Γουινέα                         Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Μαδαγασκάρη-Λ.Δ. Κονγκό                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Πράσινο Ακρωτήριο-Λιβερία                     Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ισπανία-Γαλλία                                            Λίγκα των Εθνών