Ολλανδία-Νορβηγία, φινάλε θρίλερ

Reading time3 λ

Η καθοριστική αναμέτρηση της Ολλανδίας με τη Νορβηγία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο κουπόνι.

Η αυλαία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη πέφτει σήμερα με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Στο επίκεντρο, βέβαια, βρίσκεται το δραματικό φινάλε του έβδομου ομίλου, όπου η αναμέτρηση Ολλανδία-Νορβηγία κλέβει την παράσταση, αφού μπορεί να κρίνει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση.

Μετά από την απρόσμενη ισοπαλία στο Μαυροβούνιο το Σάββατο, η Ολλανδία χρειάζεται έναν βαθμό για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για το Κατάρ. Την ίδια στιγμή, οι Νορβηγοί, οι οποίοι απώλεσαν δύο πολύτιμους βαθμούς κόντρα στη Λετονία, καλούνται να πάρουν το τρίποντο, προσδοκώντας ταυτόχρονα στραβοπάτημα της Τουρκίας, ώστε πάρουν αυτοί την πρόκριση.

Βέβαια, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, έστω και μονόπλευρο, υπάρχει και στο ματς Μαυροβούνιο-Τουρκία. Κόντρα στο αδιάφορο Μαυροβούνιο, οι Τούρκοι που κέρδισαν το Γιβραλτάρ κι «έπιασαν» τους Νορβηγούς στη βαθμολογία ξεπερνώντας τους κατά ένα τέρμα στη συνολική διαφορά τερμάτων, θα είναι σίγουρα δεύτεροι αν νικήσουν. Αν, όμως, η Νορβηγία κερδίσει την Ολλανδία και η επικράτησή της είναι ίδια ή μικρότερη σε διαφορά με εκείνη της Τουρκίας, τότε θα είναι οι Τούρκοι αυτοί που θα καταλάβουν την πρώτη θέση. Οι Νορβηγοί χρειάζονται νίκη με δύο γκολ παραπάνω απ’ ότι η Τουρκία για να τερματίσουν πρώτοι. Δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι Γιβραλτάρ-Λετονία.

Συναρπαστικό είναι το φινάλε και του τέταρτου ομίλου, σε ό,τι αφορά τη μάχη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ. Γι’ αυτό και οι αναμετρήσεις Φινλανδία-Γαλλία και Βοσνία Ερζεγοβίνη-Ουκρανία είναι όλα τα λεφτά. Απέναντι στη Γαλλία, που εξασφάλισε την πρόκριση στο Μουντιάλ χάρη στο θρίαμβο επί του Καζακστάν, η Φινλανδία ψάχνει τη νίκη που θα την κρατήσει στο δεύτερο σκαλοπάτι. Σε διαφορετική περίπτωση, προσεύχεται για γκέλα της Ουκρανίας στην έδρα της αδιάφορης πλέον Βοσνίας Ερζεγοβίνης, η οποία αποκλείστηκε μετά από τη σαββατιάτικη ήττα από τους Φινλανδούς. Σε περίπτωση που η Φινλανδία αποσπάσει ισοπαλία και η Ουκρανία κερδίσει, τότε καθοριστικός παράγοντας θα είναι τα γκολ που θα σημειώσουν οι δύο ομάδες, με τους Ουκρανούς να χρειάζονται ένα τέρμα παραπάνω.

Όσο για τον πέμπτο όμιλο, μπορεί να υπάρχει η εκκρεμότητα της δεύτερης θέσης, αλλά ουσιαστικά δεν κρίνεται τίποτα. Στο Ουαλία-Βέλγιο, οι Ουαλοί θεωρητικά χρειάζονται έναν βαθμό κόντρα στους Βέλγους που έχουν ήδη προκριθεί, ώστε να παραμείνουν δεύτεροι. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουν, έχουν ήδη θέση στα μπαράζ μέσω της Λίγκας των Εθνών. Στο Τσεχία-Εσθονία, οι Τσέχοι θέλουν τη νίκη και ήττα της Ουαλίας για να ανέβουν αυτοί στη δεύτερη θέση. Όμως, αν αυτό δε συμβεί, θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των πλέι-οφ, παίρνοντας τη θέση που θα αφήσουν οι Ουαλοί στην κατάταξη της Λίγκας των Εθνών.

21:45   Βοσνία Ερζεγοβίνη-Ουκρανία           Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Γιβραλτάρ-Λετονία                            Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Μαυροβούνιο-Τουρκία                       Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ολλανδία-Νορβηγία                           Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Ουαλία-Βέλγιο                                   Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Τσεχία-Εσθονία                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:45   Φινλανδία-Γαλλία                              Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου